Mnohí z nás sme si akosi zvykli, že na každé ochorenie hneď siahame po liekoch. Existuje dokonca všeobecná predstava, že ku každej chorobe je priradený nejaký farmaceutický prípravok.
Zabúdame pritom, že mnohé bežné potraviny dokážu vyliečiť rôzne druhy ochorenia. Treba ich len poznať a vedieť, kedy použiť.
Dnes vám preto ukáže 14 druhov zdravotných problémov a k nim priradené ovocia a zeleniny, ktoré ich dokážu zmierniť a neraz i úplne vyliečiť.
Nádcha – mrkva, ananás, zázvor, cesnak
Depresia – mrkva, jablko, špenát, červená repa
Bolesť hlavy – jablko, uhorka, kel, zázvor, zeler
Cukrovka – mrkva, špenát, zeler
Žalúdočné vredy – kapusta, mrkva, zeler
Astma – mrkva, špenát, jablko, cesnak, citrón
Vysoký krvný tlak – červená repa, jablko, zeler, uhorka, zázvor
Artritída – mrkva, zeler, ananás, citrón
Detox obličiek – mrkva, červený melón, uhorka, koriander
Obličkové kamene – pomaranč, jablko, červený melón, citrón
Oči a zrak – mrkva, zeler
Stres – banán, jahody, hruška
Zápcha – mrkva, jablko, čerstvá kapusta
Únava – mrkva, červená repa, zelené jablko, citrón, špenát
Alkoholová opica – jablko, mrkva, červená repa, citrón
Pamäť – granátové jablko, červená repa, hrozno
Nervozita – mrkva, zeler, granátové jablko
Zlé trávenie – ananás, mrkva, citrón, mäta
Pavel
Naše telo sa skladá zo 100 tisíc miliárd živých buniek, medzi ktoré patrí kosť, svaly, krv… každá bunka tela má mitochondrie, v ktorých spaľuje (výhradne) glukózu, ktorá vytvára potrebnú energiu.
Naše telesné bunky sú neustále nahrádzané novými pomocou receptúry DNA, ktorá je uložená v každej z našich telových buniek. Všetko živé na svete má recept na DNA. Na to, aby si naše telo vytvorilo nové bunky, potrebuje energiu (glukózu z ovocia) a materiál, z ktorého sa naše telesné bunky skladajú.
Na vytvorenie nových buniek potrebujeme živé minerály zo zeme, vitamíny, ktoré vznikajú fotosyntézou, enzýmy, ktoré nám pomáhajú s trávením, antioxidanty, ktoré čistia naše telo a aminokyseliny, z ktorých si naše telo vytvára bielkoviny. Všetko spomenuté možno nájsť v živej rastlinnej potrave.Naše telo nedokáže využiť živočíšne bielkoviny, pretože neboli vytvorené podľa nášho receptu DNA.
Varené jedlo je mŕtve. Vo varenom jedle nie je žiadna glukóza (energia), ktorá poháňa každú bunku v našom tele, žiadne enzýmy ani vitamíny, žiadne antioxidanty a aminokyseliny sú zdeformované, na nepoznanie a nepoužiteľné.
Keď pijeme pomarančový džús, privádzame do tela vápnik a glukózu. Inzulín je hormón, ktorý dodáva glukózu do každej bunky v našom tele a nikdy sa nepomýli s rozpoznaním (ale iba ak je glukóza v prirodzenom, nepoškodenom stave).
Dôsledkom nedostatku vyššie uvedeného je chorobný stav organizmu.
Nie je potrebné monitorovať niektoré rastliny na určité choroby, stačí sledovať obdobie dozrievania pomocou rozmanitej živej rastlinnej potravy. Ovocie obsahuje glukózu a potrebnú vodu, zelenina je zdrojom minerálov a chlorofylu, orechy zasa tukov. Preto je vzťah diktovaný sezónou.