Domáca liečba

Všetko, čo potrebujete vedieť pre zdravie a krásu

Cievy a cholesterol
  • Hlavná stránka
  • O nás
  • Bylinky
  • Choroby
  • Krása
  • Strava
  • Kontakt

Ženy pili pohár paradajkovej šťavy každý deň počas 2 mesiacov. Výsledok bol úžasný

25. októbra 2019 autor: redakcia 6 komentárov

     48  
  

Ženy pili pohár paradajkovej šťavy každý deň počas 2 mesiacov. Výsledok bol úžasný

Všetci z nás sme už počuli o tom, aké sú paradajky zdravé. Existuje naozaj mnoho dôvodov, prečo sa dajú považovať za super potravinu.

Na zistenie všetkých zdravotných prínosov, ktoré paradajky ponúkajú, sa rozhodli vedci z Taiwanskej univerzity vykonať jeden zaujímavý experiment.


Experiment na Taiwanskej univerzite

Vedci dali dokopy niekoľko žien rôzneho veku a váhy a počas dvoch mesiacov im každý deň podávali 250 ml paradajkovej šťavy.

Prvou spozorovanou zmenou bolo výrazné schudnutie. Išlo o skutočné schudnutie vďaka odbúraniu tuku, nie v dôsledku odvodnenia, ako sa ta pri mnohých diétach stáva.

Vedec, ktorý na výskume pracoval, uvádza:

„Ženy, ktoré sa zúčastnili nášho experimentu, nezmenili svoje stravovacie návyky, ani nezačali extra cvičiť. Napriek tomu účinky na chudnutie boli zreteľné už po prvých pár dňoch“.

Každej žene boli na začiatku taktiež odobrané krvné vzorky.

Výsledkom bol podľa vedcov „výrazné zníženie hladiny krvného cholesterolu a zvýšená hladina lykopénu – mocného antioxidantu nachádzajúceho sa v paradajkách, ktorý ponúka mnohé zdravotné výhody“.

Výsledky uvedeného pokusu boli lepšie než ktokoľvek predpokladal. Jediný pohár paradajkovej šťavy denne dokázal u žien okrem schudnutia aj:

  • posilniť imunitný systém
  • ochrániť srdce pred srdcovo-cievnymi ochoreniami
  • znížiť riziko rakoviny
  • predísť ochoreniam močového mechúra, pankreasu, pečene a pľúc
  • zlepšiť trávenie
  • predísť hromadeniu tekutín v tele a tvorbe opuchov
  • celkovo zlepšiť zdravotný stav

Čo všetko ďalej dokáže paradajková šťava

Tuto však zdravotné prínosy paradajkovej šťavy ani zďaleka nekončia.

Paradajková šťava ďalej výrazne znižuje kašeľ a infekcie dýchacích ciest, predchádza anémii, zmierňuje príznaky reumy a zlepšuje krvný obraz.

Okrem toho pozitívne vplýva na pokožku a jej zdravie. Má tiež vysoký obsah draslíka, vápnika, komplexných sacharidov, rastlinných bielkovín a vitamínu C.

Je výborná aj pri svalových kŕčoch, za čo vďačí svojej bohatosti na horčík, ktorého má až 11 mg na 100 gramov.

Preto, ak ste po náročnom cvičení, vypite paradajkovú šťavu a vaše svaly sa oveľa rýchlejšie zotavia.


Recept na paradajkovú šťavu

Na výrobu paradajkovej šťavy budete potrebovať nasledovné suroviny:

  • 1 kg paradajok
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 polievková lyžica hnedého cukru

Postup prípravy

1. Najprv dobre paradajky umyte vo vlažne vode.

2. Následne ich pokrájajte na menšie kúsky a vložte do mixéra. Pridajte soľ a cukor.

3. Celé to dobre vymixujte až kým nezískate jemnú homogénnu zmes.

4. Zmes prelejte do hrnca a priveďte do varu. Potom na miernom ohni za neustáleho miešania to povarte 5 až 10 minút. Ak by bola zmes príliš hustá, prilejte trocha vody.

5. Do dovarení šťavu nechajte mierne vychladnúť a potom ju prelejte do vysterilizovanej, uzatvárateľnej sklenenej nádoby.

6. Nádobu dobre uzavrite a umiestnite v chladničke.

Poznámka: Pri varení sa síce znehodnotí časť vitamínu C, avšak varenie je nevyhnutné na to, aby sa lykopén stal pre telo ľahšie dostupný. V tomto prípade je lykopén dôležitejší než vitamín C.

Užívanie

Ako je už z úvodu článku zrejmé, užívajte denne 250 ml paradajkovej šťavy. Vydržať by vám mala na zhruba 4 dni.

Potom si pripravte novú várku a takto pokračujte počas 2 mesiacov.

Veríme, že tento recept bez pochýb zmení to, ako sa budete cítiť a vyzerať.

V prípade, ak sa rozhodnete, že je pre vás jednoduchšie si paradajkovú šťavu kúpiť z obchodu, potom sa uistite, že je 100% a v bio kvalite.





Súvisiace články:

  • Ako kokosový olej pomáha pri liečbe "nevyliečiteľnej" chronickej Crohnovej choroby čriev
  • Blahodárne účinky čerstvej mrkvovej šťavy, o ktorých ste doteraz zrejme netušili
  • Všetko, čo vám doteraz lekári a médiá hovorili o konzumácii soli, je nesprávne
  • Zlepšite si pamäť, inteligenciu, učenie jazykov a predíďte demencii hraním na hudobný nástroj


     48  
  

Kategória: Strava Značky: chudnutie, prevencia

Odoberajte zdarma naše články emailom!

Zaujíma vás domáca, prírodná a alternatívna liečba? Potom sa prihláste zdarma na odoberanie našich nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.


 



Upozornenie: Tento článok nenahrádza vyšetrenie lekárom ani konzultáciu iným odborným zdravotníckym pracovníkom. Príspevky môžu obsahovať informácie, ktoré sa nezhodujú s názormi redakcie.

Komentáre

  1. Nataša Repková

    Verím,že paradajka môže pôsobiť až tak pozitívne, ale pochybujem, že ten istý pozitívny účinok majú paradajky, ktoré sú do obchodných reťazcov dovážané zo vzdialených oblastí ešte v zelenom stave, v skladoch následne dozrievajú, no a potom sa ako dozreté predávajú zákazníkom. Prosím o Vašu reakciu, čo si o tomto myslíte? Ja konzumujem paradajky denne, dokonca sa snažím piť aj šťavu, ale buď si kupujem paradajky od súkromníkov a sama si ich odšťavujem, v lete si pestujem koktei, lové paradajky na balkóne, alebo už mám vybrané obchody – nie však zahraničné reťazce, no a odtiaľ beriem zeleninu,teda aj paradajky. Zdraví a na Vašu odpoveď čaká Nataša Repková

    Odpovedať
    • redakcia

      V reťazcoch sa predávajú rôzne paradajky. Niektoré domáce, niektoré z dovozu.

      Odpovedať
      • Zdeno

        Ale neodpovedali Ste na podstatné. Z KTORýCH S TO MôžE ROBIť A z ktorých sa to NEDOPORUČUJE!)!!

        Odpovedať
        • redakcia

          Bohužiaľ, my neevidujeme zoznam ponuky všetkých slovenských reťazcov. To si musíte odsledovať sami.

          Odpovedať
  2. mgr Vladimír Rusó

    Zabudli ste pripomenúť, že ľudia s hypoplastickou obličkou (asi málo % ľudí) a malé deti a ľudia so sklonom ku tvorbe oxalátových obličkových kameňov sterilizovanú paradajkovú šťavu nesmú piť vôbec, inak ich to bude stáť mnoho kolík a bolestí a operácia. Kyselina oxalová je v organickom stave veľmi prospešná, ale po uvarení má veľké chlpaté kryštáliky, ktoré uviaznu v tubusoch hypoplastických obličiek alebo u malých detí. Uviaznuté kryštáliky sa potom zhlukujú, začína sa stáza a neskôr sa vytvoria oxalátové konkrementy. Boli opísané prípady, keď nič netušiace mamičky dali malým deťom uvarený mrazený špenát a detičky im v náručí zmodrali a neskôr zomreli. Toto je veľmi vážne!

    Odpovedať
    • redakcia

      Predpokladáme, že každý kto má nejaký špecifický zdravotný problém vie, čo môže a čo nie. Táto stránka nenahrádza konzultácie s lekárom.

      Ak by sme mali v každom článku menovať všetky kombinácie rôznych kontraidikácií, potom by to už by nebol článok, ale telefónny zoznam, prípadne príbalový leták.

      Odpovedať

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odoberajte naše články emailom!

Poznámka: Odoberanie je zdarma a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.


Odporúčame e-knihy o zdraví:

Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Ďalšie zaujímavé články

  • Neignorujte týchto 8 príznakov nedostatku vitamínu B12. Trpí ním každý štvrtý človek
  • Ako rýchlo zastaviť migrénu iba s pomocou soli a citróna
  • 14 nutných zásad, ktoré musíte dodržať, ak sa chcete zbaviť vrások

© Copyright 2018 Domáca, prírodná a alternatívna liečba · Všetky práva vyhradené · Ochrana osobných údajov (Privacy Policy)

 

Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Preberanie, kopírovanie a šírenie článkov alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.

Pre zlepšenie kvality našich služieb používame súbory cookies, ktoré môžete prijať alebo odmietnuť. Prijať Odmietnuť
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy zapnuté
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
ULOŽIŤ A PRIJAŤ