Varenie je pre ľudí, ktorí ho majú radi, doslova umenie. Kým na jednej strane prináša radosť z pripravených výtvorov, dokáže byť aj poriadnym zlodejom času.
Pre tých z vás, ktorí si chcete ušetriť pri varení čas i námahu, máme zopár skvelých kuchynských trikov. Napriek tomu, že nadmieru jednoduché, vám prinesú pozoruhodné výsledky.
1. Ak chcete mať krásne čisté a priehľadné kocky ľadu, vodu pred zmrazením dajte prevariť.
2. Ako zistiť, či je vajíčko čerstvé? Vložte ho do sklenenej nádoby s vodou (sklenenej preto, aby ste sa mohli dívať z boku, nielen z vrchu). Čerstvé vajíčko bude pekne rovno ležať na dne. O niečo staršie, ale stále čerstvé vajíčko, sa bude jedným koncom dvíhať dohora. No a pokazené vajíčko bude plávať na hladine.
3. Ak chcete naraz uvariť veľké množstvo vajíčok naraz, môžete ich dať do rúry a nechať ich tam pri 160 stupňovej teplote 15 minút.
4. Pred vytlačením citróna ho chvíľu povaľkajte po doske na krájanie. Takto z neho neskôr počas vytláčania dostanete oveľa viac šťavy.
5. Na ochladenie vína nepoužívajte kocky ľadu, ktoré víno zriedia, ale dajte do neho zmrazené bobule hrozna.
6. Zázvor ošúpete oveľa jednoduchšie s čajovou lyžičkou než s nožíkom.
7. Cesnak zasa ľahšie ošúpte tak, že strúčiky vložíte do plastovej alebo sklenenej nádoby, uzavriete a dobre potrasiete. Šupky samé zlezú dole.
8. Nádobky so zmrzlinou dajte v mrazničke do plastových vrecúšok. Zmrzlina potom nebude super-zmrazená a taká tvrdá.
9. Keď nechcete, aby vám vykypela polievka z hrnca, preložte cez vrch hrnca drevenú varechu (viď úvodný obrázok).
10. Ak chcete z pečenej alebo grilovanej ryby získať čo najviac chuti, pečte ju položenú na plátkoch citróna.
Záver
Dúfame, že sa vám tieto kuchynské triky páčili a prídu vám na úžitok.
V takom prípade sa o ne nezabudnite podeliť s vašimi priateľmi a známymi zdieľaním tohto článku.
Jana
Super príspevok k radám v kuchyni. Niečo som aj kedysi počula, len mi to už vyšumelo z hlavy, takže to prevetranie vítam. ďakujem!
megi
nikdyu vam nic nevykipi ked date do toho co varite lyzicu oleja