Domáca liečba

Všetko, čo potrebujete vedieť pre zdravie a krásu

Candida
  • Hlavná stránka
  • O nás
  • Bylinky
  • Choroby
  • Krása
  • Strava
  • Kontakt

Podľa doktora Coldwella sa každá rakovina dá vyliečiť za pár týždňov

12. februára 2022 autor: redakcia 4 komentáre

        
  

Podľa doktora Coldwella sa každá rakovina dá vyliečiť za pár týždňov

Zdravie a choroba ľudského tela závisia od chemickej a biologickej rovnováhy. Tú pre všetky telesné funkcie zabezpečujú regulačné mechanizmy.

Keď sú tieto mechanizmy narušené, telesná rovnováha sa začína narúšať a my sa blížime smerom k chorobe. Našťastie existujú signály, ktorými je možné tento posun zaznamenať.


Jedná sa hlavne o ukazovatele acidobázickej rovnováhy, teda inými slovami kyslosť alebo zásaditosť nielen našej krvi, ale všetkých ostatných telesných tekutín a orgánov.

Šanca úspechu každej liečby je oveľa vyššia vtedy, keď sa telo dokáže voľne zbavovať kyselín.

Rovnováha pH v krvi a ostatných častiach tela

Rovnováha medzi zásadami a kyselinami je pre naše zdravie extrémne dôležitá. Neexistuje v tele žiadna bunka, ktorej by sa to netýkalo a ktorá by nemohla byť poškodená zvýšenou kyslosťou.

Naše telo má samoregulačný systém, ktorý udržiava pH krvi vo veľmi úzkom pásme okolo hodnoty 7,4. Akýkoľvek výraznejší výkyv od tejto normy by znamenal v podstate rýchlu smrť.

To však platí len pre krv.

V ostatných telesných tekutinách a orgánoch nemá telo také silné a rýchle mechanizmy na udržiavanie optimálneho pH.

Tak sa potom stáva, že náš nezdravý životný štýl a zlá strava zvyšujú prekyslenie v týchto „periférnych“ častiach tela. Najvypuklejším príkladom je hromadenie kyseliny močovej v kĺboch, ktorá tam kryštalizuje a vyvoláva ochorenie známe pod menom dna.

To sa vyznačujúce hlavne prudkými bolesťami. Ide však už o prejavy chronického poškodenia, ktoré so sebou prináša viaceré zdravotné problémy.

Podľa výskumu, rakovina nedokáže vzniknúť a šíriť sa v zásaditom prostredí tak dobre ako v prostredí kyslom.

Ako udržať správne pH tela

Hodnota pH 7,0 predstavuje neutrálne prostredie.

Naše tela sú ale mierne zásadité, s hodnotou okolo 7,4. Na udržanie tejto hodnoty, aby sme sa vyhýbali ochoreniam, sa odporúča konzumovať približne 75% takzvaných „zásaditých“ potravín a 25% „kyslých“.

Tieto označenia však nie je možné brať doslovne. Nejedná sa totiž o chuť daných potravín, ale o to, akú stopu v organizme zanechávajú.

Tak napríklad citrón je kyslé ovocie, no v tele pôsobí zásadito, preto sa radí medzi „zásadité“ potraviny.

Pre dosiahnutie uvedeného pomeru je preto extrémne dôležité poznať, aký vplyv na telo majú rôzne potraviny. No a tomu potom prispôsobiť aj to, čo nakupujete a pomôcť tak telu obnoviť rovnováhu kyselín a zásad.

Čo môže v tele spôsobovať prekyslenie?

O zásaditých a kyslých potravinách sme podrobne písali v tomto článku. Prekyslenie v tele však nespôsobujú len určité druhy potraviny, ale aj ich množstvo a niekoľko ďalších faktorov.

Dávať pozor by ste si mali hlavne na nasledovné veci:

  • konzumácia príliš veľa mäsa
  • znečistenie z prostredia
  • kyslé dažde, ktoré potláčajú minerály v pôde a tým ovplyvňujú aj inak zásadité potraviny
  • spracovanie a varenie jedla
  • dostatočný príjem tekutín
  • alkohol, fajčenie
  • stres, nedostatok pohybu
  • externé faktory vedúce k úbytku minerálov v tele, ako napríklad horúčka alebo nadmerné potenie
  • užívanie liekov, hlavne salicylátov, ktoré sú súčasťou analgetík

Existujú však aj významné interné faktory, ktoré vedú organizmus smerom k prekysleniu.


  • zlá strava, rýchle prehĺtanie stravy a veľa prehltnutého vzduchu
  • nadúvanie, plynatosť čriev
  • chronické problémy s obličkami
  • cukrovka
  • infekcie a horúčky
  • celkový, ale aj lokálny nedostatok kyslíka
  • nerovnovážny srdcovocievny systém

V prípade, že dôjde k naručeniu acidobázickej rovnováhy v tele, nasledovať môže rozvoj nejakého ochorenia.

Najčastejšie sa táto nerovnováha prejaví takto:

  • problémy s motorickým systémom – bolesti chrbta, osteoporóza, reuma
  • ochorenia tráviaceho traktu – gastritída, zápaly čriev, kŕče, narušená črevná mikroflóra
  • chronická únava, malátnosť, nedostatok energie
  • depresia, nadmerná nervozita
  • ochorenia srdca a obehového systému, nízky krvný tlak, arytmia
  • bolesti hlavy, migrény
  • zubný kaz, paradentóza
  • problémy s obličkami
  • dna
  • zníženie vytrvalosti a stuhnutosť svalov
  • nízky prah bolesti – intolerancia bolesti

Čo robiť v prípade vzniku prekyslenia?

V prvom rade by ste sa mali snažiť prekyslenie urýchlene neutralizovať.

Cukor počas svojho trávenia spotrebováva vápnik. Preto ľudia, ktorí konzumujú veľa sladkostí často trpia nedostatkom vápnika.

Prebytok kyselín núti telo používať na ich neutralizáciu zo svojich zásob minerály ako vápnik, horčík, draslík, železo, zinok a ďalšie.

Najväčšie zásoby vápniku sú v kostiach a zuboch. Väčšinu zubných kazov nemá na svedomí ani tak zlá zubná hygiena (samozrejme, aj tá ma svoj podiel), ale práve prekyslenie tela odčerpávajúce zo zubov vápnik.

Naše trávenie je zložitý systém pozostávajúci zo série chemických reakcií, v ktorých kyseliny hrajú dôležitú úlohu. Tá je však obmedzená na žalúdok. Po strávení jedla sa tieto kyseliny ďalej v čreve neutralizujú tráviacimi šťavami z pankreasu.

Tento proces však môže byť narušený napríklad zlým strávením jedla v žalúdku, keď to ďalej v črevách kvasí a neustále vytvára ďalšie kyseliny. Alebo tým, že nie je dostatok tráviacich štiav na zneutralizovanie všetkého obsahu žalúdka.

Obsah čriev by už nemal byť kyslý, ale mať neutrálne pH. Ak tomu tak nie je, je to problém.

Riešenie je jednoduché:

Mali by ste znížiť príjem „kyslých“ potravín a zvýšiť podiel „zásaditých“. Pomôže aj pitie alkalickej vody vyrobenej za pomoci ionizácie. Ak už nie alkalickej, tak aspoň bežnej čistej vody je potrebné piť dostatok.

Tiež je dôležité dobré trávenie žalúdka, ktoré narúša napríklad užívanie antacíd pri pálení záhy. Vhodné je tiež podporiť činnosť pankreasu.

Môžete si nechať urobiť laboratórnu analýzu, ktorá zistí na ktoré potraviny ste alergickí a ani o tom nemusíte vedieť (alergia sa nie vždy musí výrazne prejavovať).

Ďalej pomôže zvýšená fyzická aktivita podporujúca dobré prekysličenie tela. Výbornými prostriedkami sú aj meditácie.

Za záver odporúčame pozrieť si toto video:

V tomto videu Dr. Leonard Coldwell vysvetľuje tieto veci a ako dodržiavanie uvedených zásad dokáže vyliečiť rakovinu doslova v priebehu niekoľkých týždňov.

Video je v angličtine. Ak neviete anglicky, nevadí – všetky dôležité veci sú uvedené v našom článku.





Súvisiace články:

  • Prečo vzniká prekyslenie tela, ktoré ochorenia spôsobuje a ako ho napraviť
  • 9 potravín, vďaka ktorým môže vaše telo omladnúť aj o 20 rokov
  • Rádioterapia robí rakovinu 30 krát zhubnejšiou. Namiesto nej sa liečte takto
  • Prečo by ste po 40-ke mali užívať doplnky stravy s omega-3 kyselinami


        
  

Kategória: Choroby Značky: prevencia rakoviny, rakovina

Odoberajte zdarma naše články emailom!

Zaujíma vás domáca, prírodná a alternatívna liečba? Potom sa prihláste zdarma na odoberanie našich nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.


 



Upozornenie: Tento článok nenahrádza vyšetrenie lekárom ani konzultáciu iným odborným zdravotníckym pracovníkom. Príspevky môžu obsahovať informácie, ktoré sa nezhodujú s názormi redakcie.

Komentáre

  1. Valentína

    Šikovný doktor.
    Takých doktorov tu treba ako soľ.

    Odpovedať
  2. Jozeft

    Uvedený lekár opakuje len to čo tvrdil vedec, nositeľ Nobelovej ceny O.H.Warburg—nejde ale o chemickú a biologickú rovnováhu, ale biologická rovnováha má podstatu v chemickej, fyzikálnej a energetickej rovnováhe…je to na dlhšiu reč…pH parametre sú 7,36-7,44…
    Energetickú rovnováhu odporúčam riešiť na báze supergroundingu a hexagonovej životnej energie….
    Acidobazickú rovnováhu je vhodné riešiť hydrogenuhličitanom sodným -sodou bikarbonou z lekárne
    v kombinácii s medom od včelára, kurkumou a olejom z čiernej rasce…..aj antioxidanty – orechy…..
    Prajem veľa zdravia aj v emocionálnej oblasti, ktorú nám v súčasnej dobe likviduje koronavírus, to je zasa iná téma na hrane noža medzi VEDOU a VIEROU…Jozeft

    Odpovedať
  3. Jano

    Dobrý deň aký pomer tej sody z medom a razcou uzit a ako často. Pred jedlom alebo po jedle?

    Odpovedať
    • jozeft

      Je to individuálna osobná intuícia čo do množstva aj do častosti užitia….
      Hexagonová energia spočíva vo využití elektromagnetického a gravitačného pola, ktoré vytvára
      previdelný šesťúholník – hexagon z medeného plechu… vo veľkosti pôvodného kruhu 20-30 cm
      pod nohy spolu a pod dlane rúk osobitne……Google „hexagon wikipedia“…..prajem veľa zdravia

      Odpovedať

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odoberajte naše články emailom!

Poznámka: Odoberanie je zdarma a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.


Odporúčame e-knihy o zdraví:

Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Ďalšie zaujímavé články

  • Neuveriteľné veci, ktoré sa stanú s vaším telom, ak sa na 2 týždne vzdáte alkoholu
  • 6 byliniek, ktoré zmenia obyčajnú vodu na liečivý elixír
  • 8 dôvodov, prečo by ste mali denne jesť ananás. Druhý je najdôležitejší

© Copyright 2018 Domáca, prírodná a alternatívna liečba · Všetky práva vyhradené · Ochrana osobných údajov (Privacy Policy)

 

Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Preberanie, kopírovanie a šírenie článkov alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.

Pre zlepšenie kvality našich služieb používame súbory cookies, ktoré môžete prijať alebo odmietnuť. Prijať Odmietnuť
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy zapnuté
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
ULOŽIŤ A PRIJAŤ