Domáca liečba

Všetko, čo potrebujete vedieť pre zdravie a krásu

Krvny tlak
  • Hlavná stránka
  • O nás
  • Bylinky
  • Choroby
  • Krása
  • Strava
  • Kontakt

Vedci objavili ovocie, ktoré bráni ochabovaniu svalov počas starnutia

20. februára 2018 autor: redakcia 2 komentáre

  •  
  •  
  •  
  •  
  • 101
  •  
  •  

Vedci objavili ovocie, ktoré bráni ochabovaniu svalov počas starnutia

Pri hľadaní prírodnej látky na efektívne spomalenie ochabovania svalov s pribúdajúcim vekom, vedci objavili látku, ktorá prináša veľmi sľubné výsledky.

Svoje zistenia publikovali v nedávnom vydaní vplyvného magazínu Cell Metabolism (Bunkový metabulizmus), v ktorej bližšie popísali svoj nový objav.


Čo zistili vedci

Vedci zistili, že látka s názvom kyselina ursolová je nadmieru vhodná pre terapie zamerané na predchádzanie a odstraňovanie sprievodných znakov starnutia, ako sú ochabnuté a ovísajúce svaly.

Ide o látku, ktorá sa vo vysokom množstve nachádza v šupke jabĺk.

Ako vysvetľujú výskumníci:

„Ochabovanie a odbúravanie svalovej hmoty je najčastejším príznakom starnutia.

Kvôli nemu sa naťahujú doby hospitalizácie starších pacientov, predlžuje doba rekonvalescencie a v niektorých prípadoch úplne zabráni tomu, aby sa pacient dostal z nemocnice domov.

Nevie sa presne prečo je tomu tak a teda na to doteraz neexistoval ani žiadny účinný liek.“


Náš tip: Koniec vysokému cholesterolu a upchatým cievam: Prírodný spôsob, ako vyčistiť cievy a predísť infarktu, mŕtvici či krvným zrazeninám. Viac informácií tu

Ako látka z jabĺk bráni ochabovaniu svalov

Výskumníci sa najprv podujali zistiť, čo sa deje v starnúcich a slabnúcich svaloch.

Našli 63 génov, ktoré sa menili počas držania diéty a ďalších 29 génov, ktoré menia svoju expresiu počas hladovania alebo aj pri poraneniach chrbtice.

Porovnávaním expresie uvedených génov pri vystavení vyše 1300 bioaktívnym látkam došli vedci napokon až ku kyseline ursolovej. Tá sa ukázala, že dokáže naprávať odbúravanie svalov.

„Kyselina ursolová je vskutku zaujímavá zlúčenina“, tvrdia výskumníci. „Najlepšie na nej je, že ju dokážeme získať bežne v strave jednoduchou konzumáciou jabĺk.“

V nasledujúcej fáze podali vedci kyselinu ursolovú vyhladovaným myšiam a experimentom sa ukázalo, že myši ochránila pred zoslabnutím a ochabnutím ich svalov.


Výsledky užívania kyseliny ursolovej na ľuďoch

Povzbudení pozitívnymi výsledkami u myší sa výskumníci rozhodli otestovať účinok kyseliny ursolovej na ľuďoch, ktorým ju začali podávať počas niekoľkých týždňov.

Výsledok? Ich svaly narástli!

Vedci tento výsledok vysvetlili tak, že kyselina ursolová zlepšuje signalizáciu inzulínu vo svaloch a tiež napráva expresiu génov spojených s atrofiou svalov.

Navyše, osoby užívajúce kyselinu ursolovú sa stali štíhlejšími, mali nižšiu hladinu krvného cukru, cholesterolu aj triglyceridov.

Vedci sa preto domnievajú, že kyselina ursolová môže byť prínosná nielen pre zachovanie svalovej hmoty, ale taktiež prispieť k celkovému zlepšeniu zdravotného stavu človeka.

Záver

Vieme, že ak človek konzumuje vyváženú stravu, akú nás učili jesť naše mamy, má to pre telo mnoho prínosov.

No a zachovanie si svalovej hmoty aj do vysokej staroby je jedným z týchto prínosov.





Súvisiace články:

  • Táto diéta spaľuje až 10 krát viac kalórií než bežná strava
  • Len jediná vec na svete dokáže po chemoterapii zregenerovať váš imunitný systém
  • Štúdia ukázala, že lekári odmietajú chemoterapiu, keď sami ochorejú. Tu je dôvod prečo
  • Tento staroveký liek lieči všetky choroby: Cukrovku, rakovinu, reumu a mnohé iné


  •  
  •  
  •  
  •  
  • 101
  •  
  •  

Kategória: Choroby Značky: cholesterol, krvný cukor, starnutie, staroba, svaly

Odoberajte zdarma naše články emailom!

Zaujíma vás domáca, prírodná a alternatívna liečba? Potom sa prihláste zdarma na odoberanie našich nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.


Komentáre

  1. jel

    kyselina ursolová …. prosím, kde sa dá – ak sa vôbec dá – kúpiť? Lebo….to by sme asi museli riadnu kopu šupiek z jablk pojesť… 🙂

    Odpovedať
  2. Eva

    A co třeba čaj z jablečných slupek. Obsahuje taky kys. ursolovou ?

    Odpovedať

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odoberajte naše články emailom!

Poznámka: Odoberanie je zdarma a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.


Odporúčame e-knihy o zdraví:

Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Ďalšie zaujímavé články

  • Chemoterapia nebude potrebná, ak budete piť tento džús ničiaci rakovinu
  • Džús, s ktorým ožijú aj mŕtvi: Zvýši imunitu, dodá energiu a zlepší krvný obraz
  • Zaskočte všetkých lekárov: S týmto porastú vaše vlasy rýchlejšie než kedykoľvek predtým
  • Prečo vždy, keď odchádzate z domu, nechajte lyžičku s cukrom na záhrade alebo balkóne
  • 7 včasných príznakov rakoviny prsníka, ktoré nikdy neignorujte

Nasledujte nás na Facebooku!

Candida
Osteoartritída
Candida

© Copyright 2018 Domáca, prírodná a alternatívna liečba · Všetky práva vyhradené · Ochrana osobných údajov (Privacy Policy)

 

Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Preberanie, kopírovanie a šírenie článkov alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.

Pre zlepšenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním stránky s tým vyjadrujete svoj súhlas. Rozumiem Viac informácií
Privacy & Cookies Policy

Necessary Always Enabled