Dnešný spôsob života zahŕňa množstvo stresu a vystavovanie sa toxínom zo životného prostredia. Hoci vieme, ako sa zdravo stravovať a hýbať, často na tieto veci jednoducho nemáme čas.
Takýto životný štýl si postupne vypýta dať na našom zdraví. Výsledkom sú zvyšujúce sa počty infarktov, cukrovky, mozgových mŕtvic, rakoviny a iných chronických ochorení.
Ako znížiť riziko vzniku vážnych ochorení
Podľa odborníkov existujú spôsoby, ako si dokážeme výrazne znížiť rizikové faktory u mnohých chorôb. Medzi nich patrí hlavne výživa, pohyb a vzdanie sa zlozvykov ako sú fajčenie či alkohol.
Na konci ste to však aj tak vždy vy, kto rozhodne ako budete žiť.
Máte možnosť buď sedieť doma pred televízorom alebo počítačom, alebo pôjdete von na prechádzku, prípadne si trocha zabehať alebo zabicyklovať.
Okrem toho, ďalšou možnosťou vo vašom arzenáli je podporiť svoje zdravie cielenou konzumáciou potravín, ktoré dokážu vaše zdravie napraviť, aj keď ste ho predtým dlhodobo zanedbávali.
No a o jednom takomto recepte si viac povieme v tomto článku.
Recept na obnovu zraku a prečistenie pečene
Konkrétne ide o zmes 3 čerstvých štiav, pomocou ktorej si dokážete zlepšiť zrak, vyčistiť pečeň a celkovo zlepšiť svoje zdravie.
Jej ďalším „vedľajším účinkom“ bude, že vám popri tom detoxikuje a prečistí pečeň od tuku a iných toxických depozitov.
Pečeň je navyše jedným z najdôležitejších orgánov, preto od jej stavu bude závisieť optimálne fungovanie množstva ďalších telesných funkcií.
Ingrediencie
Na výrobu nášho nápoja budete potrebovať nasledovné suroviny:
- 1 stredne veľkú červenú repu
- 2 stredne veľké mrkvy
- 4 stredne veľké pomaranče
Príprava
Príprava je vskutku jednoduchá. Najprv očistite a ošúpte červenú repu a mrkvu. Pomaranče zbavte kôry.
Následne vložte všetky suroviny do odšťavovača a odšťavte ich. Ak nemáte odšťavovať, môžete použiť mixér s pridaním trocha vody.
A to je všetko.
Zmes týchto 3 štiav potom vypite na prázdny žalúdok raz denne – pol hodinu pred raňajkami, obedom alebo večerou.
Užívanie
Užívajte tento džús každý deň, počas nasledujúcich aspoň 14 dní.
Na konci zistíte, že váš zrak sa výrazne zlepšil. Okrem toho budete menej počas dňa vyčerpaní, vaša myseľ bude čistejšia a pamäť lepšia.
Samozrejme, môžete pociťovať zlepšenia vášho zdravotného stavu aj v iných oblastiach. Bude to priamy výsledok prečistenej pečene a menšej záťaže tela toxínmi.
Ako tento recept funguje
Červená repa je extrémne bohatá na antioxidanty, ktoré pomáhajú detoxikovať pečeň i celé telo.
Napríklad, betaín odstraňuje z pečene toxíny. Vláknina pektín pomáha vyplavovať toxíny, ktoré boli odstránené z pečene von z tela a bráni ich opätovnej re-absorpcii.
Okrem toho červená repa má silné protizápalové účinky, zlepšuje cirkuláciu krvi, funkcie mozgu, zvyšuje úroveň energie a reguluje krvný tlak.
Mrkva je extrémne prospešná pre zrak kvôli obsahu beta karoténu, ktorý sa v tele premieňa na vitamín A.
Tento vitamín je zodpovedný za konverziu svetelných signálov na nervové, ktoré potom putujú do mozgu. Bez neho sa navyše poškodzuje očná sietnica.
Pomaranče sú extrémne bohaté na vitamín C a antioxidanty, ktoré napomáhajú nielen detoxikácii, ale aj následnej regenerácii pečene.
Obsahujú tiež cholín, draslík a vlákninu, ktoré chránia srdce a cievy pred kardiovaskulárnymi ochoreniami.
Jiří Musil
Dnes jsem obdržel recept na zlepšení zraku.
Ještě bych Vás prosil o sdělení jaké množství se doporučuje denně pít.
Děkuji Vám za podání zprávy.
Jiří Musil
redakcia
Množstva surovín sú uvedené v odstavci „Ingrediencie“.
Eva
Ano, množství ingrediencí je uvedeno, ale ne množství, které se má denně vypít. Je toto jednodenní dávka? Zdá se mi to docela dost. Děkuji vám předem za upřesnění, toto měl zřejmě na mysli i pan Musil.
Jinak děkuji moc za pěkné články.
redakcia
To množstvo je myslené ako dávka na deň.
noemi
vypite na prázdny žalúdok raz denne – pol hodinu pred raňajkami, obedom alebo večerou.
Vilma
Dobrý deň.Uz som vás niekoľko krát prosila o radu ,že čo mám robiť,aby som si mohla prečítať celý článok,ktorý mi je od vás doručený do emailu.,lebo mi chodia iba názvy článkov, ktoré nemôžem celé prečítať. .. Prosím neposielajte mi iba názvy článkov, ktoré sa nedajú otvoriť a prečítať.Dskujem a ostávam s pozdravom a prianím pekného dňa. Vili
redakcia
Je potrebné v emaili kliknúť na titulku a potom sa vám zobrazí celý článok. Ak to u vás nefunguje, máte možno problém v počítači. Články si môžete prečítať aj priamo na stránke.
Marie Medková
Dobrý večer, chci moc poděkovat za Vámi zasílané články do mejlu- jsou velmi přínosné.Za tu dobu co tyto články odebírám , jsem velmi spokojená s recepty a radami, ikdyž mám již 68 roků vaše články ráda vyzkouším . Děkuji ačekám na další rady na zlepšení zdraví- s pozdravem Marie.
Zdenko
V článku sa uvádza že pomaranče sú bohaté na vlákninu (ale to isté platí na ostatné ingrediencie) ! Tak prečo ju vyhadzovať po odšťavení. Lepšie je všetko mixovať a zjesť!! Tak to robím so všetkými receptami a veľmi doporučujem!!!
eva hlavacova
Prosím o informáciu, či červenú repu použiť surovú , alebo uvarenú.ďakujem
redakcia
Na odšťavovanie sa používa surová, na jedenie varená.
Hana
Dobrý den. Do odšťavňovače se používá vše syrové.