Domáca liečba

Všetko, čo potrebujete vedieť pre zdravie a krásu

Candida
  • Hlavná stránka
  • O nás
  • Bylinky
  • Choroby
  • Krása
  • Strava
  • Kontakt

Ako skladovať cibuľu a cesnak, aby vám vydržali čerstvé celé mesiace

28. novembra 2019 autor: redakcia Leave a Comment

     58  
  

Ako skladovať cibuľu a cesnak, aby vám vydržali čerstvé celé mesiace

Aj vám sa už zrejme stalo, že vám doma v špajze začal cesnak klíčiť alebo to, že vám cibuľa zmäkla, prípadne úplne zhnila.

Dnes vám prezradíme jednoduchú a lacnú metódu, ako si udržíte váš cesnak a cibuľu čerstvé čo najdlhšie, bez problémov aj celé mesiace.


Čo budete potrebovať

Na správne uskladnenie cibule a cesnaku bidete potrebovať nasledovné veci:

  • cibuľu a cesnak, ktoré sú tvrdé a bez náznakov počítajúcej hniloby
  • hnedé papierové vrecká
  • kancelársky dierkovač
  • spinky

Postup

Pri skladovaní postupujte podľa týchto krokov:

1. Na začiatok vezmite papierové vrecká a pomocou dierkovača do nich narobte dierky v ich vrchnej polovici.

2. Dierky môžete urobiť v akomkoľvek vzore. Zvyčajne sa to robí tak, že vrecúško niekoľkokrát preložíte a potom naraz doň urobíte niekoľko dierok. Dierky by mali byť od seba vzdialené zvyčajne okolo 3 až 4 cm.

3. Dierky nemusia byť perfektné rozložené, jednoducho stačí, aby tam boli pre dostatočný prívod a cirkuláciu vzduchu.

4. Vrecká teraz naplníte cibuľou alebo cesnakom až po úroveň, kde začínajú dierky. Cesnak a cibuľu spolu nemiešame, dávame ich do oddelených vreciek.

5. Vrch vrecúška prehnite a pridržte spinkami.

6. Vrecúška potom uskladnite tak ako to normálne robíte – teda v špajze alebo v kuchynskej skrinke na potraviny.


Dôležité je, aby ste vrecká neprepchali. Vzduch potrebuje cirkulovať tak v okolí vrecúšok, ako aj v ich vnútri.

Dobre je vrecká poukladať do plastových košíkov tak, aby pekne stáli a neprevrátili sa, no zároveň vrecká na seba nenatlačte, aby pomedzi nich mohol prúdiť vzduch.

Táto metóda vám pomôže výrazne predlžiť životnosť cibule a cesnaku. Celková doba sa však môže líšiť od teploty, vlhkosti a svetelných podmienok miesta uskladnenia.

Zopár ďalších tipov

Čo sa týka teploty, tak najvhodnejšia je chladná teplota, no nie príliš chladná alebo mrazivá. Optimálne je okolo 18 až 20 stupňov Celzia. Vtedy vydržia cibuľa a cesnak okolo 3 mesiace, možno aj viac.

Vhodnejšie je tiež suchšie a tmavé miesto.

Cibuľa by sa nemala nikdy držať v chladničke, pretože prílišný chlad ju zmäkčí a cibuľa tiež ovplyvní chuť okolitých potravín.

Taktiež nepoužívajte plastové vrecká. Nedostatok cirkulácie vzduchu totiž urýchli ich klíčenie, či dokonca hnitie.

No a poslednou radou je, aby ste spolu neskladovali cibuľu a zemiaky, pretože vypúšťajú plyny, ktoré urýchlia ich vzájomnú skazu.





Súvisiace články:

  • Geniálne využitia cibule, o ktorých ste doteraz ani len netušili
  • Na čo je dobrá biela, na čo žltá a na čo červená cibuľa
  • Neuveríte, čo všetko dokážete vyliečiť s obyčajnou cibuľou
  • 20 tipov, ako predĺžite trvanlivosť potravín a ušetríte až 50% výdavkov na stravu


     58  
  

Kategória: Strava Značky: cesnak, cibuľa, skladovanie

Odoberajte zdarma naše články emailom!

Zaujíma vás domáca, prírodná a alternatívna liečba? Potom sa prihláste zdarma na odoberanie našich nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.


 



Upozornenie: Tento článok nenahrádza vyšetrenie lekárom ani konzultáciu iným odborným zdravotníckym pracovníkom. Príspevky môžu obsahovať informácie, ktoré sa nezhodujú s názormi redakcie.

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odoberajte naše články emailom!

Poznámka: Odoberanie je zdarma a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.


Odporúčame e-knihy o zdraví:

Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Ďalšie zaujímavé články

  • Len 1 lyžica pred jedlom: Staroveký liek na astmu, bronchitídu a choroby pľúc
  • 7 dôvodov, prečo by ste mali začať večer konzumovať zeler
  • Toto spraví vaše prádlo žiarivo biele a svieže. Žiadne chemikálie, lacné a ľahké

© Copyright 2018 Domáca, prírodná a alternatívna liečba · Všetky práva vyhradené · Ochrana osobných údajov (Privacy Policy)

 

Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Preberanie, kopírovanie a šírenie článkov alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.

Pre zlepšenie kvality našich služieb používame súbory cookies, ktoré môžete prijať alebo odmietnuť. Prijať Odmietnuť
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy zapnuté
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
ULOŽIŤ A PRIJAŤ