Obezita je ochorenie ohrozujúce život, za ktoré ľudia nemôžu. Napriek tomu si spoločnosť o obéznych ľuďoch myslí, že oni sami sú zodpovední za svoju situáciu. Že sú jednoducho leniví, nenásytní a chýba im vôľa zmeniť svoj život.
Ale ako poznamenala Sarah Hallbergová, riaditeľka Lekárskeho programu dohľadu pri chudnutí (Medically Supervised Weight Loss Program) v americkom štáne Indiana, obezita je hormonálne ochorenie a nie voľba životného štýlu. No a jedným z týchto hormónov je inzulín.
Rozpor v tom, čo lekári často radia
Keď sa glukóza uvoľňuje do krvného obehu v dôsledku trávenia sacharidov, telo začína produkovať inzulín.
Americká diabetologická asociácia (ADA) vysvetľuje, že „podľa všeobecných odporúčaní by mali pacienti s 2. typom cukrovky konzumovať v jedle 40 až 65 g sacharidov denne.
V podstate odporúčajú, aby ľudia jedli presne to, čo je príčinou ich problému.
Hallbergová konštatuje, že pri liečbe cukrovky 2. typu s inzulínom sa hladina glukózy zvyšuje po zjedení sacharidov, rovnako ako aj potreba inzulínu.
Ale pretože inzulín je hormón ovplyvňujúci ukladanie telesného tuku, spôsobuje u ľudí hlad, preto majú problémy schudnúť.
Pokyny ADA jasne uvádzajú, že existujú dôkazy odporúčať obmedzenie sacharidov. Nikde v pokynoch ADA sa však už nenachádza cieľ zvrátiť cukrovku 2. typu.
To je potrebné zmeniť, pretože cukrovku 2. typu je možné vyliečiť v mnohých (alebo dokonca vo väčšine) prípadov, najmä ak s tým začnete skoro.
V čom spočíva tajomstvo vyliečenia cukrovky typu 2?
Hallbergová odporúča, že hoci telo potrebuje bielkoviny a esenciálne mastné kyseliny, nepotrebuje prijať vyšśie uvedenú dávku sacharidov, aby bolo zdravé.
„Keď naši pacienti znížili svoj príjem sacharidov, hladina ich glukózy klesla, a tak nepotrebovali toľko inzulínu. Hladina ich inzulínu pritom klesla rýchlo. Zníženie sacharidov funguje tak rýchlo, že môžeme ľudí doslova zbaviť stoviek jednotiek inzulínu za niekoľko dní až týždňov“, vysvetľuje Hallbergová.
Zároveň jasne vysvetľuje, že nízky príjem sacharidov neznamená neprijať žiadne sacharidy, ani prijať vysoký obsah bielkovín.
„Moji pacienti jedia veľa tuku. Tuk je jediná stavebná látka, ktorá udrží hladiny vašej glukózy a inzulínu v krvi na nízkej úrovni.“ hovorí.
Jej slová potvrdzuje štúdia, ktorú vykonala jej klinika. Počas nej bolo liečených 50 ľudí s cukrovkou 2. typu podľa jej odporúčaní, ktorí prijímali stravu s vysokým obsahom tuku a nízkym obsahom sacharidov. Súčasne liečila ďalších 50 pacientov podľa klasických odporúčaní ADA.
Po šiestich mesiacoch trvania jej štúdie dospela k záveru, že pacienti liečení podľa jej odporúčaní boli schopní v priemere znížiť takmer 500 jednotiek inzulínu na deň.
Tí pacienti, ktorí sa liečili podľa pokynov ADA, museli zvýšiť svoju dávku inzulínu v priemere o 350 jednotiek na deň.
Takže, je možné cukrovku 2. typu zvrátiť?
„Uzdravenie neznamená, že sa cukrovka nemôže nikdy vrátiť, keď pacienti opäť začnú prijímať nadmerné množstvo sacharidov.“ hovorí Hallbergová.
Pozrite sa na jej celú prezentáciu vo videu nižšie (s českými titulkami):
Záver
Prednedávnom sme publikovali elektronickú knihu (e-knihu) o prírodnej liečbe cukrovky. Viac informácií o nej nájdete TU (o českej verzii TU).
V tejto knihe nájdete všetko potrebné pre prevenciu a liečbu cukrovky (typov 1 aj 2), aké má príznaky a príčiny vzniku, pri ktorých liekoch by ste si mali dávať pozor, časté mýty o cukrovke, odporúčané lieky, doplnky stravy a cvičenia, metódy pre zostavovanie jedálnička a množstvo ďalších užitočných informácií.
Valentína
jEDNA Z ODVÁŽNYCH.KTORÁ SA NEBOJÍ POVEDAŤ PRAVDU,
ŽE STRTÍ NÁKLONNNNNOSŤ TÝCH TÝCH SKOSTNATELYCH DOKTOROV.