Čo sa týka zdravého jedla a prírodných liekov na rôzne ochorenia, tak medzi týmito dvoma konceptmi je veľmi úzka súvislosť.
Prírodné lieky sú nielen lacné, ale aj bežne dostupné a extrémne jednoduchá na prípravu. Nepotrebujete k tomu žiadne laboratórium.
Musia byť účinné lieky skutočne len tie drahé?
Mnoho ľudí má utkvelú predstavu, že ak má byť liek dobrý a účinný, mal by byť zároveň aj drahý.
Nič však nie je ďalej od pravdy. Tie najúčinnejšie lieky často nestoja vôbec nič, alebo maximálne pár drobných.
Výsledkom takýchto mylných predstáv býva, že farmaceutické firmy bohatnú a zdravie obyvateľstva chradne.
Preto vám odporúčame prehodnotiť podobné stereotypy a konzumovať viac jednoduchých a zdravých potravín, ktoré sa neraz dokážu dostať na koreň mnohým chorobám.
Liek na 100 chorôb a jeho účinky
V našom dnešnom článku vám ukážeme recept na jeden zo svetovo najobľúbenejších liekov proti rôznym chorobám, vrátane rakoviny hrubého čreva.
Používali ho už naši predkovia a naďalej sa úspešne používa. Ide o jednoduchý kapustový džús.
Obsahuje mnohé prospešné vitamíny a minerály ako sú vitamín C, B6, K. Ďalej je bohatý na kyselinu listovú, vlákninu a viaceré silné antioxidanty.
Má navyše aj antiseptické vlastnosti.
Za svoje účinky na množstvo chorôb vďačí sulforafánom a glukosinolátom, ktoré stimulujú enzymatickú aktivitu tráviaceho systému a tiež podporujú detoxikáciu tela.
Práve sírnatá zlúčenina sulfofán sa ukázala, že má silné protirakovinové účinky. Mnohé štúdie potvrdili, že kapusta, ale aj iná kapustovitá zelenina, sú najlepšie prostriedky na boj s rakovinou hrubého čreva.
Okrem toho vám kapustový džús pomôže aj s nasledovnými ochoreniami:
- choroby pečene
- rakovina prsníka, vaječníkov a pľúc
- poalkoholová opica
- chronický kašeľ
- artritída, reuma a bolesti kĺbov
- dna
- zápaly
- anémia
- žalúdočné vredy
- mnohé ďalšie
Okrem toho je kapustová šťava veľmi prínosná pri chudnutí, pretože stimuluje metabolizmus a spaľovanie kalórii, zmierňuje zápchu a bráni konverzii cukru na tuk.
Recept na kapustový džús
Na výrobu nášho kapustového džúsu budete potrebovať:
- odšťavovať
- nôž
- teplú vodu
- 1 stredne veľkú kapustu
- 1 polievkovú lyžicu jablčného octu
Postup prípravy
1. Prekrojte kapustu na dve polovice. Z prvej vyrobíte džús, druhú si odložte na neskôr.
2. Napustite do hrnca alebo umývadla teplú vodu, pridajte jablčný ocot a ponorte do roztoku kapustu. Nechajte ju postáť 10 minút, aby sa očistila od postrekových látok.
3. Po očistení ju pokrájajte na menšie kúsky a tie ešte raz prepláchnite v studenej vode.
4. Vložte kapustu do odšťavovača a odšťavte ju.
Najlepší je vždy čerstvo odšťavený džús. Ak by ste ho nedopili, zvyšok uskladnite v chladničke, nie však dlhšie ako 4 hodiny.
Užívanie
Na konzumáciu kapustového džúsu neexistujú obmedzenia. Užívajte ho podľa potreby.
Na preventívu sa odporúča vypiť 1 pohár (2 dcl) kapustového džúsu denne pred raňajkami alebo pred obedom.
V prípade ochorenia čriev, žalúdka alebo rakoviny zvýšte dávku na 2 až 3 poháre denne.
Väčšie množstvo kapustovej šťavy môže vyvolať nadúvanie. V takom prípade dennú dávku znížte.
liečiteľ
Kapustavá šťava je skvelým liekom na zmierňovanie,detoxikáciu, ale i na vyliečenie niektorých chorôb ako sú reumatoídna artritída, anémia-čevená kapusta s väčším obsahom železa, ako čistiť cholesterolu,úspešná proti páleniu záhy – optimalizuje žalúdočné kyseliny a keď k nej pridáme zemiakovú šťavu vylieči dlhodobé problémy žalúdka.
Je tiež vynikajúcim posilňovačom imunity a zároveň z časti obmedzuje rakovinové bujnenie.
Tí,ktorí sa rozhodnú dlhodobo piť kapustovú šťavu mali by mať na zreteli odbúravanie jódu z tela a tým aj poškodenie štítnej žľazy,preto by mali zvýšiť príjem jódu z darov mora,alebo užívať prípravok z morských rias najlepšie ,,kelp“.
Kyslá kapusta – kapustová šťava z kyslej kapusty (nie príliš slaná a tiež nie najkyslejšia) vytvorí dobré zdravie,pevnú imunitu bez všetkých infekčných chorôb od bežných kokovytých baktérií, aj tých najnebezpečnejších chlamýdií až po vírusy, plesne, huby, mykozy a to hlavné, že z úspechom dokáže stopnúť v tele každú rakovinu jedením cca 250 g kyslej kapusty denne, alebo piť z nej iba šťavu počas celého dňa koľko len zvládneme, aby nebola hnačka cca 5 dl denne a po 1 mesiaci nastane zázrak.
S kyslou kapustou,alebo jej šťavou začíname zo začiatku len 3 – novými dávkami počas celého dňa a postupne ju zvyšujeme, po vyliečení pokračujeme už len max 3 – novými dávkami 3 až 4 mesiace.
Havet
…a čerstvú kapustu(podľa článku) sa môže iba vyšťaviť, alebo sa môže rozmixovať?
redakcia
Môžete aj rozmixovať, ale pri odšťavení viete skonzumovať väčšie množstvo kapusty ako keď ju len rozmixujete.
jana
Pozor, v Česku je k prodeji zelí i kapusta. Zde je určitě myšleno slovensky kapusta – česky zelí.