Domáca liečba

Všetko, čo potrebujete vedieť pre zdravie a krásu

Candida
  • Hlavná stránka
  • O nás
  • Bylinky
  • Choroby
  • Krása
  • Strava
  • Kontakt

5 dôvodov, prečo si radšej dať do kávy maslo namiesto mlieka

1. marca 2021 autor: redakcia 5 komentárov

     10  
  

maslo a káva

Každý z nás má rád šálku dobrej kávy. Avšak najnovší trend vás zrejme prekvapí.

Namiesto tradičnej smotany alebo cukru, si ľudia začínajú do kávy pridávať maslo a tvrdia, že je to tá najlepšia vec, akú kedy vyskúšali.


Niektorí sú voči tomu skeptickí, keďže maslo nepovažujú za práve najzdravšiu potravinu. Avšak nie všetky masla sú pre vaše telo zlé.

Aby sme boli konkrétnejší, maslo z mlieka kráv kŕmených čerstvou trávou je jediné, ktoré by ste mali používať.

Prečo používať len maslo z kráv kŕmených trávou

Kravy sú zvyčajne kŕmené sójou alebo kukuricou, pretože sa jedná o super lacné a výdatné krmivo. Všetci však zrejme budete súhlasiť s tým, že kravy by tieto veci jesť nemali.

A čo je ešte horšie, kravy sóju a kukuricu ani nedokážu poriadne stráviť a do ich mlieka sa potom dostávajú tuky, ktoré sú pre vaše telo škodlivé.

Kravy kŕmené čerstvou zelenou trávou dávajú to najkvalitnejšie mlieko aj mäso. Rovnako to platí aj o masle.

Tu je 5 dôvodov, prečo je dobré si pridávať maslo vyrobené z mlieka takýchto kráv či už do kávy, alebo ho bežne konzumovať:

1. Cholesterol, zdravá váha a predchádzanie ochorení srdca

Maslo od kráv kŕmených trávou je jediné, ktoré obsahuje správne tuky na reguláciu cholesterolu, ktorého hladinu v krvi nezvyšuje.

Má najlepší pomer omega-3 a omega-6 mastných kyselín, ktoré znižujú ukladanie tukov v tele. Je tiež výborným zdrojom vitamínu K.

Tieto fakty z neho robia skvelý prostriedok na znižovanie ochorení srdca, ako to už aj potvrdili viaceré štúdie.

2. Mozog, hormóny a ochorenia nervovej sústavy

Tuky z takéhoto masla podporujú činnosť mozgu a ostatných orgánov. Vytvárajú zdravé bunkové steny, membrány a tiež zabezpečujú vyváženú produkciu hormónov.

Butyrát je mastná kyselina s krátkym reťazcom. Kedysi sa považovala za nezdravú, no dnes sa spája s predchádzaním neurodegeneratívnych ochorení a zvýšeným výdajom energie.

Pôsobí protizápalovo a taktiež predchádza ochoreniam srdca.


3. Tréning tela v spaľovaní tukov

Ak konzumujete zdravé maslo každé ráno, trénujete telo na rutinu celodenného spaľovania tukov.

CLA, respektíve konjungovaná kyselina linoleová, nachádzajúca sa v masle od kráv kŕmených trávou, znižuje telesný index tukov BMI a to zvlášť u ľudí trpiacich obezitou.

4. Výdrž a lepšie kognitívne schopnosti

Káva so zdravým maslom poskytuje telu energiu a zvyšuje kognitívne schopnosti.

Doslova cítite, keď naskočí jej efekt, ktorý potom trvá aj 6 hodín bez toho, aby ste potom zažili náhly pocit vypálenia.

Keď sa skombinuje s inými zdravými tukmi, ako napríklad s kokosovým olejom, tento nápoj začne produkovať v tele ketóny. Ide o látky, ktoré sa vytvárajú počas spaľovania tukov, nie cukru.

5. Náhrada raňajok

Pridajte 1 až 2 polievkové lyžice masla do vašej rannej kávy a môžete tým nahradiť celé raňajky.

Nie je to síce najvhodnejší či najzdravší spôsob raňajkovania, no môže poslúžiť zaneprázdneným ľuďom.

Dodá vám tuky a kalórie, ktoré poskytnú vyšší výkon než zdroje sacharidov ako napríklad raňajkové cereálie.

Záver

Keď si pridáte maslo do kávy, získate tak najchutnejší krémový nápoj dodávajúci vášmu telu energiu, ktorú doslova budete cítiť. Ako ste sa mohli v článku presvedčiť, tam to však nekončí.

Podľa Davida Aspreya, podnikateľa v oblasti zdravia a zdravej výživy, ktorý tento nápoj vymyslel a propaguje, rovnako dôležité ako zdravé maslo je aj kvalitná káva.

Vyberte si preto kvalitnú zrnkovú a dobre praženú odrodu kávy.





Súvisiace články:

  • Naučte sa, ako si vyrobiť vlastné maslo a už viac nekupujte predražené z obchodu
  • Konečne vyšla na povrch pravda o masle, ktorú naše staré mamy po celý čas poznali!
  • 10 zdravých dôvodov, prečo sa nemusíte báť pochutnať si na dobrom masle
  • Prečo vaši starí rodičia nepotrebovali držať diétu a stále boli štíhlejší a zdravší


     10  
  

Kategória: Strava Značky: chudnutie, káva, maslo, tuky

Odoberajte zdarma naše články emailom!

Zaujíma vás domáca, prírodná a alternatívna liečba? Potom sa prihláste zdarma na odoberanie našich nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.


 



Upozornenie: Tento článok nenahrádza vyšetrenie lekárom ani konzultáciu iným odborným zdravotníckym pracovníkom. Príspevky môžu obsahovať informácie, ktoré sa nezhodujú s názormi redakcie.

Komentáre

  1. JD

    a kde mám vziať maslo z kráv krmených trávou? myslím, že takú možnosť má málokto, z tých, čo nemajú vlastnú kravičku

    Odpovedať
    • redakcia

      dá sa zohnať bio maslo, to by malo byť tiež zdravé

      Odpovedať
  2. Dominik

    Ano BIO v zime 😀 Kravičku v zime posadili na lietadlo aby sa išla napásť do Afriky. A potom priletela s5. Preto ta cena „BIO“ mlieka. (inač dosť BIO výrobkov prepadlo v testoch na obsach omega 3…) Odporúčam si prečítať niečo o agro a hlavne by som si pogúglil „co je to siláž?“. Kukurica sa požíva len na príkrm. Keby boli kravičky živené len ňou, nebolo by asi žiadne mliečko. 😀 A ak nemáte kam dávať peniažky dajte ich radšej mne. Ja viem lepšie čo s nimi ako vy 😀

    Odpovedať
  3. Eva

    Dnes nemůžete věřit nikomu, kdo na prodávané máslo napíše Bio. Jako přídavek fórek: běžná zelenina se sklízí ve dne, bio v noci. 😂 😊

    Odpovedať
  4. Věra

    Kazachstánci si dávají máslo do čaje. Jde o to, zda jejich krávy vědí, že mají ve stepi tu šťavnatou trávu nalézt a sežrat ji. 🙂 🙂 🙂

    Odpovedať

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odoberajte naše články emailom!

Poznámka: Odoberanie je zdarma a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.


Odporúčame e-knihy o zdraví:

Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Ďalšie zaujímavé články

  • 6 najčastejších zdravotných problémov a bylinky, ktoré ich liečia
  • 6 príznakov srdcového infarktu, ktoré sa zvyčajne vyskytujú len u žien
  • 9 prírodných vecí na migrénu: Potlačia bolesť, no neuškodia pečeni

© Copyright 2018 Domáca, prírodná a alternatívna liečba · Všetky práva vyhradené · Ochrana osobných údajov (Privacy Policy)

 

Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Preberanie, kopírovanie a šírenie článkov alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.

Pre zlepšenie kvality našich služieb používame súbory cookies, ktoré môžete prijať alebo odmietnuť. Prijať Odmietnuť
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy zapnuté
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
ULOŽIŤ A PRIJAŤ