Napriek tomu, že sa jedná o jedny z najpoužívanejších spotrebičov v našich domácnostiach, sú zároveň aj jedny z najnebezpečnejších.
Nové štúdie poskytujú stále viac dôkazov o tom, že pohodlie, ktoré nám mikrovlnky ponúkajú, určite nestojí za to riziko.
Ako fungujú mikrovlnky?
Mikrovlny sú v podstate také isté elektromagnetické žiarenie, ako napríklad denné svetlo či rádiové vlny televízneho vysielania, líšia len frekvenciou.
Mikrovlny zohrievajú jedlo tým spôsobom, že v ňom rozkmitávajú molekuly vody. Ich frekvencia je rovnaká ako rezonančná frekvencia vody.
Preto v mikrovlnnej rúre sa zohreje voda (alebo jedlo, ktoré ju obsahuje), no plastové nádoby zostávajú studené. Rezonančná frekvencia plastu je totiž iná ako rezonančná frekvencia molekúl vody.
Okrem zohrievania vody však mikrovlnky narúšajú aj štruktúru veľkého množstva iných molekúl nachádzajúcich sa v potravinách.
Najväčší problém mikrovlnných rúr
Jedným z najväčších problémov mikrovlniek je to, že z nich energia môže uniknúť do prostredia. Riziko je tak vysoké, že americky Úrad pre kontrolu potravín a liekov (FDA) musela stanoviť limity povoleného úniku radiácie.
Unikajúce žiarenie z mikrovlnky môže spôsobiť katarakty (zahmlievanie očných šošoviek), deformácie nenarodeného plodu, rakovinu a ďalšie vážne ochorenia. Preto počas prevádzky mikrovlnky by ste sa nemali zdržiavať v jej blízkosti a hlavne nikdy do nej nenazerať!
Jediná cesta, ako kompletne eliminovať riziká žiarenia z mikrovlnky, je vôbec ju nepoužívať.
Jej efekt na vaše zdravie však nekončí pri uniknutom žiarení počas jej prevádzky. Mikrovlnka má závažné následky aj na jedlo v nej pripravené. Takéto jedlo sa vyznačuje výrazným znížením svojich nutričných hodnôt.
Dôležité zistenia o nutričnom zložení jedla z mikrovlnky
Medzi najpodstatnejšie fakty týkajúce sa výživných látok potravín vystavených mikrovlnnému žiareniu patria nasledujúce:
1. Zníženie biologickej dostupnosti (schopnosti tela zužitkovať živiny, ako sú vitamíny skupiny B, vitamín C a E, esenciálne minerály a lipotropné látky).
2. Strata 60% až 90% hodnoty vitálneho energetického poľa všetkých testovaných potravín.
3. Zníženie metabolickej aktivity a integračných schopností alkaloidov (organických dusíkových zlúčenín), glukozidov, galaktozidov a nitrozidov.
4. Deštrukcia nutričnej hodnoty nukleoproteínov v mäse.
5. Akcelerácia štrukurálnej dezintegrácie všetkého jedla.
12 efektov mikrovlnného žiarenia na človeka
Mikrovlnné žiarenie má samozrejme negatívne účinky nielen na jedlo, ale aj na človeka. Keď si nabudúce pôjdete v nej uvariť alebo ohriať jedlo, spomeňte si na jej nižšie uvedených 12 najvýznamnejších vplyvov.
Lepšie by ste možno urobili, ak by ste mikrovlnku vôbec nezapínali.
1. Rozbitie „ľudského energetického poľa“ u tých, ktorí boli vystavení mikrovlnnému žiareniu počas toho, ako bola mikrovlnka zapnutá. Vedľajšie následky na toto energetické pole trvajú oveľa dlhšie než je čas, ktorému ste boli tomuto žiareniu vystavení.
2. Degenerácia medzibunkového napätia počas práce zariadenia. Týka sa to hlavne krvi a lymfy.
3. Degenerácia a destabilizácia externých energetických potenciálov pre využite jedla v ľudskom metabolizme.
4. Degenerácia a destabilizácia vnútorných bunkových membrán pri vylučovaní metabolických splodín do krvného obehu.
5. Degenerácia a zlyhanie elektrických nervových impulzov v prednej časti mozgu zodpovednej za myslenie a vyššie mozgové funkcie.
6. Degenerácia a zničenie elektrických nervových prepojení a strata symetrie energetického poľa v neuroplexných nervových centrách v prednej aj zadnej časti centrálneho a autonómneho nervového systému.
7. Strata rovnováhy a narušenie bio-elektrickej sily nervových prepojení vzostupného retikulárneho aktivačného systému (systém, ktorý kontroluje funkciu vedomia).
8. Dlhodobá kumulatívna strata vitálnej energie u ľudí, zvierat a rastlín, ktoré sa nachádzali v okolí pracujúceho zariadenia generujúceho mikrovlnné žiarenie.
9. Dlhotrvajúci reziduálny vplyv na magnetické „depozity“ nachádzajúce sa naprieč nervovým a lymfatickým systémom.
10. Destabilizácia a narušenie tvorby hormónov a udržiavanie hormonálnej rovnováhy u mužov aj žien.
11. Pozorovateľne vyššie hladiny narušenia mozgových vlnových signálov alfa, theta a delta u osôb vystavených mikrovlnnému žiareniu.
12. Kvôli narušeniu mozgových vĺn dochádza u ľudí permanentne vystaveným žiareniu z mikrovlniek, ale aj vykrývačom pre mobilné telefóny, k negatívnym psychologickým efektom. Tie zahŕňajú:
- stratu pamäti
- stratu schopnosti koncentrácie
- potlačený emocionálny prah
- spomalenie intelektových procesov
- prerušovaný spánok
Záver
Tak ako?
Ešte stále je vaša mikrovlnka na vašej kuchynskej linke namiesto kontajneru pred domom?
Fedor
Keby to tak bolo tak to urcite zakazu. A co ostatne vlny televizne vysielanie mobily wi-fi atd. to na tejto planete by sa nemalo vobec ziť.
Brunero
A kto by to zakázal? Jediný, kto to zakázal vojsku, boli Nemčúri v II. svetovej vojne, keď sa dozvedeli jej negatíva. Ostatné wi-fi a tv žiarenie o G5 ani nehovoriac nás musí sprevádzať aj ďalej a zároveň pomáhať aj do hrobu, aby sme nežili vyše 100 rokov a nevyciciavali dôchodkami systém.
Fero
Prosim popis vlastnymi slovami vplyv 5G na zive organizmy. Specialne dosah siete s jej tradicnymi parametrami vykonu.
veruna
Přes 50 let používám mikrovlnku. Ale nestojím před ní, nehledím do okénka a ohřívám pokrm jen ve skle a porcelánu. Nikdy v umělé hmotě, ani nepoužívám umělohmotnou pokličku pro mikrovlnky, která se běžně prodává.
Když se to nepřehání, tak tělo ani o tom neví, že se v kuchyni děje něco nedobrého. Stačí záření televiz. obrazovky, mobilu a jiných vymožeností.
Při stoupající inflaci možná nebudeme mikrovlnku už ani potřebovat… 🙂 🙂 🙂
Věra
jozo
Mikrovlna je skvela na likvidaciu bakterii v hubke na riad, vyskusajte. Na vsetko ostatne je nevhodna.
filip
Staré ,ale dobré: https://www.cez-okno.net/clanok/veda/nie-sme-chori-sme-traveni-3x-video-titulky-sk