2 30
Profesor Colin T. Campbell sa nedávno ocitol na križovatke svojho života.
Musel si vybrať jednu z dvoch vecí – buď pre svoju profesionálnu kariéru, alebo pre zdieľanie nových vedeckých objavov, ktoré každému človeku dokážu zmeniť svet k lepšiemu.
Pri jeho dverách sa dokonca zjavili agenti CIA (americká špionážna agentura) a pýtali sa ho na jeho nové objavy. Zároveň ho jeho kolegovia v práci varovali, aby nepokračoval v kontroverznom výskume.
Vyhrážali sa mu aj, že ak neprestane, bude z práce prepustený. Napriek tomu všetkému sa Dr. Campbell rozhodol pre pravdu.
Čo zistil profesor Campbell?
Colin T. Campbell je profesorom nutričnej biochémie na Cornellovej univerzite.
Počas svojho posledného výskumu zistil, že primárnou príčinou za väčšinou chronických ochorení, vrátane rakoviny, je konzumácia živočíšnych bielkovín.
Medzi ne patrí tak tradičné mäso, ako aj mliečne výrobky a dokonca aj ryby.
Podarilo sa mu objaviť súvislosť medzi rakovinou prsníka a mliečnou bielkovinou kaseínom.
Hoci je doktor Cambell profesionálom, je ostro proti rôznym populárnym diétam. Nevychádza dobre ani s mnohými celebritnými lekármi.
Jeho cieľom je, aby zdravie bolo dostupné pre všetkých, vrátane ľudí z rozvojových krajín, ktorí si nemôžu dovoliť drahé farmaceutické lieky.
Prečo lekári nedokážu vyliečiť mnohé ochorenia
Podľa Dr. Cambella lekári nedokážu vyliečiť mnohé ochorenia preto, lebo nemajú dostatočný tréning v oblasti výživy. Nevedia tak poskytovať odborné rady v stravovaní.
V jeho prípade strávil 50 rokov prácou v laboratóriach financovaných z verejných zdrojov (nezaťažených lobingom korporácii) a dnes by sa chcel s výsledkami svojej práce podeliť so svetom.
Náš tip: Zbohom vysoký krvný tlak: 10 bodový plán pre trvalé zníženie vysokého krvného tlaku za 4 týždne bez liekov na predpis. Viac informácií tu
Ako uvádza, jednoduché zmeny v stravovaní dokážu predísť ochoreniam srdca, výrazne znížiť riziko rakoviny a dokonca aj rakovinu samotnú vyliečiť.
Podľa neho konzumácia živočíšnych bielkovín aktivuje v tele rakovinové bunky, kým obmedzenie ich príjmu naopak, toto riziko znižuje.
Inými slovami, príjem vysokého množstva bielkovín živočíšneho pôvodu podporuje delenie rakovinových buniek a dodáva kyslík voľným radikálom, ktoré rakovinu neraz spôsobujú.
Štúdium vplyvu mliečnych bielkovín na rakovinu u detí na Filipínach
Dr. Campbell silno verí, že liek na rakovinu sa ukrýva (verte tomu, či nie) – v rastlinách.
Pochádza z konzervatívnej rodiny, ktorá žila na farme. Počas obdobia, keď vyrastal, veril, že mlieko je výborným zdrojom nutričných látok.
V začiatkoch svojej akademickej kariéry študoval vplyv mliečnych bielkovín na zdravie detí na Filipínach. Bol ohúrený výsledkom, keď odhalil súvislosť medzi živočíšnymi bielkovinami a rakovinou pečene.
Ešte zhrozenejší bol, keď si následne prečítal jednu indickú štúdiu, ktorá došla k rovnakému záveru.
Tieto zistenia šli proti všetkému, v čo dovtedy veril. Preto spolu so svojim synom v roku 2005 napísali knihu o stravovaní a výsledkoch epidemiologických štúdií.
Napriek očakávaniam sa mu podarilo predať vyše 1 milión výtlačkov tejto knihy, ktorá bola následne preložená do vyše 25 svetových jazykov.
V roku 2013 napísal ďalší bestseller, v ktorom uvádza, že mliečna bielkovina kaseín je najhorším karcinogénom v strave, aký bol kedy identifikovaný.
Zdravie a rastlinná strava
Hoci výskum profesora Campbella nebol nikdy schválený pre klinické skúšky na ľuďoch, viaceré menšie štúdie preukázali, že strava založená na rastlinách dokáže nielen predchádzať, ale dokonca liečiť mnohé ochorenia srdca.
Edward Giovannucci je ďalším profesorom výživy a epidemiológie na Fakulte verejného zdravia Harvardovej univerzity, ktorý súhlasí s Dr. Campbellom.
Hovorí, že klasický typ našej stravy je zdrojom takmer všetkého poškodeného zdravia na svete. Za najhoršiu vec na západnej strave považuje nielen obsah kaseínu, ale aj to, ak sa ľudia prejedajú vo všeobecnosti.
Napriek uvedeným zisteniam ľudia stále preferujú konzumáciu živočíšnych potravín.
Síce platí, že mlieko je lepšia potravina ako napríklad sladené bublinkové nápoje, výskumy ukazujú, že mlieko nezlepšuje kvalitu kostí v pokročilejšom veku.
Práve naopak – mlieko zvyšuje riziko osteoporózy.
Magazín The Cornell Chronicle sa zaujímal o to, že bude publikovať výsledky výskumu profesora Campbella. K tomu však nikdy nedošlo kvôli silným tlakom farmaceutických firiem na univerzity a média.
Doktor Cambell spomína vo svojej knihe, ako sa niektorí ľudia z Americkej komunity nutričných odborníkov snažili zrušiť mu členstvo.
V súčasnosti sa svoje poznatky snaží medzi verejnosť šíriť pomocou školení zadarmo, na ktorých uvádza, ako vlády vedome ignorujú skutočnú nezaujatú vedu a namiesto nej do popredia dávajú skorumpovaný korporátny výskum.
Záver
Záujmy globálnej ekonómie sa predierajú do poľnohospodárstva, živočíšnej aj rastlinnej výroby. Záujmy agrochemických a farmaceutických firiem sa zasa tlačia do zdravotníctva aj školstva.
Súčasná spoločenská klíma oslavuje mliečne výrobky a konzumáciu mäsa. Prospech a zisk z toho však má len potravinársky a farmaceutický priemysel, pričom bežní ľudia často čelia fatálnym následkom.
2 30
renata
nesuhlasim s liečbou rakoviny,,, moj syn ma fenylketonuriu prijima iba rastline bielkoviny maso v živote nejedol a ma rakovinu
redakcia
V článku je napísané, že ide o najčastejšiu príčinu, nie jedinú príčinu.
lubos
Skuste vyvar s pupavoveho korena, povarit 3az 5 minut a nechat pod poklickou schladit aby sa dal napoj pit, pozrite si na nete ostatne, nech sa uzdravi…
Milan
Áno,odvar z púpavového koreňa doporučujem
Ivča
No neviem. Kazdy rok sa objavi profesor,ktory ma zaruceny liek proti rakovine! Od sody…po tuky.. Nespomina sa tu psychika,co je oooovela vacsi problem!!!!! Nasi prarodicia pili kravske mlieko na litre s kuskom chleba a osteoporizu nemali:)
redakcia
To, že ho pili na „litre“ je mýtus. Nepili. A dožívali sa 50 rokov, kedy sa osteoporóza ešte nestihla rozvinúť.
Alebo aj osteoporózu mali a ani o nej nevedeli, keďže na ňu vtedy neexistovali žiadne testy. Prípade si zlomili bedrový kĺb „z neznámej príčiny“ a potom umreli na zápal pľúc.
Ondrej
S tým posledným komentárom plne súhlasím tak mi umrela starká a zlomila si len nohu, ale nesúhlasím s tým že sa dožívali 50 rokov, starká mala 90.
Juraj Duník
Je to všetko iba tápanie. Skutočnú, presnejšie najväčšiu príčinu vzniku rakoviny pozná iba málokto. Bohužiaľ je to však tvrdo „zametané pod koberec“.
Mám chuť o tom rozprávať.
Vážená redakcia, môžeme sa o tejto veci pobaviť bez toho, aby to bolo zverejnené v Comments?
Som chemik a neskôr som študoval alternatívnu medicínu. Začal som so štúdiom, keď mi manželka ochorela na rakovinu, bolo však už neskoro. Mala ju diagnostikovanú v poslednom štvrtom štádiu…
Veľmi si vážim Vašu prácu a doslova „hlcem“ všetky Vaše články.
Bez samochvály – týmto veciam rozumiem trošilinku viac ako priemerný človek.
V budúcnosti by som chcel s Vami trochu spolupracovať. Bolo by to možné? Aj keď, pravdu povediac, neviem si to v reáli moc predstaviť. Písomnou formou je to dosť zložité a osobné stretnutie je takmer snáď nemožné…
S pozdravom
Juraj Duník
M.K.
Existuje aj také niečo ako Karmické zaťaženie. Nemusíte v to veriť,ale to funguje. Manželka sa mohla liečiť,
ale ja som musel čakať pol roka ,aby liečba mohla byť nasadená. Nebolo mi to dovolené. Treba nájsť také osoby ktoré to vedia. Kto neverí, to je jeho vec, ale sa netreba čudovať, že liečby nefungujú .
Dostali sme dosť veľký mozog na rozmýšlanie, slobodnú vôľu, lásku, tak to nepremeškajme.
Janko
Hluposti…
Steve Jobs, zakladatel Apple, bol prakticky celozivotny vegan alebo nieco podobne a umrel na rakovinu pankreasu, ktory si zrejme pretazil rastlinnou stravou. Hoci to mal liecitelne, odmietol to riesit chirurgicky a spoliehal sa na alternativnu liecbu, ktora ho priviedla do hrobu.
redakcia
Steve Jobs sa vegetariánstvom snažil liečiť, keď mu zistili rakovinu pankreasu. Ide o najhoršiu z rakovín, pri ktorej lekári dávajú zvyčajne 3 až 6 mesiacov života.
Jemu sa síce nepodarilo vyliečiť, no vďaka vegetariánstvu s touto rakovinou prežil niekoľko rokov, čo už samo o sebe je nesmierny úspech.
Matej
ja som pomohol vyliečiť rakovinu hlavy pankreasu v 4.štádiu pomocou plazmového generátora v priebehu 11 mesiacov, frekvencia 1 sedenie týždenne, pacienta lekári odpísali, nasadili mu síce chemo ale nikto mu nedával šancu, po pol roku sa začali lekári čudovať ako je možné že je ešte stále tu a miznú mu metastázy v pečeni bez toho aby ich riešili, po necelom roku absolvoval vyšetrenie a lekár mu potvrdil, že po nádoroch ani stopy a je zdravý, s jeho diagnózou asi jediný na SR (rakovina hlavy pankreasu s metastázami v pečeni, žalúdku + vybratá slezina po predchádzajúcom úraze). samozrejme, pomenovali to zázrakom. Tiež som sa spolupodieľal na zmene zhubného nádoru na obličke na nezhubný v priebehu 5 mesiacov kým pani išla na operáciu, bohužiaľ nové vyšetrenia jej nespravili, obličku vybrali a potom zistili, že nádor je nezhubný, neužívala nič iba terapie na plazmovom generátore, tiež sa podarilo zvrátiť lekármi nazvané nezvratné zlyhanie ľadvín u staršej pani, po 4 sedeniach sa obličky rozbehli a doktori to opäť pomenovali zázrakom lebo ju poslali domov zomrieť. Aj na základe tejto skúsenosti môžem potvrdiť, že s rakovinou sa dá pracovať, nedá sa vyliečiť všeobecne ale určite existuje pomoc v prípade, že nepríde neskoro. Rovnako sa dá pracovať aj s cystami, nezhubnými nádormi v prsníkoch, tiež mám skúsenosť, klientka pracuje v zdravotníctve, neverí tomu ale nemá vysvetlenie, na to, že sa nezhubný nádor zmenšuje..
Maja
Matej dá sa s vami spojiť ?
Josef Čisar
Zdravím Matěji rád bych se svami setkal je to možné i získat kontakt na Vás děkuji moc s pozdravem Josef
Zuzana
Dobry den pan Matej, prosm Vas mohla by som sa s Vami nejako spojit, hladame pomoc pri rakovine rozsirenej do pecene a kosti+ nejake uzliny v brusnej dutine. Dakujem velmi pekne.
Mária
taktiež s tým nesúhlasím. Doma sme od detstva chovali ošipané, sliepky, kravy a samozrejme jedli, môj otecko má dnes 91 rokov a celý život jedol slaninu, udené, bravčové, maslo, masť, kapustu, zemiaky a neužíva žiadne lieky. Pravdou ale je, že fyzický celý život pracoval . Základom je genetika a pohyb . Až potom prichádza strava, stres, psychika a pod.
iřina Jantošová
Já jako malá jsem chodila každý den pro mlíko a pili jsme ho denně a už mám dost roků babička i děda pili denně také se dožili přes devadesátků každou chvíli čtu je špatné pít mlíko jindy jezte ryby nejezte vepřové ale hovězí nepijte kávu jindy káva léčí nevěřím protože jsme měli více sádla na chlebu a kdyby nechali naše zemědělství a nezničili ho a místo Markety kde je hnusné jídlo a samé radiaktivy jako dnes zase píši to je důvod na se umírá nevěřím takovým článkům stále blbnou hlavu něčím co můžem a co né dost nás už omezuji
Miro
Ľudia v dnešnej dobe ohromným spôsobom predceňujú vplyv stravy na zdravie, sme ňou doslova posadnutí, lebo milujeme jesť a všetko chceme vyriešiť výlučne jedením. „Schudol si? A čo si jedol?“ je asi jediná otázka, ktorá väčšinu napadne, skoro nik sa nepýta „A ako si sa hýbal?“ K silnému zdraviu potrebujeme viac než len kvalitnú stravu, je to aj čistá voda, čistý vzduch, pravidelný pohyb, dostatočný odpočinok, málo stresu. Tieto veci sú spolu s jedlom ROVNOCENNÉ a rovnako DÔLEŽITÉ ako samotná strava. Ak dodržíte väčšinu z nich, môže byť, že živočíšna strava vám nijako neublíži. Preto je liečba iba výberom stravy veľmi sporná.
Gabriela Fukerová
Nikto tu nenapísal, že každá choroba má svoju duchovnú príčinu. Zaoberá sa ňou napr. veda, ktorá sa volá Etikoterapia. Choroba nás priateľsky upozorňuje, že robíme niečo v našom živote nesprávne.
Ak neanalyzujete a neodstránite duchovnú príčinu choroby, tak sa vám, i po fyzickom vyliečení, vráti – buď v takej istej alebo inej forme.
Katarína
Dobrý deň,veľa z Vás tu píše ako si vaši predkovia dopriavali živočíšnu stravu a mlieko,máte pravdu moji tiež,ale určite zvieratám do stravy nepridávali kostnú múčku,rybiu múčku,antibiotiká a podobné gebuziny čím su krmené dnešné zvieratá.Zvieratá sú chované v otrasných podmienkach,to čím ich kŕmia preniká do mlieka a mäsa a následne aj do Vás.A naši predkovia nejedli mäso,tak často ako ho jedia ľudia dnes.Ozvali sa aj vegetariani,ale nestačí len vylúčiť mäso a mäsové výrobky.Rafinovaný cukor,umelé sladidlá a chemické látky v potravinách to sú dalšie spúštače chorôb.Prečítajte si zadnú etiketu jogurtu,samá chémia,kde sú jogurty,ktoré obsahovali len mlieko a mliečne kultúry a tak je to za všetkými potravinami.A naši predkovia si určite nedopriavali hamburgery,hranolčeky,coca colu,čokoládu,koláčiky,mliečne presladené koktejli a pod.My to konzumujeme skoro denne.A v neposlednom rade má na chorobu vplyv psychika.Ja hovorím sama za seba,prestala som jesť mäso,mäsové výrobky,polotovary a sladkosti,biely chleba,fajčiť a pijem len vodu a nesladené bylinkové čaje a cítim sa bájačne.Choroby,ktoré ma trápili sú preč.Kilečká pomaly ubúdajú a ja sa snažím pozerať na svet s tej lepšej stránky.Každý má možnosť výberu.Veľa šťastia pri zvládnutí Vašich chorôb:)
Marian
Čítal som že na rakovinu je najlepší liek olej s marihuany ktorý obsahuje THC ,no bohužiaľ takýto olej nekúpite v lekárni ,kúpite ale bez THC , je to u nás zakázané .To bi bol koniec farmaceutického biznisu . Treba pozrieť na nete – je to pravda , ale každý mlčí ktorý o tom vie .
Marek
Dr.Bukovský uznáva prácu Dr.Cambella. Podľa Bukovskeho stravou zamkyname alebo odomkýname gény ktoré majú na svedomí deštrukčný proces, Samozrejme sú to aj iné faktory ako len strava. Hlavne stres, prítomnosť plastov všase vôkol nás. Liečenie konopem je zatial v plienkach.
Beata
Dobry den Matej mozete mi dat nejaky kontakt ba Vas ? Dakujem.
Jarda
Zkoušel jsem si při rakovině vyčistit střevo, u mne pomohlo. Prý když je střevo čisté a zdravé, je lidské tělo zdravé. Jedno z čínských mouder.
Alena
Dobrý deň Matej môžete mi dať prosím na vás kontakt. Ďakujem