Domáca liečba

Všetko, čo potrebujete vedieť pre zdravie a krásu

Štítna žľaza
  • Hlavná stránka
  • O nás
  • Bylinky
  • Choroby
  • Krása
  • Strava
  • Kontakt

Neuveriteľné: Takto pomocou vajíčka dokážete stabilizovať hladinu krvného cukru

11. septembra 2021 autor: redakcia 5 komentárov

463    119  
  

krvný cukor a vajíčko

Ľudské zdravie vo veľkej miere závisí na strave, ktorú konzumujeme a spôsobe života.

V dnešnom svete však žijeme v pomerne znečistenom prostredí plnom rôznych chemických látok, ktoré tiež výrazne vplývajú na náš organizmus.


Vplyv prostredia na naše zdravie

Toxíny z prostredia nielenže ovplyvňujú naše zdravie, ale prispievajú aj ku vzniku rôznych ochorení.

Niektoré z ochorení sa môžu v tele postupne rozvíjať bez akýchkoľvek vonkajších prejavov.

Ľudia preto často podstupujú rôzne testy, ako napríklad krvné testy či kontrola krvného tlaku, aby týchto takzvaných tichých zabijakov zavčasu odhalili.

Ak sa totiž odhalia neskoro, mohlo už medzičasom dôjsť k výraznému poškodeniu zdravia a niekedy aj k nezvratným zmenám.

Jedným z takýchto tichých ochorení je vysoká hladina krvného cukru, ktorá, ak sa nepodchytí včas, môže viesť k poškodeniam nervov (diabetická noha), obličiek či dokonca k slepote.

Strava a cukrovka typu 2

Tradičný spôsob na kontrou krvného cukru je injekčné podávanie inzulínu. Nie je to však jediný spôsob, ako sa to dá dosiahnuť.

Samozrejme, musí sa dodržiavať diéta a vyhýbať sa sladkým potravinám.

Existujú však potraviny, ktoré podľa posledných vedeckých výsledkov dokážu efektívne a dlhodobo udržiavať hladinu krvného cukru pod kontrolou.

No a jednou z takýchto potravín sú vajíčka doplnené octom.


Tento spôsob je odporúčaný hlavne pri cukrovke typu 2, teda získanej cukrovke, ktorá sa dá lepšie kontrolovať stravou než cukrovka typu 1.

Tento stav sa vyznačuje hladinou krvného cukru 126 mg/dcl pri hladovke alebo 200 mg/dcl kedykoľvek v priebehu dňa.

Vajíčkový recept na kontrolu krvného cukru

Na prípravu tohto domáceho receptu budete potrebovať nasledovné suroviny:

  • ocot
  • voda
  • 1 až 2 na tvrdo uvarené vajíčka

Ako ukázala štúdia vykonaná Dr. Carol S. Johnstonom a jeho tímom, ocot má pozitívny vplyv na zlepšovanie citlivosti tela na inzulín. Navyše znižuje výkyvy hladiny krvného cukru.

Na druhej strane, vajíčka dodávajú telu energiu rovnomerne v priebehu dňa a vyrovnávajú tak aj hladinu krvného cukru.

Príprava a užívanie

Vezmite poobede jedno alebo 2 vajcia a klasicky ich uvarte na tvrdo. Potom ich ošúpte a špilkou alebo vidličkou do nich urobte niekoľko dierok.

Potom vajíčko (vajíčka) vložte do misky alebo do pohára, zalejte ich octom a prekryte nejakou pokrývkou. Nechajte ich takto postáť cez noc.

Na druhý deň ráno vyberte vajíčko z octu, skonzumujte ho a vypite k nemu pohár vlažnej vody. Počas dňa bude vaša hladina krvného cukru výrazne znížená a vyrovnanejšia.

Záver

Ak trpíte kolísavými hladinami krvného cukru, tak neváhajte a využite tento recept na jej zníženie a stabilizáciu.

Váš deň bude takto oveľa príjemnejší a bezstarostnejší.





Súvisiace články:

  • 17 potravín bohatých na horčík, ktoré znižujú riziko úzkosti, depresie, infarktu a iných chorôb
  • 10 spôsobov, ako u detí podporiť vývin mozgu a vyššiu inteligenciu
  • Tajomstvo čínskych mudrcov: Ako sa pri plnom zdraví dožiť až 120 rokov
  • Toto konzumovala najstaršia žena sveta každý jeden deň


463    119  
  

Kategória: Choroby Značky: cukrovka, krvný cukor, ocot

Odoberajte zdarma naše články emailom!

Zaujíma vás domáca, prírodná a alternatívna liečba? Potom sa prihláste zdarma na odoberanie našich nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.


 



Upozornenie: Tento článok nenahrádza vyšetrenie lekárom ani konzultáciu iným odborným zdravotníckym pracovníkom. Príspevky môžu obsahovať informácie, ktoré sa nezhodujú s názormi redakcie.

Komentáre

  1. anica

    Prosím léčbu na zanet jicnu. DEKUJI

    Odpovedať
  2. Eva

    Jaký ocet je lepší, lihový ? (8 % ?), nebo lépe jablečný ? Děkuji za odpověď

    Odpovedať
    • redakcia

      jablčný

      Odpovedať
  3. Júlia

    liehový ocot sa vyrába z roztoku liehu, ktorým sa živia octové kvasinky ktoré žujú na stružlinách z dreva.
    vstup: – drevo, lieh a kvasinky

    jablčný ocot sa vyrába zo zrelých jabĺk zomletých aj so šupkami a kvasí prírodne kvasinkami, ktoré sa nachádzajú na jablkách.
    vstup: dozreté jablká plné vitamínov a prírodný neriadený technologický proces.

    myslím, že vitamíny sú vhodnejšie pre naše cievy ako drevo

    Odpovedať
  4. Barbara

    No, pfuj! Teda kyslé vajíčka jesť nemienim! Nechcem veriť, že by to bol práve jediný sposob na to! Veď ak človek konzumuje vajíčka na klasický sposob, a potom zapije s vodou s jablčným octom, to dá ten istý efekt. Alebo používa ocot na dochutenie prívarkov (bez múky ich robím už roky). Prečo by som mala jesť niečo s hnusom a odporom?! Ten stres pritom viac škodí na zdravie ako by pomáhal! Apropo: aj cukrovka, aj vysoký tlak, a vobec všetky choroby vznikajú z nadmerného stresu! Takže radšej tipy na odbúranie stresu, ako takéto jedlá. Dnešný človek má tendenciu liečiť všetko jedlom, a preto je toľko obéznych a toľko chorých!

    Odpovedať

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odoberajte naše články emailom!

Poznámka: Odoberanie je zdarma a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.


Odporúčame e-knihy o zdraví:

Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Ďalšie zaujímavé články

  • 11 vecí, ktoré vám výrazne znížia riziko kolorektálnej rakoviny
  • Len 52 ročný prezident Komory kardiológov dostal infarkt. Kde spravil chybu?
  • Čo sa stane s vaším telom, ak nahradíte všetky nápoje čistou vodou

© Copyright 2018 Domáca, prírodná a alternatívna liečba · Všetky práva vyhradené · Ochrana osobných údajov (Privacy Policy)

 

Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Preberanie, kopírovanie a šírenie článkov alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.

Pre zlepšenie kvality našich služieb používame súbory cookies, ktoré môžete prijať alebo odmietnuť. Prijať Odmietnuť
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy zapnuté
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
ULOŽIŤ A PRIJAŤ