Domáca liečba

Všetko, čo potrebujete vedieť pre zdravie a krásu

Candida
  • Hlavná stránka
  • O nás
  • Bylinky
  • Choroby
  • Krása
  • Strava
  • Kontakt

Viac ako 50% všetkých prípadov rakoviny spôsobujú iba 3 druhy potravín

11. mája 2022 autor: redakcia 2 komentáre

        
  

Viac ako 50% všetkých prípadov rakoviny spôsobujú iba 3 druhy potravín

V roku 1976 Senát Spojených štátov založil komisiu z názvom „Vplyv výživy na zdravie ľudí“, pod vedením senátora George McGoverna.

Táto komisia mala za úlohu určiť vplyv západného spôsobu stravovania na zdravie Američanov.


Šokujúce zistenia odbornej komisie o príčinách rakoviny

Po vypočutí odborných názorov vtedajších popredných amerických odborníkov na rakovinu, senátor McGovern sa priamo a otvorene opýtal vtedajšieho riaditeľa National Cancer Institute (Národný rakovinový inštitút) Arthura Uptona, koľko rakovinových ochorení bolo spôsobených americkým štýlom stravovania.

Dr. Upton odpovedal: „Približne 50%.“

Zaskočený jeho odpoveďou, McGovern sa opýtal: „Ako môžete priznať súvislosť medzi výživou a rakovinou a hneď nato predložiť rozpočet, v ktorom len 1% (JEDNO! -poznámka prekladateľa) z vašich výskumných financií je určené na riešenie tohto problému?”

Dr. Upton odpovedal: „Toto je otázka, ktorá mňa trápi tiež.”

Organizácie ako National Cancer Institute (Národný rakovinový inštitút) a u nás rôzne nadácie a ligy proti rakovine (ktorých členmi sú prevažne samotní onkológovia) nepodporujú zameriavanie sa na prevenciu rakoviny (alebo ak, tak len zdanlivo).

Je tomu tak preto, lebo jedinou možnou cestou ako vykazovať obrovské zisky je „liečenie“ chorých na rakovinu.

Aj veľké korporácie produkujúce potraviny, ktoré spôsobujú rakovinu, sa ustavične snažia odvádzať pozornosť od skutočnosti, že rakovine sa dá predchádzať.

Neustále tlačia na vládu, parlament či tzv. verejné zdravotnícke organizácie, aby verejnosť nebola informovaná o možnostiach prevencie rakoviny zdravou výživou.

Či toto nie je vedomé poškodzovanie zdravia, ktoré by sa malo začať riešiť súdnou cestou?

Dvojnásobný nositeľ Nobelovej ceny, Dr. Linus Pauling, povedal: „Každý by mal vedieť, že tzv. boj proti rakovine je bohapusté klamstvo”.

Potraviny, ktoré najviac prispievajú ku vzniku rakoviny

Každý deň umiera v USA približne 1400 ľudí na rakovinu (na Slovensku okolo 30). Každý deň.

Počas zasadnutia senátneho výboru, ktorý zisťoval súvislosti medzi stravou a rakovinou, bol verejne zdokumentovaný fakt, že hlavnými karcinogénmi sú konzumácia:

  1. mäsa
  2. nezdravých tukov
  3. mliečnych výrobkov

Dr. Mark Hegstead, odborník na zdravú výživu z Harvardskej univerzity, bol požiadaný, aby pred Federálnym obchodným úradom vyjadril svoj názor, či rovnaké faktory ako tie, ktoré spôsobujú kardiovaskulárne ochorenia, boli aj príčinou zvyšujúcich sa počtov ochorení na rakovinu.

Priznal, že zvyšujúce sa počty rôznych rakovinových ochorení (rakovina prostaty, krčka maternice, prsníkov, hrubého čreva a rakovina iných častí ľudského tela) boli spôsobene západným štýlom stravovania.


Dôsledkom zvyšujúceho sa záujmu verejnosti o skutočné príčiny narastajúceho počtu chorých na rakovinu bolo, že sa spojili firmy predávajúce mliekarenské či mäsové výrobky spolu s tabakovými gigantmi.

Následne začali hľadať spoločné spôsoby a metódy, cieľom ktorých bolo dezinformovať laickú verejnosť o skutočných príčinách vzniku rakoviny a rozširovanie klamstiev typu „hocičo môže vyvolať rakovinu“.

Rakovina hrubého čreva

V 70-tych rokoch dvadsiateho storočia odborný časopis Journal of the National Cancer Institute publikoval sériu štúdií, ktoré naznačovali priamy súvis medzi konzumáciou mäsa a rakovinou hrubého čreva.

Mäsopriemysel vyšiel s obranou, že ľudia majú geneticky potenciál ochorieť na rakovinu hrubého čreva.

Na National Cancer Institute sa vykonali štúdie, v ktorých ľudia, ktorí pred začiatkom štúdie nejedli mäso a začali ho konzumovať, následne ochoreli na rakovinu hrubého čreva.

Mäsopriemysel okamžite vyšiel s vyhlásením, že za rakovinu sú zodpovedné hociktoré zložky našej stravy.

National Cancer Institute zorganizoval preto nové štúdie, v ktorých sa skúmal súvis medzi vznikom rakoviny a konkrétnymi 119 zložkami nasej stravy. Zo všetkých zložiek, ktoré boli skúmané v testoch, mäso bolo označené za jednoznačne najsilnejšieho rakovinotvorného činiteľa.

Dr. BERG, ktorý tieto štúdie viedol, priznal, že: „Celkový výsledok pokusov jednoznačne poukazuje na zvýšené riziko vzniku rakoviny pri častejšej konzumácii masa“.

Súvislosť medzi zníženou konzumáciou vlákniny a rakovinou hrubého čreva

Vedci jednoznačne dokázali, že čím je menšia spotreba vlákniny, tým väčšia je možnosť vzniku rakoviny.

Keďže mäso, vajcia a mliečne výrobky obsahujú veľké množstvo tuku a žiadnu vlákninu, tieto produkty sú najnebezpečnejšie karcinogény v našom výživovom reťazci.

Ľudsky organizmus má obrovské problémy, aby vyčistil črevá od rozkladajúcich sa baktérii, vysokého podielu tukov a nedostatku vlákniny, ktoré sú charakteristické pre konzumáciu týchto potravín.

Ľudské črevo je dlhé. V brušnej dutine je uložené takým spôsobom, že k svojmu zdravému a neustálemu pohybu (a následnému vyprázdňovaniu) potrebuje vlákninu.

Črevá iných mäsožravcov (zvierat) sú relatívne krátke a v princípe priame, bez záhybov, čo skracuje čas potrebný na to, aby ich potrava na kompletne prešla črevami a nevyžaduje vlákninu k neustálemu pohybu.

Vegetariáni by si mali uvedomiť, že nielen mäso a mliečne výrobky obsahujú zdraviu škodlivé latky, ale aj poživatiny ako napríklad margarín či rôzne miešane oleje.





Súvisiace články:

  • Obľúbený druh voľnopredajných liekov zvyšuje riziko náhlej zástavy srdca až o 31%
  • Existuje lacný a účinný liek na rakovinu, no farmaceutickým firmám sa výroba nevypláca
  • Doktor z Barkley tvrdí, že ľudia umierajú na chemoterapiu, nie rakovinu
  • Štúdia potvrdila, že najväčším nepriateľom rakoviny je jeden obyčajný vitamín


        
  

Kategória: Choroby Značky: potraviny, prevencia rakoviny, rakovina

Odoberajte zdarma naše články emailom!

Zaujíma vás domáca, prírodná a alternatívna liečba? Potom sa prihláste zdarma na odoberanie našich nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.


 



Upozornenie: Tento článok nenahrádza vyšetrenie lekárom ani konzultáciu iným odborným zdravotníckym pracovníkom. Príspevky môžu obsahovať informácie, ktoré sa nezhodujú s názormi redakcie.

Komentáre

  1. Jaroslav Čáp

    A je to nemoc? Kdo zkoušel čistit střevo pro své zdraví? Já ano.

    Odpovedať
  2. Dominik

    Chcem vidiet studiu kde budu ludia niekolko rokov jest len maso upravene na suchom teple, vajcia a mliecne produkty a med VS skupina vegetarianov/veganov. Zrat fastfood kde je „maso“ preprazene na rastlinnych olejoch alebo masove prefabrikaty a povazovat toto za konzumaciu masa je vytrhnute z kontextu. Naviac okolo toho ludia pozeru viac kalorii z veganskych potravin ako obylie a zrna kadejakeho druhu a oleje z tych zrn. Mozeme sa bavit o tom co to znamena konzumovat maso.

    Odpovedať

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odoberajte naše články emailom!

Poznámka: Odoberanie je zdarma a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.


Odporúčame e-knihy o zdraví:

Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Ďalšie zaujímavé články

  • Farmaceutické firmy ho pred nami dlho schovávali: Ovocie, čo lieči rakovinu
  • Zrýchlite si metabolizmus a schudnite aj bez diéty či cvičenia
  • Citrónová kôra na kĺby: S týmto liečivým receptom sa ráno zobudíte bez bolestí

© Copyright 2018 Domáca, prírodná a alternatívna liečba · Všetky práva vyhradené · Ochrana osobných údajov (Privacy Policy)

 

Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Preberanie, kopírovanie a šírenie článkov alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.

Pre zlepšenie kvality našich služieb používame súbory cookies, ktoré môžete prijať alebo odmietnuť. Prijať Odmietnuť
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy zapnuté
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
ULOŽIŤ A PRIJAŤ