Domáca liečba

Všetko, čo potrebujete vedieť pre zdravie a krásu

Osteoartritída
  • Hlavná stránka
  • O nás
  • Bylinky
  • Choroby
  • Krása
  • Strava
  • Kontakt

Zjedzte 6 opečených strúčikov cesnakov a sledujte, čo sa začne diať počas 24 hodín

24. októbra 2021 autor: redakcia 12 komentárov

     201  
  

preco-jest-peceny-cesnak

Cesnak bezosporu patrí medzi najzdravšie potraviny na planéte. Tento prírodný zázrak je schopný vyliečiť množstvo ochorení – od akútnych až tie po chronické.

Vďaka týmto svojim medicínskym vlastnostiam je využívaný nielen v kulinárstve, ale aj v ľudovom liečiteľstve takmer na celom svete.


Na čo všetko sa zvykne používať cesnak

Tradične sa cesnak používa na znižovanie vysokej hladiny cholesterolu v krvi, kontrolu krvného tlaku, liečbu koronárnych ochorení srdca, stimuláciu prekrvenia a predchádzanie srdcových infarktov.

Jeho pravidelná konzumácia kontroluje hladinu zlého LDL cholesterolu tým, že zabraňuje a spomaľuje produkciu hormónu angiotensínu.

Cesnak tiež výborne dokáže zrelaxovať a povoliť pnutie v stenách krvných ciev, čím predchádza ich kôrnateniu a riziku prasknutia.

Ako sa ukazuje, nástup účinku cesnaku je pomerne rýchly – zvyčajne už po prvých 24 hodinách dochádza v tele k množstvu zmien.

Podľa expertov, ak budete jesť 6 opečených strúčikov cesnaku každý deň, vo vašom tele sa začnú diať nasledovné veci:

až 1. hodina – Cesnak je strávený žalúdkom a začína sa vstrebávať v črevách do krvného obehu.

až 4. hodina – Účinné látky z cesnaku ničia rakovinové bunky a predchádzajú ďalšiemu poškodzovaniu buniek voľnými radikálmi.

až 6. hodina – Metabolizmus začína využívať prospešné látky z cesnaku, odbúravajú sa nahromadené nadbytočné tekutiny a tuky z celého tela.


až 7. hodina – Antibakteriálne vlastnosti cesnaku začínajú pôsobiť a ničiť všetky patogénne baktérie nachádzajúce sa vo vnútri rôznych telesných tkanív.

až 10. hodina – Látky z cesnaku spúšťajú procesy na bunkovej úrovni, ktoré chránia telo pred oxidačnými vplyvmi.

až 24 hodina – Vďaka synergickým efektom viacerých aktívnych látok váš organizmus nastupuje na proces hĺbkovej očisty, ktorý vedie k:

  • posilneniu imunitného systému
  • posilneniu kostí
  • zníženiu krvného tlaku
  • predĺženiu dĺžky života buniek
  • eliminácii únavy
  • regulácii hladiny cholesterolu
  • prevencii kardiovaskulárnych ochorení
  • zabráneniu vstupu ťažkých kovov do organizmu
  • zlepšeniu atletickej výkonnosti

Poznámka

Možno ste sa počas čítania tohto článku zamysleli, prečo cesnak nejesť surový, ale pečený.

Je totiž pravdou, že pečením sa časť niektorých účinných látok v cesnaku zmenší, no nie úplne a nie všetkých.

Tepelná úprava je potrebná z toho dôvodu, lebo surový cesnak už aj v malom množstve môže dráždiť sliznicu žalúdka. A tomu je potrebné sa vyhnúť.

Záver

Ako vidíte, konzumácia cesnaku je nielen múdra, ale v súčasnosti už aj odporúčaná mnohými expertmi.

Preto sa snažte ho konzumovať pravidelne. Keď už nie 6 strúčikov, tak aspoň jeden, no každý deň. Predídete tak mnohým chorobám a vyliečite tie, ktoré už máte.





Súvisiace články:

  • Prečo lekári predpisujúci lieky na cholesterol nevarujú pacientov, že im zvyšujú riziko Alzheimera?
  • Jeden z najznámejších britských kardiológov vyvracia mýty o nezdravosti nasýtených tukov
  • Ako najlepšie zabrániť recidíve srdcového infarktu bez liekov
  • 10 potravín, ktoré prečistia vaše cievy úplne prírodným spôsobom


     201  
  

Kategória: Bylinky Značky: cesnak, cholesterol, cievy, srdce

Odoberajte zdarma naše články emailom!

Zaujíma vás domáca, prírodná a alternatívna liečba? Potom sa prihláste zdarma na odoberanie našich nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.


 



Upozornenie: Tento článok nenahrádza vyšetrenie lekárom ani konzultáciu iným odborným zdravotníckym pracovníkom. Príspevky môžu obsahovať informácie, ktoré sa nezhodujú s názormi redakcie.

Komentáre

  1. j

    6 opečených cesnakov.. to sa myslia celé hlávky, či šesť strúčikov..

    Odpovedať
    • redakcia

      strúčikov

      Odpovedať
      • Jozef

        tak to dajte aj do nadpisu. Náhodou bude niekto jedávať celých 6 cesnakov a bude mu zle

        Odpovedať
        • redakcia

          v článku je uvedené, že sa jedná o strúčiky

          Odpovedať
  2. Patricia

    ty strouzky se maji osmazit na oleji,nebo upect v troube?A jak dlouho se to pece?

    Odpovedať
    • redakcia

      V rúre alebo na grile. Pečie sa dokým nezmäknú, závisi od teploty.

      Odpovedať
  3. Majorová

    Česnek je zdravější v přirozeném stavu, proto je lepší jej oloupat a stroužky rozmačkat jako to děláte do polévky , ale dát je do měkkého tvarohu, stačí úplně 2 stroužky česneku na 1/4 kg tvarohu, malinko jej můžete ochutit solí, můžete přidat i nadrobno nasekanou pažitku.
    Takto to strávíte i bez podráždění sliznic.

    Odpovedať
    • Silvester

      Ja si každé rano k raňajkám dám do jogurtu 3 strúčiky roztlačeného cesnaku,2 lyžičky medu a1 lyžičku mletého konopi pomiešam a jem s rožkom veľká mňamka,upravil sa my krvný tlak po mesiaci zo 180 na130 a spodný na 70.

      Odpovedať
  4. Věra

    Česnek je zdravý, o tom není třeba pochybovat. Ale je dobré se připravit i na to, že náš pot jím načichne a budeme ve společnosti dosti nápadní. 🙂

    Odpovedať
  5. Milan

    Tých 6 strúčkov,1 červená cibulka,1 menšia cvikla,3 zemiaky,kúsok gazdovskej slaninky,oregáno,bazalka,sol,kmín,upiect v remoske-jedlo pre bohov.Skúste,uvidíte.Cviklu krájajte tenšiu ako zemiaky,upečú sa potom rovnako.

    Odpovedať
  6. Karol

    V jednom článku sa píše,tepelnov prípravou sa zničia všetky zdravotne prospešne látky a v ďalšom príspevku,že pečený cesnak zdravší.Tak ako to je v skutočnosti?

    Odpovedať
    • redakcia

      Závisí na tom, čo od cesnaku chcete. Cesnak je napríklad (okrem iného) dobrým zdrojom síry. Ak chcete síru, tak ho musíte zjesť viac. No a viac sa dá zjesť iba vo varenom stave, pričom varenie síru neničí. Ak chcete od cesnaku skôr jeho antibakteriálne, antivírusové či iné účinky, potom je lepší surový.

      Odpovedať

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odoberajte naše články emailom!

Poznámka: Odoberanie je zdarma a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.


Odporúčame e-knihy o zdraví:

Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Ďalšie zaujímavé články

  • 5 príznakov nedostatku vitamínov a minerálov, ktoré viete vyčítať z vašej tváre
  • Podľa vedcov môže návšteva pláže zmeniť váš mozog neskutočným spôsobom
  • 26 účinných prírodných liekov na nádchu, chrípku a prechladnutie

© Copyright 2018 Domáca, prírodná a alternatívna liečba · Všetky práva vyhradené · Ochrana osobných údajov (Privacy Policy)

 

Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Preberanie, kopírovanie a šírenie článkov alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.