Rakovina ako najsmrteľnejšia pliaga súčasnosti ohrozuje každého z nás. Možno ste sa už aj vy dopočuli o fakte, že táto hrozná choroba nedokáže prežiť v zásaditom prostredí.
Zásaditá voda, na výrobu ktorej vám dnes prezradíme recept, je skutočným zázrakom prírody. Dokáže totiž znova uviesť vaše telo do acidobázickej rovnováhy.
Svojimi účinkami táto voda nielenže znemožní rakovine vzniknúť, ale jej dokonca bráni v napredovaní, ak už náhodou vznikla.
Čo je pH tela a prečo bežná voda z vodovodu nášmu zdraviu príliš neprospieva
Pojmom pH sa označuje kyslosť alebo zásaditosť látok. Stupnica pH ide od 0 po 14, pričom číslo pH označuje neutrálnosť.
Hodnoty pod 7 označujú kyslé prostredie a hodnoty nad 7 zasa zásadité.
Hodnota pH bežnej vody z vodovodu sa síce blíži k číslu 7, avšak táto voda nie je tak čistá, ako by sa nám na prvý pohľad mohlo zdať.
Vďaka dezinfekcii pomocou chóru síce neobsahuje škodlivé baktérie, ktoré by nám mohli privodiť akútne brušné ochorenia, no obsahuje látky ako chlór, zvyšky antibiotík, rôzne kovy, vrátane ťažkých.
Všetky tieto substancie končia v našich telách potom, čo takúto vodu vypijeme – či už priamo alebo ako súčasť nápojov a jedál, ktoré si pomocou tejto vody pripravíme.
Bežná voda z vodovodu, ale aj mnohé sladené nápoje plné cukru, tak môžu viesť k prekysleniu tela, oslabovať imunitu a spôsobovať viacero zdravotných ťažkostí i vážnejších ochorení.
Medzi najčastejšie zdravotné problémy patria tráviace ťažkosti, priberanie, únava, málo energie a mnohé iné.
Ako si udržať zdravé vnútorné prostredie tela
Najlepším spôsobom, ako si udržať zdravie, je pitie čistej pramenitej vody (alebo aspoň dobre prefiltrovanej vody zbavenej vyššie spomínaných nečistôt) a konzumácia čerstvého ovocia a zeleniny v bio kvalite.
Je známe už takmer 100 rokov, že pH nášho tela je určovaná tým, čo jeme a akým spôsobom žijeme. Existujú však viacero druhov pH v tele.
Napríklad hodnota pH krvi, ktorá je pomerne stála a pohybuje v úzkom pásme okolo hodnoty 7,36.
Na druhej strane, pH našich ostatných telesných tekutín a orgánov sa môžu vychyľovať viac. V prípade, že sa tieto miesta prekysľujú (vzniká acidóza), zvyšuje sa v nich riziko rozvoja rôznych ochorení, vrátane rakoviny.
Zistilo sa, že acidóza sa často spája so vznikom rakoviny, ochoreniami srdca, cukrovkou, osteoporózou a takmer každým ďalším chronickým ochorením.
Zásaditá voda od farmaceuta na dôchodku – recept
Jedným zo spôsobov, ako si v tele udržať zdravé hodnoty pH, je pitie takzvanej zásaditej vody, ktorá v tele podporuje udržiavanie zásaditého prostredia. Recept na ňu nám prezradil jeden známy farmaceut na dôchodku.
Na jej prípravu budete potrebovať:
- 3 až 4 cm odrezok zázvoru
- 1 dcl čerstvých lístkov mäty
- 1 citrón
- 1/2 uhorky
- čistú pramenitú alebo prefiltrovanú vodu
Príprava
Postupujte nasledovne:
1. Očistite zázvor a nakrájajte ho na menšie plátky.
2. Pod tečúcou vodou opláchnite lístky mäty.
3. Následne dobre očistite citrón s uhorkou a taktiež ich pokrájajte na plátky. Kôru na citróne a šupu na uhorke môžete nechať, ak chcete.
4. Teraz vložte všetky suroviny do džbánu a zalejte ich vodou.
5. Vodu nechajte chvíľu (30 minút až 1 hodinu) voľne odstáť na kuchynskom drese alebo v chladničke. Potom ju môžete ju začať piť.
Po dopití vody počas prvých 24 hodín sa dajú použiť tie isté suroviny, len ich znova zalejte vodou. Po 24 hodinách suroviny vymeňte za čerstvé.
Užívanie
Túto zásaditú vodu pite pravidelne namiesto bežnej vody alebo nápojov, ktoré ste zvykli piť v priebehu dňa.
Všetky zložky v tomto recepte sú extrémne zdravé.
Zázvor má silné antibakteriálne účinky, citrón obsahuje 22 protirakovinových látok a uhorka vám zasa dodá všetky potrebné elektrolyty na udržanie správnej hydratácie tela.
Valentína
Ten kto kričí – hlupák, hlúposti… zvyčajne sám nie je veľmi múdry 🙂
Ešte si v živote nepočula o zzásaditých tekutinách a strave?
Vlastne vedci a chemici sú zrejme hhlupáci, keď to tvrdia…mala by si ich poučiť 🙂
Zdenka
Mala, ale nemam na to cas. Maju smolu. Neostava im nic ine, len sa vzdelavat vlastnymi silami. Bolo by na case. A Ty sa pridaj, velmi Ti to osozi.
Valenzína
Ja nie som zaryyty fanatik konvecnej medicíny, takže neverím všetkému, čo tvrdia.
Ale postaviť sa len na jednu stranu barikady, a obhajovať len jednu vec je riadne konzervatívne, obmedzené.
Čínsky znak rovnováhhy to vystihuje prene.. aj v dobrom je ztrochu zla a aj v zlom trochu dobra.
Takže aj tí chemici, čo hhovoria o zásaditých potravinách, vode asi majú pravdu, lebo to funguje. Napriek kyslosti v žalúdku.
Moňo začína vstrebávanie molekul skor ako sa dostanu do žaludka.
A čo mi osoží nechhaj na mňa, netráp sa tým 🙂
bylinka
zdenka, aby ti zivot nepriniesol nemile prekvapenie, ked sa takto spravas „arogantne“ . je to smutne, sme tu spolocne, a mali by sme si pomahat a nie sa nadradovat. aj ty mozes niekedy potrebovat pomoc alebo radu… prajem ti, aby si na to prisla skoro. pekny den
Věra
Zdeňko, kyseliny se v žaludku při pití této vody nespustí, protože ta se tráví přirozeným enzymatickým . kyseliny se vytvoří při trávení neživé – vařené stravy.
Vladimír
Ten citrón by som zbavil šupky, nikdy nie je isté, či bol postriekaný niečím chemickým, aj keď ho označujú ako bio.