Všimli ste si niekedy, že existuje súvislosť medzi výzorom niektorých potravín a ľudskými orgánmi, na ktoré majú liečivý účinok?
Jedni to nazývajú len náhodou, iní poukazujú na bujnú ľudskú fantáziu, no mnohí za tým vidia spôsob, akým nám príroda napovedá, ako by sme mali liečiť niektoré ochorenia.
Poďme sa teraz bližšie pozrieť na 11 druhov potravín s preukázaným účinkom na ľudské orgány, ktoré sami pripomínajú.
1. Avokádo – vaječníky, maternica
Avokádo má viaceré priaznivé účinky na ženské orgány ako sú maternica a vaječníky.
Konzumácia len jedného avokáda týždenne dokáže predchádzať vzniku rakoviny vaječníkov a krčka maternice. Okrem toho, podporuje aj hormonálnu rovnováhu.
2. Mrkva – oči
Keď urobíte kruhový prierez mrkvy, začne vám pripomínať očnú dúhovku.
A skutočne, výskumy ukázali, že mrkva napomáha správnej činnosti oka svojim obsahom beta-karoténu a tiež tým, že v ňom stimuluje prietok krvi.
3. Zeler – kosti
Koreň zeleru v mnohom pripomína kosť. Štúdie zistili, že pravidelná konzumácia zeleru podporuje zdravie kostí.
A nielen to – nedávno sme zverejnili článok, ktorý podrobne popisuje 15 vážne dobrých dôvodov, prečo je vhodné konzumovať zeler každý deň.
4. Morské ulity – semenníky
Morské ulity svojim vzhľadom pripomínajú mužské semenníky.
Štúdie aj naozaj zistili, že ulity majú vynikajúce účinky na zdravie mužských pohlavných žliaz.
5. Zázvor – žalúdok
Zázvor pomáha s liečbou žalúdočných ťažkostí.
Keď sa na neho bližšie zahľadíte, tak skutočne sčasti pripomína žalúdok.
6. Grapefruit – prsia
Grapefruit napomáha pohybu lymfatickej tekutiny (lymfy) v lymfatických uzlinách.
Takýmto prečisťovaním a detoxikáciou výrazne prispieva k prevencii rakoviny prsníka.
7. Huby – uši
Keď rozrežete hubu po dĺžke, bude náramne pripomínať ľudské ucho.
Huby pomáhajú zlepšovať sluch pretože sú bohaté na vitamín D, ktorý je dôležitý nielen pre kosti, ale napríklad aj pre správnu funkciu ucha.
8. Červené víno – krv
Červené víno nám svojou farbou pripomína krv.
A skutočne, svojimi účinkami znižuje riziko infarktu, mozgovej mŕtvice a tvorby krvných zrazenín v cievach.
9. Sladký zemiak – pankreas
Pankreas zdieľa so sladkým zemiakom mnohé výzorové podobnosti.
Jeho liečivý účinok na telo je v tom, že vplýva na stabilizáciu hladiny krvného cukru. Pomáha tak pankreasu, ktorý tvorí inzulín s rovnakou funkciou.
10. Paradajka – srdce
Keď prekrojíte paradajku na dve polovice, jej prierez bude veľmi pripomínať ľudské srdce aj so svojimi komorami.
Výskum ukázal, že paradajky sú plné železa a draslíka, čo z nich robí veľmi zdravú potravinu pre srdce a krv.
11. Vlašský orech – mozog
Vlašský orech je akoby dokonalý zmenšený model mozgu. V škrupinke obsahuje pravú a ľavú polovicu rovnako, ako má mozog pravú a ľavú hemisféru.
Orechy v sebe obsahujú látky, hlavne olejové mastné kyseliny, ktoré výrazne podporujú činnosť mozgu.
Jozef Tlamka
Zaujímavý článok…..podľa mojich 83 ročných životných skúseností sa s ním stotožňujem, pri vlašských orechoch odporúčam konzumáciu kombinovať s viacerými prírodnými produktami….mozog je systémový
orgán pre celý ľudský organizmus ….ide najmä o embyonálne apiterapeutické genetické impulzy na báze poznatkov A.Einsteina a W.Reicha…. hexagonová životná energia……Jozef
Jozef Tlamka
Oprava ..embryonálne…..J.