Domáca liečba

Všetko, čo potrebujete vedieť pre zdravie a krásu

Osteoartritída
  • Hlavná stránka
  • O nás
  • Bylinky
  • Choroby
  • Krása
  • Strava
  • Kontakt

Sóda bikarbóna – najhoršia nočná mora farmaceutického priemyslu

16. júna 2023 autor: redakcia 1 Comment

 1      
  

Podľa výsledkov vedeckého výskumu sa chorobám ako rakovina darí hlavne v prostredí, kde je prítomná kyselina mliečna. Tá sa vytvára vtedy, ak sa v nejakom mieste bez dostatku kyslíka vyskytne nejaká huba (mykóza) alebo pleseň.

Tiež sa zistilo, že keď sa rakovinové bunky vystavia vysoko koncentrovaným molekulám kyslíka, kompletne ich to zničí.


Je ťažké si pre hocikoho predstaviť, že tak bežná substancia, akou je sóda bikarbóna (nazývaná tiež jedlá sóda) dokáže poskytnúť oveľa viac zdravotných prínosov ako drahé farmaceutické lieky.

Existujú fascinujúce dôkazy, že táto látka naozaj pomáha pri liečbe mnohých závážných ochorení, ako sú napríklad rakovina alebo cukrovka (a mnohé iné).

Dokonca aj lekárom je často odporúčané ju používať, keďže má úžasné vlastnosti.

Sóda bikarbóna sa bežne aplikuje na onkológiách či jednotkách intenzívnej starostlivosti

Žiada sa tuto zdôrazniť, že sóda bikarbóna je široko skúmanou latkou a používa sa už mnoho rokov, dokonca aj samotnými onkológmi.

Toxicita chemoterapie a rádioterapie je tak vysoká, že ich aplikácia často ničí dôležité životné orgány ako pečeň či obličky. Preto sa takýmto pacientom bežne podáva jedlá sóda, aby sa predišlo zlyhaniu týchto orgánov.

Na celom svete si ju ľudia pridávajú do vody, aby tým liečili rôzne zdravotné problémy, vrátane klinickej acidózy a ďalších ochorení.

Tiež sa vie, že liečivé účinky sódy bikarbóny zachránili mnoho životov na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Kombinácia jedlej sódy s ďalšími prírodnými substanciami, napríklad soľami jódu alebo horčíka, vytvárajú zmesi, ktoré sú v medicínskom svete zázrakom.

Acidobázická nerovnováha narúša v tele biochemické reakcie

Hlavným problémom, čo sa týka ľudskej fyziológie je nedostatok bikarbónových iónov. Výsledkom je potom zníženie hodnoty pH telesných tekutín, ale aj tkanív a medzibunkových priestorov.

Enzýmy sú základnou súčasťou biochemických reakcií. Sú však vysoko senzitívne na úrovne pH. Reakcie prebiehajú najlepšie v prostredí, ktoré nie je kyslé.

Fakt, že bunky fungujú najlepšie v mierne alkalickom (zásaditom) prostredí, dodáva efektívnosti sódy bikarbóny značnú kredibilitu.

Diéta a udržovanie acidobázickej rovnováhy

Strava zohráva pri udržiavaní správnych úrovní pH v organizme dôležitú úlohu. Bohužiaľ, naša moderná diéta spôsobuje znižovanie týchto úrovni a vytvára v tele kyslé prostredie.

Bunkové aktivity a funkcie sú dramaticky narušené v prípade, že sa tkanivá permanentne nachádzajú v stave acidobázickej nerovnováhy.

Pri nízkych úrovniach začínajú bunky kolabovať. To potom následne vedie k ochoreniam ako rakovina, gastritída, osteoporóza, cukrovka, srdcovocievné ochorenia a mnohé ďalšie.


Sóda bikarbóna prispieva k transportu kyslíka tým, že rozširuje cievy a napomáha jeho uvoľňovaniu do buniek. Tým sa v bunkách vlastne zvyšuje pH.

Choroby, ktorým predchádza konzumácia sódy bikarbóny

Ak je napríklad pH moču vysoké (zásadité), nedochádza ku kryštalizácii odpadových látok metabolizmu v močovom trakte.

Je známym faktom, že kyselina močová spôsobuje dnu, obličkové kamene, cukrovku a choroby srdca.

Alkosan je toxická zlúčenina, ktorú vytvárajú huby v kyslom prostredí. Je dokázané, že táto látka vyvoláva viaceré druhy rakovín a cukrovku.

Orálnou konzumáciou jedlej sódy dokážete zabrániť ochoreniam ako artritída, dna a dokonca aj chrípka. Tiež pomáha pankreasu správne vykonávať svoje funkcie, medzi ktoré patrí prevažne tvorba inzulínu a bielkoviny štiepiacich enzýmov.

Nezáleží na tom, či človek trpí ťažkým ochorením ako sú choroby srdca, rakovina alebo ľahším, ako napríklad chrípka. Keď sa mu podá kombinácia jedlej sódy a chloridu horečnatého, ide o účinnú a zároveň bezpečnú liečbu.

Táto kombinácia pracuje tak efektívne, že dokáže zbaviť bunky, tkanivá i celé orgány nahromadených toxínov a kyselín.

Ako užívať sódu bikarbónu

Pri akútnych ochoreniach ako chrípka či nachladnutie: Užívajte 1/2 čajovej lyžičky v pohári studenej vody 4 až 6 krát denne počas pár niekoľkých dní.

Pri chronických ochoreniach alebo ako forma prevencie: Užívajte 1/2 čajovej lyžičky v pohári studenej vody 2 krát denne počas niekoľkých týždňov. Po čase si ale dajte na chvíľu pauzu a potom kúru znova opakujte.

Vodu so sódou bikarbónou užívajte vždy aspoň 30 minút pred jedlom. Jej užitie po jedle by neutralizovalo kyselinu v žalúdku a narušilo trávenie jedla.

Nikdy neužívajte viac ako 5 čajových lyžičiek denne.

Záver

Sóda bikarbóna alebo jedlá sóda je vskutku zázračná prírodná substancia. Nie je preto divu, že pre farmaceutický priemysel sú jej liečivé účinky doslova nočnou morou.

Chemické lieky totiž na plnej čiare zahanbuje a robí ich úplne zbytočnými. No a to farmaceutické firmy strašne desí, keďže im ohrozuje zisky.





Súvisiace články:

  • Hovoria jej huba nesmrteľnosti: Lieči reumu, astmu, cukrovku a mnohé iné choroby
  • 12 spôsobov, ako vám obyčajná sóda bikarbóda dokáže zlepšiť život
  • 3 najznámejšie medicínske huby na imunitu, pamäť, cholesterol a dlhú mladosť
  • Rádioterapia robí rakovinu 30 krát zhubnejšiou. Namiesto nej sa liečte takto


 1      
  

Kategória: Ostatné Značky: pH, prekyslenie, sóda bikarbóna

Odoberajte zdarma naše články emailom!

Zaujíma vás domáca, prírodná a alternatívna liečba? Potom sa prihláste zdarma na odoberanie našich nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.


 



Upozornenie: Tento článok nenahrádza vyšetrenie lekárom ani konzultáciu iným odborným zdravotníckym pracovníkom. Príspevky môžu obsahovať informácie, ktoré sa nezhodujú s názormi redakcie.

Komentáre

  1. Kojokok

    „Tiež sa zistilo, že keď sa rakovinové bunky vystavia vysoko koncentrovaným molekulám kyslíka,…“ Autor hádam myslel: vytvorenie prostredia s vysokou koncentráciou kyslíka! Neviem si totiž predstaviť vysoko koncentrované molekuly kyslíka, pretože logicky by museli byť aj nízko koncentrované. Bolo by vhodné po sebe článok aj prečítať…..

    Odpovedať

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odoberajte naše články emailom!

Poznámka: Odoberanie je zdarma a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.


Odporúčame e-knihy o zdraví:

Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Ďalšie zaujímavé články

  • 5 najlepších potravín na obnovu a udržanie hormonálnej rovnováhy
  • 12 prírodných spôsobov, ako odstrániť hemoroidy a zbaviť sa bolesti, svrbenia či krvácania
  • Trápi vás nadúvanie? Takto zmienite zápchu a plynatosť už za pár minút

© Copyright 2018 Domáca, prírodná a alternatívna liečba · Všetky práva vyhradené · Ochrana osobných údajov (Privacy Policy)

 

Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Preberanie, kopírovanie a šírenie článkov alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.

Pre zlepšenie kvality našich služieb používame súbory cookies, ktoré môžete prijať alebo odmietnuť. Prijať Odmietnuť
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy zapnuté
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
ULOŽIŤ A PRIJAŤ