Domáca liečba

Všetko, čo potrebujete vedieť pre zdravie a krásu

Štítna žľaza
  • Hlavná stránka
  • O nás
  • Bylinky
  • Choroby
  • Krása
  • Strava
  • Kontakt

Viac ako 50% všetkých prípadov rakoviny spôsobujú iba 3 druhy potravín

11. mája 2022 autor: redakcia 4 komentáre

        
  

Viac ako 50% všetkých prípadov rakoviny spôsobujú iba 3 druhy potravín

V roku 1976 Senát Spojených štátov založil komisiu z názvom „Vplyv výživy na zdravie ľudí“, pod vedením senátora George McGoverna.

Táto komisia mala za úlohu určiť vplyv západného spôsobu stravovania na zdravie Američanov.

Osteoartritída

Šokujúce zistenia odbornej komisie o príčinách rakoviny

Po vypočutí odborných názorov vtedajších popredných amerických odborníkov na rakovinu, senátor McGovern sa priamo a otvorene opýtal vtedajšieho riaditeľa National Cancer Institute (Národný rakovinový inštitút) Arthura Uptona, koľko rakovinových ochorení bolo spôsobených americkým štýlom stravovania.

Dr. Upton odpovedal: „Približne 50%.“

Zaskočený jeho odpoveďou, McGovern sa opýtal: „Ako môžete priznať súvislosť medzi výživou a rakovinou a hneď nato predložiť rozpočet, v ktorom len 1% (JEDNO! -poznámka prekladateľa) z vašich výskumných financií je určené na riešenie tohto problému?”

Dr. Upton odpovedal: „Toto je otázka, ktorá mňa trápi tiež.”

Organizácie ako National Cancer Institute (Národný rakovinový inštitút) a u nás rôzne nadácie a ligy proti rakovine (ktorých členmi sú prevažne samotní onkológovia) nepodporujú zameriavanie sa na prevenciu rakoviny (alebo ak, tak len zdanlivo).

Je tomu tak preto, lebo jedinou možnou cestou ako vykazovať obrovské zisky je „liečenie“ chorých na rakovinu.

Aj veľké korporácie produkujúce potraviny, ktoré spôsobujú rakovinu, sa ustavične snažia odvádzať pozornosť od skutočnosti, že rakovine sa dá predchádzať.

Neustále tlačia na vládu, parlament či tzv. verejné zdravotnícke organizácie, aby verejnosť nebola informovaná o možnostiach prevencie rakoviny zdravou výživou.

Či toto nie je vedomé poškodzovanie zdravia, ktoré by sa malo začať riešiť súdnou cestou?

Dvojnásobný nositeľ Nobelovej ceny, Dr. Linus Pauling, povedal: „Každý by mal vedieť, že tzv. boj proti rakovine je bohapusté klamstvo”.

Potraviny, ktoré najviac prispievajú ku vzniku rakoviny

Každý deň umiera v USA približne 1400 ľudí na rakovinu (na Slovensku okolo 30). Každý deň.

Počas zasadnutia senátneho výboru, ktorý zisťoval súvislosti medzi stravou a rakovinou, bol verejne zdokumentovaný fakt, že hlavnými karcinogénmi sú konzumácia:

  1. mäsa
  2. nezdravých tukov
  3. mliečnych výrobkov

Dr. Mark Hegstead, odborník na zdravú výživu z Harvardskej univerzity, bol požiadaný, aby pred Federálnym obchodným úradom vyjadril svoj názor, či rovnaké faktory ako tie, ktoré spôsobujú kardiovaskulárne ochorenia, boli aj príčinou zvyšujúcich sa počtov ochorení na rakovinu.

Osteoartritída

Priznal, že zvyšujúce sa počty rôznych rakovinových ochorení (rakovina prostaty, krčka maternice, prsníkov, hrubého čreva a rakovina iných častí ľudského tela) boli spôsobene západným štýlom stravovania.

Dôsledkom zvyšujúceho sa záujmu verejnosti o skutočné príčiny narastajúceho počtu chorých na rakovinu bolo, že sa spojili firmy predávajúce mliekarenské či mäsové výrobky spolu s tabakovými gigantmi.

Následne začali hľadať spoločné spôsoby a metódy, cieľom ktorých bolo dezinformovať laickú verejnosť o skutočných príčinách vzniku rakoviny a rozširovanie klamstiev typu „hocičo môže vyvolať rakovinu“.

Rakovina hrubého čreva

V 70-tych rokoch dvadsiateho storočia odborný časopis Journal of the National Cancer Institute publikoval sériu štúdií, ktoré naznačovali priamy súvis medzi konzumáciou mäsa a rakovinou hrubého čreva.

Mäsopriemysel vyšiel s obranou, že ľudia majú geneticky potenciál ochorieť na rakovinu hrubého čreva.

Na National Cancer Institute sa vykonali štúdie, v ktorých ľudia, ktorí pred začiatkom štúdie nejedli mäso a začali ho konzumovať, následne ochoreli na rakovinu hrubého čreva.

Mäsopriemysel okamžite vyšiel s vyhlásením, že za rakovinu sú zodpovedné hociktoré zložky našej stravy.

National Cancer Institute zorganizoval preto nové štúdie, v ktorých sa skúmal súvis medzi vznikom rakoviny a konkrétnymi 119 zložkami nasej stravy. Zo všetkých zložiek, ktoré boli skúmané v testoch, mäso bolo označené za jednoznačne najsilnejšieho rakovinotvorného činiteľa.

Dr. BERG, ktorý tieto štúdie viedol, priznal, že: „Celkový výsledok pokusov jednoznačne poukazuje na zvýšené riziko vzniku rakoviny pri častejšej konzumácii masa“.

Súvislosť medzi zníženou konzumáciou vlákniny a rakovinou hrubého čreva

Vedci jednoznačne dokázali, že čím je menšia spotreba vlákniny, tým väčšia je možnosť vzniku rakoviny.

Keďže mäso, vajcia a mliečne výrobky obsahujú veľké množstvo tuku a žiadnu vlákninu, tieto produkty sú najnebezpečnejšie karcinogény v našom výživovom reťazci.

Ľudsky organizmus má obrovské problémy, aby vyčistil črevá od rozkladajúcich sa baktérii, vysokého podielu tukov a nedostatku vlákniny, ktoré sú charakteristické pre konzumáciu týchto potravín.

Ľudské črevo je dlhé. V brušnej dutine je uložené takým spôsobom, že k svojmu zdravému a neustálemu pohybu (a následnému vyprázdňovaniu) potrebuje vlákninu.

Črevá iných mäsožravcov (zvierat) sú relatívne krátke a v princípe priame, bez záhybov, čo skracuje čas potrebný na to, aby ich potrava na kompletne prešla črevami a nevyžaduje vlákninu k neustálemu pohybu.

Vegetariáni by si mali uvedomiť, že nielen mäso a mliečne výrobky obsahujú zdraviu škodlivé latky, ale aj poživatiny ako napríklad margarín či rôzne miešane oleje.

Osteoartritída



Súvisiace články:

  • Vďaka tejto látke sa britskej žene podarilo vyliečiť rakovinu krvi v 3. štádiu
  • Čo urobiť po diagnóze rakoviny skôr, než vás do svojich pazúrov zdrapnú onkológovia
  • Prečo je pre prevenciu rakoviny prsníka dôležitejšie vyšetrenie hladiny vitamínu D v krvi než mamograf
  • Robením týchto 9 vecí si znížite riziko vzniku rakoviny hrubého čreva až o 50%


        
  

Kategória: Choroby Značky: potraviny, prevencia rakoviny, rakovina

Odoberajte zdarma naše články emailom!

Zaujíma vás domáca, prírodná a alternatívna liečba? Potom sa prihláste zdarma na odoberanie našich nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.


Osteoporóza

 



Upozornenie: Tento článok nenahrádza vyšetrenie lekárom ani konzultáciu iným odborným zdravotníckym pracovníkom. Príspevky môžu obsahovať informácie, ktoré sa nezhodujú s názormi redakcie.

Komentáre

  1. Jaroslav Čáp

    A je to nemoc? Kdo zkoušel čistit střevo pro své zdraví? Já ano.

    Odpovedať
  2. Dominik

    Chcem vidiet studiu kde budu ludia niekolko rokov jest len maso upravene na suchom teple, vajcia a mliecne produkty a med VS skupina vegetarianov/veganov. Zrat fastfood kde je „maso“ preprazene na rastlinnych olejoch alebo masove prefabrikaty a povazovat toto za konzumaciu masa je vytrhnute z kontextu. Naviac okolo toho ludia pozeru viac kalorii z veganskych potravin ako obylie a zrna kadejakeho druhu a oleje z tych zrn. Mozeme sa bavit o tom co to znamena konzumovat maso.

    Odpovedať
  3. Barbara

    Ja by som len chcela vedieť, čo máme potom vobec jesť? Lebo dnes nič ale nič nie je zdravé! Mne to pripadá, že sa máme vrátiť do praveku a jesť iba hľuzy, bobule a trávu. Občas nejaké vajíčko nejakého vtáka, ale aj to je hriech, lebo ublížime zvieratám, porušíme ich právo na množenie sa! Takže vývoj ľudstva je naozaj na zamyslenie, či sa máme ešte ďalej „rozvíjať“, či už len „zavíjať“ od bolesti, kam sme dospeli?! A radšej vrátiť našu životosprávu do obdobia jaskýň?

    Odpovedať
  4. Mejsnarova

    Rakovinu spôsobuje hlavne stres! Ked je človek pod neustálym stresom napr. Agresívny alkoholik.,drogovo závisly člen rodiny, nevera partnera stres v práci toto je hlavný dôvod mám v rodine odskúšané

    Odpovedať

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odoberajte naše články emailom!

Poznámka: Odoberanie je zdarma a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.


Odporúčame e-knihu o zdraví

Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe

Ďalšie zaujímavé články

  • Čo sa udeje s vaším telom, ak zjete banány s tmavými bodkami
  • Tajomstvo čínskeho lekára: Ako odstrániť žlčníkové kamene už za 7 dní
  • Žujte semienka tejto bylinky a vyliečte nadúvanie, plynatosť a iné ťažkosti s trávením
  • 5 druhov potravín, ktoré spôsobujú nadúvanie, plynatosť a vypuklé brucho
  • Desivá história farmaceutického monopolu a pravda o rakovinovom priemysle
  • Prečo sa zobúdzate uprostred noci a prečo to nemusí byť žiaden problém
  • Kanadskí vedci v novej smelej teórii naznačujú, že Alzheimer nemusí vznikať v mozgu
  • Stará mama mi prezradila tento trik: Moje popraskané päty vyliečil za pár dní!

© Copyright 2018 Domáca, prírodná a alternatívna liečba · Všetky práva vyhradené · Ochrana osobných údajov (Privacy Policy)

 

Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Preberanie, kopírovanie a šírenie článkov alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.