Domáca liečba

Všetko, čo potrebujete vedieť pre zdravie a krásu

Cievy a cholesterol
  • Hlavná stránka
  • O nás
  • Bylinky
  • Choroby
  • Krása
  • Strava
  • Kontakt

Pripravte si zázvor týmto spôsobom a predíďte rakovine, reume i vysokému cholesterolu

4. novembra 2019 autor: redakcia 9 komentárov

     300  
  

Pripravte si zázvor týmto spôsobom a predíďte rakovine, reume i vysokému cholesterolu

V dávnych časoch bol zázvor využívaný pri liečbe mnohých ochorení od pokazeného žalúdka, chrípku až po reumatické ochorenia kĺbov.

Dnes výskumy ukazujú, že zázvor účinne pôsobí aj pri viacerých novodobých ochoreniach ako napríklad rakovina či vysoká hladina cholesterolu v krvi.


Zázvor sám o sebe má skvelé liečivé účinky. Ak ich však chcete ešte viac umocniť, môžete si z neho pripraviť fermentovaný nápoj, ktorý poznali už naše staré mamy.

Jediné, čo na výrobu fermentovaného zázvoru potrebujete je zopár základných vecí a trocha trpezlivosti.

Zázvor je zvyčajne vhodný pre všetkých, vrátane detí, ak im nevadí jeho štipľavá chuť. Vyhýbať by sa mu mali len tieto 4 skupiny ľudí, o ktorých sme písali v inom našom článku.

Ingrediencie

Budete potrebovať nasledovné:

  • 2 litre vody
  • 1 veľkú fľašu na zaváraniny (napríklad od uhoriek)
  • 100 až 130 gramov cukru (6 až 8 polievkových lyžíc), najlepší je hnedý cukor z trstiny
  • 1 koreň zázvoru zhruba 8 až 10 cm dlhý
  • 1 až 2 dcl vodného kefíru (môže byť aj klasický z mlieka)

Postup prípravy

1. Nalejte vodu do veľkého hrnca a dajte ju zovrieť.

2. Po zovretí vody pridajte do nej postrúhaný zázvor, stíšte plyn, prekryte pokrievkou a nechajte povariť zhruba 3 minúty.

3. Po dovarení vypnite plyn, nasypte do hrnca cukor a zamiešajte, aby sa všetok rozpustil. Nápoj nechajte vychladnúť.


4. Následne po vychladnutí na izbovú až mierne letnú teplotu prelejte celý obsah hrnca do veľkého, dobre vysterilizovaného (umytého) skla od zaváranín.

5. Pridajte do toho kefír, zamiešajte a sklo uzavrite gázou alebo látkou, ktorú na hrdlo upevnite gumičkou, aby do toho neliezol hmyz.

6. Na teplom mieste nálev nechajte postáť zhruba 1 týždeň.

7. Po týždni obsah skla sceďte do fliaš – najlepšie sklenené, ale môžu byť aj plastové.

8. Fľaše uzavrite a nechajte ich uzavreté ďalších pár dní, aby sa v nich vytvoril oxid uhličitý, ktorý dodá nápoju iskru.

Užívanie

Nápoj užívajte tak často, ako len chcete.

Pre prevenciu rôznych ochorení stačí vypiť 1 pohár nápoja denne, prípadne každý druhý deň.

V prípade nejakej choroby, ako sú artritída, vysoký cholesterol či chrípka alebo nachladnutie môžete zvýšiť dávku na 2 až 3 poháre denne.





Súvisiace články:

  • 12 osvedčených prírodných látok na liečbu chrípky a 7 zásad, ako chrípku nedostať
  • Konečne vyšla na povrch pravda o masle, ktorú naše staré mamy po celý čas poznali!
  • Dokonalý kúpeľ proti reume: Vytiahne z vás bolesti kĺbov rúk, nôh i krku!
  • Zmes jablčného octu a čiernej rasce: Vyliečte si srdce, tlak, trávenie, dutiny a mnoho iného


     300  
  

Kategória: Bylinky Značky: artritída, cholesterol, chrípka, prevencia rakoviny, reuma, zázvor

Odoberajte zdarma naše články emailom!

Zaujíma vás domáca, prírodná a alternatívna liečba? Potom sa prihláste zdarma na odoberanie našich nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.


 



Upozornenie: Tento článok nenahrádza vyšetrenie lekárom ani konzultáciu iným odborným zdravotníckym pracovníkom. Príspevky môžu obsahovať informácie, ktoré sa nezhodujú s názormi redakcie.

Komentáre

  1. Ilona

    Dobrý den,jsem z Česka a nevím co je vodní kefír,předem děkuji za odpověď.

    Odpovedať
    • redakcia

      Kromě tradičního mléčného kefíru, pak existuje i vodní kefír. V něm tvoří kvasnou kulturu kefírové krystaly a živnou půdu voda obohacená ovocnými cukry (typické je použití přírodně sušených nesířených ovocných plodů).

      Odpovedať
  2. TONJA

    VELMI DOBRY JE TEN ZAZVOROVY KEFIR – HOTOVA DELIKATESA.
    DAKUJEM.
    VELA STASTIA!

    Odpovedať
  3. Zlata

    Tolko cukru na reumu by som neužívala. Takže neviem kde ste prišli na túto dobrú radu, že cukor je fajn na reumu. Cukor pre naše telo je jed.

    Odpovedať
    • redakcia

      Cukor nie je jed. Cukor je jeden z troch základných makronutrientov. Dôležitá je miera všetkého, nie látka ako taká.

      Odpovedať
  4. Marta

    Možem vediet kde kupim vodný kefir, nemam ani tušenia čo to je. A z predchádzajucej odpovede som sa teda toho vela nedozvedela.

    Odpovedať
    • redakcia

      Dajte si do Google vyhľadať „vodny kefir kupit“

      Odpovedať
  5. Peter Dolog

    Poprosím, dajte mi vedieť, kde môžem kúpiť vodný kefír. Vďaka… Peter.

    Odpovedať
    • redakcia

      viď odpoveď vyššie

      Odpovedať

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odoberajte naše články emailom!

Poznámka: Odoberanie je zdarma a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.


Odporúčame e-knihy o zdraví:

Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Ďalšie zaujímavé články

  • Zabudnite na lieky: Od zlého cholesterolu vyčistí vaše cievy táto bylinka
  • Farma firmy ju neznášajú: Diéta, čo ničí rakovinu, spaľuje tuk a predchádza Alzheimerovi
  • Vyskúšala takmer všetko, no z bolestí kĺbov a artritídy ju vyliečila až zmes týchto 2 látok

© Copyright 2018 Domáca, prírodná a alternatívna liečba · Všetky práva vyhradené · Ochrana osobných údajov (Privacy Policy)

 

Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Preberanie, kopírovanie a šírenie článkov alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.

Pre zlepšenie kvality našich služieb používame súbory cookies, ktoré môžete prijať alebo odmietnuť. Prijať Odmietnuť
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy zapnuté
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
ULOŽIŤ A PRIJAŤ