Určite ste už o nej počuli, no zrejme ste netušili, aká úžasná dokáže byť pre naše telo.
V súčasnosti sa táto látka opätovne dostáva na výslnie a to vďaka vedcom skúmajúcim jej vplyv na viaceré vážne ochorenia.
Záber toho, čomu všetkému dokáže nielen predchádzať, ale aj liečiť je vskutku široký – počnúc od rôznych hubovitých infekcií, cez zastavovanie astmatických záchvatov, až po rakovinu.
Zázračná sóda bikarbóna
Jeden z konceptov snažiacich sa objasniť príčiny rakoviny poukazuje na to, že rakovina vzniká v kyslom prostredí, ktoré sa vyznačuje výskytom hubovitých a plesňových infekcií.
“Keď sa sóda bikarbóna užíva orálne rozriedená vo vode (hlavne vo vode s vysokým obsahom horčíka), prípadne sa užíva transdermálne vo forme kúpeľov, stáva sa z nej látka prvej línie boja s rakovinou, ochoreniami obličiek, cukrovkou, chrípkou či bežného prechladnutia.
Je dokonca účinná aj pri zamorení rádioaktívnymi látkami, preto každý človek by sa mal oboznámiť so spôsobmi, ako sa používa”.
Nedostatok bikarbonátov sa v súčasnosti považuje za najviac neodhalený zdravotný problém na svete a to aj napriek tomu, že jeho výskyt je extrémne častý.
Problémy s prekyslením a nízkymi pH hladinami (relatívny nedostatok bikarbonátových iónov) si berú na ľudskom zdraví obrovskú daň.
Prečo je prekyslenie tak vážnym problémom
Čím väčšie je prekyslenie organizmu, tým horšie zdravotné problémy človek má.
Je tomu tak preto, lebo takmer každá biochemická reakcia je závislá na pH prostredia, v ktorom má prebehnúť. Najcitlivejšie na pH sú pritom enzýmy.
Veľmi dôležitým faktorom, ktorý ovplyvňuje pH nášho vnútorného prostredia, je naša strava.
“Moderné” typy stravovania však spôsobujú nezdravý nárast pH, čomu laicky hovoríme prekyslenie tela. To potom spôsobuje nerovnováhy vnútorného prostredia a narúša bunkové aktivity, občas až do takého extrému, kedy úplne prestávajú plniť svoje funkcie.
Nízke pH (kyslosť) v tele vedie k degradácii tkanív a po určitom čase vyvrcholí vznikom problémov ako sú rakovina, srdcovocievne ochorenia, cukrovka, osteoporóza či pálenie záhy.
Životné funkcie prebiehajú najlepšie v mierne zásaditom prostredí. To robí zo sódy bikarbóny extrémne prínosnú látku pri prevencii, ale aj liečbe mnohých ochorení.
Ako sóda bikarbóna dokáže zvrátiť aj tie najťažšie stavy
Ako uvádza Dr. Eric Chan, terapeut prírodnej medicíny a naturpatie:
“Vykonával som terapiu vnútrožilového podávania bikarbonátov ako súčasť prírodnej liečby pre pacientov s alergiami, prípadne s citlivosťou na rôzne chemické látky.
Ide o výbornú terapiu hlavne počas jari a leta, teda počas obdobia najväčšej sezóny alergií.
Alkalizujúca intravenózna sóda bikarbóna dokáže často okamžite zastaviť alergickú reakciu či astmatický záchvat, pretože uvedené reakcie nedokážu prebiehať v zásaditom prostredí.”
Niektorí z jeho pacientov dosahujú veľmi dobré výsledky aj pitím jedného alkalizujúceho nápoja každú noc (pol až jedna čajová lyžička sódy bikarbóny rozriedená v 2 dcl vody).
Tento nápoj citeľne znižuje intenzitu ich alergických reakcií.
Ako dodáva na záver:
“Všetci moji pacienti z Vancuveru a Richmondu veľmi dobre uvedenú terapiu tolerujú, nespôsobuje im žiadne nežiadúce vedľajšie účinky”.
Go
Udajne je soda spolu s javorovym syrupem ucinny prostredek proti rakovine proto, ze soda se se syrupem zahreje, do peny. Rakovinne bunky ziji z cukru a ten dostanou, ale se sodou a ta je nekompromisne nici.
Peter
je to pravda,užívam každý deň už 12 rokov po operácii hrubého čreva. A musím zaklopať na drevo-nepotrebujem na liečbu žiadne tabletky a veľa priateľov z môjho okolia je mi vďačných za dobrú radu. Dá sa to prirovnať k lentilke- vonku cukor,ktorým sa živia bunky a vo vnútri čokoláda-soda,ktorá po prehltnutí cukríka v bunke ako keby vybuchla. Za vyskúšanie to rozhodne stojí.
Peter.
Janka
Nechápem, ako to funguje. Jedlá sóda po požití zreaguje s žalúdočnými kyselinami na NaCL – kuchynskú soľ a kyselinu uhličitú, ktorá sa následne rozloží na kysličník uhličitý a vodu. Neviem, ako môže soľ a kysličník ovplyvňovať PH v tele. Predsa všetci solíme a všetci pijeme sýtené nápoje a občas si dáme sódu ak nás páli žáha. To by väčšina populácie bola odkyslená.
Peter
Preto je tam ten javorový sirup,ktorý sodu obalí a tá potom zreaguje až v rakovinovej bunke-vybuchne.
a
A preco vybuchne prave v rakovinovej bunke a nie aj v zdravej bunke? a co ak vybuchuje aj v zdravej bunke a nici aj zdrave cize skodi?to potom by uz asi existoval liek na rakovinu,ci?
Júlia
Treba dodať pre správne užívanie, že:
sóda bikarbóna by sa mala rozpusiť v teplej vode cca 70-80 stupňov, potom si pohár doplňte studenou vodou
je to veľmi dôležité !
skúste to a uvidíte zmeny. Niektoré veci treba skúsiť nie je to žiadna námaha vypiť dva poháre vody, určite jednoduchšie ako o tom filozofovať. Telo nie je chemické laboratórium je to neskutočne zložitý organizmus a nezabudnite že živý a to znamená že každý je jedinečný.
Jozef tlamka
Ionizovaný a hexagonálne excitovaný hydrogenuhličitan sodný v kombinácii s kvantovou apiterapiou
spomaluje neurodegeneratívne procesy v rámci Alzheimerovej choroby ..ide o kompenzáciu
systémového epifýzneho syndromu……