Kanadská onkologička, Dr. Caroline Hammová z Windsorskej oblastnej nemocnice, si všimla, že niekoľkým pacientom, ktorí pili čaj z jednej bežne sa vyskytujúcej bylinky, sa dramaticky zlepšoval zdravotný stav.
Bola zvedavá, či ide o náhodu, alebo za tým niečo je. A tak požiadala svojho kolegu biochemika, Siyarama Padneya z Univerzity vo Windsore, aby sa na to bližšie pozrel a zistil, či je niečo na tom, že extrakt z koreňa púpavy pomáha pri rakovine.
Leukemické bunky začali páchať samovraždu
Biochemika Siyarama Padneya aj Dr. Hammovú prekvapilo zistenie, že bunky leukémie boli donútené k apoptóze, teda bunkovej samovražde, pričom zdravé bunky neboli nijako poškodené.
Ďalšie testy ukázali podobné výsledky aj s inými druhmi rakoviny. U myší sa pritom po podaní extraktu z koreňa púpavy neprejavili žiadne známky vedľajších účinkov.
Pôvodný grant vo výške 60 000 dolárov bol navýšený o ďalší grant vo výške 157 000 dolárov, čo im zabezpečilo financovanie v celkovej výške 217 000 dolárov.
Všetky granty pochádzali od súkromných donorov, nefarmaceutických organizácií a nevládnych skupín.
Od zdravotníckeho monopolu toho veľa neočakávajte
V apríli 2012 požiadali Hammová s Padneym v Kanade o povolenie pristúpiť k prvej fáze klinických testov.
Bola však vysoká pravdepodobnosť, že sa tento výskum potichu stratí, ak farmaceutický priemysel nevymyslí spôsob, ako synteticky reprodukovať účinné zložky púpavy bojujúce proti rakovine.
K tomuto druhu nezáujmu už v Kanade (i inde vo svete) v poslednej dobe neraz došlo.
Stalo sa tak dokonca aj pri lacnom generiku používanom na metabolické poruchy, ktoré sa ukázalo byť účinné pri premene rakovinových buniek späť na normálne.
Neočakávajte teda, že onkológovia budú proti rakovine odporúčať čaje z púpavy. Riešenia z prírody sa totiž nedajú patentovať. A žiadny patent rovná sa žiadne peniaze pre farmaceutický priemysel, čo znamená žiadny zisk.
Koreň púpavy zvrátil stav „nevyliečiteľne“ chorého pacienta
Jedným z pacientov s rakovinou, o ktorom Dr. Hammová vedela, bol John DiCarlo, ktorého hospitalizovali kvôli liečbe agresívnej leukémie.
Všetky liečby u neho zlyhali a jeho poslali domov zomrieť.
Vtedy mu niekto odporučil, aby vyskúšal púpavový čaj a za pár mesiacov sa jeho leukémia stala históriou. Keď mu klinika na liečbu rakoviny oznámila, že žiadnu leukémiu nemá, mal 72 rokov.
Ďalší dramatický príbeh sa týkal farmára zo Stredozápadu USA, ktorý si vo veku 80 rokov vyliečil podomácky vyrobeným práškom z koreňa púpavy bolestivú rakovinu prostaty.
Napísal pokyny do miestnych novín a niekoľkí ďalší s rôznymi druhmi rakoviny jeho postup s úspechom vyskúšali.
Postup prípravy prášku z koreňa púpavy
Jeho postup je nasledovný:
1. Nazbierajte korienky púpavy, najlepšie na jar alebo v lete (ale možné je to aj v jeseni).
2. Korienky očistite a nakrájate na tenké pásiky o dĺžke zhruba 1 cm.
3. Nakrájané korienky nechajte na tácke usušiť. Trvá to zhruba 5 dní, ale závisí aj na vlhkosti vzduchu. Môžete použiť aj sušičku na ovocie.
4. Vysušené korienky vložte do mlynčeka na kávu a pomeľte na jemný prášok.
5. Pomletý prášok uskladňujte vo vzduchotesnej nádobe.
Podľa Georga stačí na zbavenie sa rakoviny do niekoľkých mesiacov užívať denne pol polievkovej lyžice prášku zmiešaného s vodou alebo ovocnou šťavou.
Môžete si z toho tiež spraviť čaj.
Záver
Občas niektorým ľuďom funguje len jeden prírodný postup, no pre vyliečenie rakoviny je dôležité použiť dva až tri svojpomocné prírodné prístupy.
Odporúča sa hlavne vyhýbať sa cukru, spracovaným potravinám a mäsu. Základom stravy pri liečbe rakoviny je bio strava s dostatkom čerstvo odšťavených ovocných a havne zeleninových štiav (kvôli nižšiemu obsahu cukru) a detoxikácia.
Pridaj komentár