Domáca liečba

Všetko, čo potrebujete vedieť pre zdravie a krásu

Zlepšenie zraku
  • Hlavná stránka
  • O nás
  • Bylinky
  • Choroby
  • Krása
  • Strava
  • Kontakt

Prečo kombinácia chemoterapie a antibiotík môže mať smrteľné následky

5. apríla 2023 autor: redakcia 1 Comment

        
  

Nedávno michiganská univerzita zverejnila závažné zistenia poukazujúce na to, že zdravé črevá sú kľúčom k prežitiu počas chemoterapie. V skratke, je to o tom, že počas štúdie podávali myšiam smrteľné dávky chemoterapie – také, ktoré by po prepočítaní na váhu človeka, žiadny pacient neprežil.

Autor štúdie otvorene priznal, že “akúkoľvek rakovinu, v akomkoľvek tkanive je možné úplne zničiť pomocou chemoterapie alebo radiácie, avšak problémom naďalej ostáva fakt, že skôr, než sa podarí zničiť všetky rakovinové bunky, chemoterapia zabije pacienta”.


Chemoterapia je smrteľná. Je číslom jeden v príčinách úmrtí onkologických pacientov. Vedľajším účinkom číslo jeden sú metastázy. Avšak je pozoruhodné, že istá skupina myší bola schopná smrteľné dávky chemoterapie prežiť.

Ako?

Bola im v injekcii podaná molekula, ktorú si zdravé telo za normálnych okolnosti vyrába samo, dvadsaťštyri hodín denne. Predpokladom je však správna výživa a teda zdravé bunkové prostredie.

Táto substancia bola pomenovaná “Rspo1”, alebo inak “R-spondon1”. Rspo1 aktivuje produkciu kmeňových buniek v stene tenkého čreva a tieto kmeňové bunky sú akousi super-reparačnou mašinou, ktorá dokáže opraviť poškodené bunky rýchlejšie, ako ich chemoterapia poškodzuje. Vďaka tomu je pacient schopný toxické účinky chemoterapie prežiť.

Záver štúdie bolo konštatovanie, že 50 až 75% myší, ktorým bol Rspon1 podávaný, smrteľné dávky chemoterapie prežilo.

Rakovinový priemysel sa snaží znížiť úmrtnosť väčšiny svojich zákazníkov

Dlhodobým problémom rakovinového priemyslu je to, že ich konvenčná liečba naďalej zabíja väčšinu pacientov. A to nie je pre biznis dobré.

Preto dôvodom na investovanie do výskumu Rspon1, ktorý bol mimochodom platený štátom, je nájsť spôsob, akým by bolo možné pacientom podávať vysoké dávky chemoterapie bez toho, aby ich zabila.

Vízia je taká, že pacientovi sa podá Rspon1 (ktorý stojí 50 000 dolárov za dávku, keďže ide samozrejme o patentovaný liek).

Následne sa mu podá fatálna dávka chemoterapie a vďaka Respon1-u pacient prežije a môže mu byť chemoterapia podávaná stále dookola, čo znamená zvýšený profit pre farmaceutickú firmu. Tomu sa hovorí „dobrá obchodná prax“.

Probiotiká sú kľúčové pre výrobu vlastného R-spondon1-u

V štúdii boli použité injekcie syntetickej, patentovanej látky R-spondon1. Avšak, ľudské telo má schopnosť produkcie rovnakej látky.

Tenké črevo je vystlané epitelovými bunkami, ktoré sú u zdravého človeka schopné regenerovať sa každých štyri až päť dní. Toto je možné cez aktiváciu a neustálu prácu kmeňových buniek – bežný proces, ktorý je potrebný pre zachovanie zdravia a je možný len ak je prostredie tenkého čreva zdravé.

Zdravie tenkého čreva je zase závislé od črevných baktérií alebo od symbiózy, čo je optimálny pomer rôznorodých baktérií v čreve. Ak sú črevné baktérie v správnom pomere, aj génová expresia (proces, ktorým dochádza k prepisu genetickej informácie) v epitelových bunkách je normálna a zdravá.

Naopak, pri nepomere črevnej mikroflóry je regeneratívny proces črevných buniek spomalený. Práve preto ľudia, ktorí majú vysoký stupeň črevnej dysbiózy, trpia zápalovými a degeneratívnymi ochoreniami ako Crohnova choroba, IBS (syndróm dráždivého čreva) a pod.

Probiotické baktérie (probiotiká) sú kľúčovým faktorom v schopnosti čriev udržať si správnu génovú expresiu s následnou rapídnou regeneráciou buniek. V konečnom dôsledku probiotiká pomáhajú pacientovi prežiť zničujúce účinky chemoterapie.

Devasujúci vplyv mäsa a mlieka na výkyvy črevnej mikroflóry a zvýšenú citlivosť na chemoterapiu

Pacienti, ktorí konzumujú mäso, syry a mŕtve pasterizované mlieko, navyše v kombinácií so sacharidmi a cukrom, sú omnoho viac vystavení rizikám chemoterapie ako pacienti, ktorí jedia skôr rastlinnú stravu.

Pacienti s najhoršou stravou sú na rebríčku úmrtnosti počas chemoterapie najvyššie.

V črevách ľudí konzumujúcich mäso a pasterizované mliečne výrobky, sa nachádza bezvlákninová a ťažko vstrebateľná bielkovina, ktorá hnije a zostáva v črevách po dobu dvoch až piatich dní.

Prijímané cukry a sacharidy potom podporujú procesy kvasenia, čoho výsledkom je rapídny rast a premnoženie na cukre závislých škodlivých baktérií, ktoré potláčajú zdravé, probiotické baktérie, ktoré by mali chrániť bunky črevnej steny.


Črevná dysbióza zvyšuje citlivosť na chemoterapiu a zároveň zabraňuje schopnosti čriev absorbovať dôležité výživné látky, napríklad vitamíny a antioxidanty, ktoré majú schopnosť ochrániť zdravé bunky pred toxicitou chemoterapie. To je dôvod, prečo pacienti, ktorí sú milovníkmi mäsa a mlieka, umierajú na následky chemoterapie tak ľahko.

Je tu však ešte niečo, čo je alarmujúce a zaslúži si našu pozornosť…

Ako dokážu antibiotiká po chemoterapii vyústiť až do smrti pacienta

Aj keď toto nebolo témou výskumu, výsledky jasne poukazujú na to, že vykynoženie probiotických baktérií antibiotikami môže mať pre pacienta s chemoterapiu fatálne následky.

Toto je veľmi závažné zistenie, pretože veľa pacientov počas chemoterapie súčasne užíva aj antibiotiká. Aj keby samotné antibiotiká a chemoterapia nezabili pacienta priamo, kombinácia sterilizovanej (usmrtenej) črevnej mikroflóry a vysokotoxickej chemoterapie toxicitu znásobuje a robí fatálnou.

V úmrtnom liste sa však uvedie, že pacient podľahol rakovine, nie chemoterapii, ktorá je skutočnou príčinou úmrtia.

Problémom je smrtiaci kruh, ktorý tu vzniká. Po prvej chemoterapii je imunita pacientov oslabená, výsledkom čoho sú rôzne infekcie. Lekári na to reagujú jednoducho – antibiotikami. Tie samozrejme vykynožia probiotiká v čreve pacienta a pacient tak v takomto stave nastupuje na ďalší cyklus chemoterapie s ešte viac oslabeným imunitným systémom.

Teda pokiaľ prvá chemoterapia spôsobí pacientovi len isté zdravotné problémy a vedľajšie účinky, druhá už môže mať kvôli ľahkovážnemu predpísaniu antibiotík omnoho horšie, ba aj fatálne následky.

Tento smrtiaci začarovaný kruh vôbec nie je zriedkavý. Presvedčte sa sami…

Ťažko nájdete pacienta, ktorý by bol v období pred, počas alebo po chemoterapii bez antibiotík. Táto situácia je jednou z ďalších, kde západná medicína zlyhala a naďalej zlyháva.

Je zrejmé, že onkológovia si nie sú vôbec vedomí toho, aká je úloha črevných baktérií v ochrane zdravých buniek pred devastujúcimi následkami chemoterapie.

Mnohí onkológovia naopak pacientov odhovárajú od užívania akýchkoľvek výživových doplnkov počas chemoterapie ničím nepodloženými nevedeckými vyhláseniami a strašením, že výživové doplnky môžu brániť účinkom chemoterapie a spôsobiť neúspech liečby. Tým však pacientovi vážne škodia.

Zhrnutie

1. Nedávnym výskumom bolo zistené, že substancia vylučovaná kmeňovými bunkami v tenkom čreve, pomáha prežiť inak fatálne dávky toxickej chemoterapie.

2. Zdravá génová expresia v zdravých črevách je predpokladom na to, aby čreva mohli túto ochrannú látku vyrobiť a podporiť tak regeneráciu epitelových buniek, ktoré sú základom imunity.

3. Probiotiká pomáhajú symbióze – vyváženej črevnej mikroflóre, ktorá je zase predpokladom pre zdravé čreva a spomínanú správnu génovú expresiu.

4. Antibiotiká môžu mať smrteľné následky ak sa podávajú pacientovi pred, počas alebo po chemoterapii.

5. Onkológovia sú povinní zohľadniť riziko a zvážiť odloženie chemoterapie u pacientov, ktorí sa práve liečia antibiotikami, keďže takáto kombinácia môže byť smrteľná (a to bez akýchkoľvek dôkazov o tom, čo pacienta zabilo!).

6. Nakoniec, onkológovia sú nateraz aspoň morálne povinní predpísať, alebo aspoň odporučiť pacientom s chemoterapiou užívanie poriadnych probiotík aspoň pred, počas a po ukončení chemoterapie.





Súvisiace články:

  • Rádioterapia robí rakovinu 30 krát zhubnejšiou. Namiesto nej sa liečte takto
  • Prelomová štúdia odhalila, že chemoterapia a nie rakovina zabíja vyše 50% pacientov
  • Tieto potraviny zabíjajú rakovinu lepšie než chemoterapia
  • Viac ako 50% všetkých prípadov rakoviny spôsobujú iba 3 druhy potravín


        
  

Kategória: Choroby Značky: antibiotiká, chemoterapia, rakovina

Odoberajte zdarma naše články emailom!

Zaujíma vás domáca, prírodná a alternatívna liečba? Potom sa prihláste zdarma na odoberanie našich nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.


 



Upozornenie: Tento článok nenahrádza vyšetrenie lekárom ani konzultáciu iným odborným zdravotníckym pracovníkom. Príspevky môžu obsahovať informácie, ktoré sa nezhodujú s názormi redakcie.

Komentáre

  1. Dr.Jozef Tlamka

    Nerád sa k CA vyjadrujem, ale moja hypotéza je taká, že v týchto procesoch jestvuje terapeutická možnosť na báze interaktívnych sekvencií genómov človeka a včiel /A.Einstein, J.D.Bekenstein/ a Nobelovej ceny za fyziku 2022…entanglement, kvantová informatika….

    Odpovedať

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odoberajte naše články emailom!

Poznámka: Odoberanie je zdarma a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.


Odporúčame e-knihy o zdraví:

Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Ďalšie zaujímavé články

  • Tichý zabijak: Prečo by ste nemali používať smartfón pár hodín pred spaním
  • Tajný recept na chudnutie: Zhoďte pár kíl a zároveň očistite telo od toxínov
  • Týchto 9 vecí zabezpečí, že vaše telo chudne, kým vy spíte

© Copyright 2018 Domáca, prírodná a alternatívna liečba · Všetky práva vyhradené · Ochrana osobných údajov (Privacy Policy)

 

Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Preberanie, kopírovanie a šírenie článkov alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.

Pre zlepšenie kvality našich služieb používame súbory cookies, ktoré môžete prijať alebo odmietnuť. Prijať Odmietnuť
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy zapnuté
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
ULOŽIŤ A PRIJAŤ