Základom dnešného receptu proti rakovine je mrkva, ktorá obsahuje silné antioxidanty nazývané karotenoidy. Ide o modulátory imunity, ktoré chránia bunky pred starnutím a rakovinou.
Ak vo vašej strave chýbajú karotenoidy, výrazne si tým zvyšujete riziko rozvoja rakovinového ochorenia.
Ako fungujú karotenoidy
Najväčšia sila karotenoidov spočíva v tom, že chránia bunky pred vplyvom voľných radikálov.
Ide o molekuly, ktorým chýba jeden elektrón a tak sa ho snažia vytrhnúť z iných zlúčenín, čo môže spôsobiť ich následnú deštrukciu. Najhorší prípad nastáva, ak takto poškodia molekuly našej DNA.
V prípade, že telo nie je schopné tieto poškodenia opraviť, vzniká živná pôda pre rakovinu.
Vitamín A a karodenoidy majú moc posilniť funkcie bielych krviniek, ktorým sa niekedy hovorí aj „prirodzené bunky zabijaci“, pretože pomáhajú imunitnému systému bojovať s infekciami a nádormi.
Zdravotné účinky karotenoidov boli objavené v 40-tych rokoch minulého storočia. Dnes existuje vyše 200 štúdií potvrdzujúcich ich pozitívne účinky pri liečbe rakoviny.
Štúdie o karotenoidoch a rakovine
V roku 1970 vo Švajčiarsku vykonali vedci štúdiu, ktorá potvrdila, že ľudia s nízkou hladinou karotenoidov v krvi majú vyššie riziko úmrtia na rakovinu.
Uvedená štúdia trvala vyše 12 rokov. Ďalej ukázala, že karodenoidy a zvlášť beta karotén chráni epitelové tkanivá pľúc, hrdla, močového mechúra a čriev.
V roku 1989 zasa experti z Onkologického centra Freda Hutchinsona pri Washingtonskej univerzite poukázali na súvis medzi zvýšeným príjmom beta karoténu a zníženou mierou rizika rakoviny krčka maternice.
Ďalšia britská štúdia zahŕňala vzorky krvi 5004 žien, ktorých zdravie bolo sledované počas niekoľkých rokov.
Výsledok ukázal, že ženy bez rakoviny prsníka mali v krvi o 50% viac beta karoténu než ženy, ktoré boli diagnostikované týmto ochorením.
Americký ústav pre výskum rakoviny prostaty vykonal niekoľko klinických štúdií ohľadne rakoviny prostaty, vaječníkov, melanómu a rakoviny prsníka.
Závery boli, že beta karotén je pre ich predchádzanie viac než odporúčaný.
Účinky ďalších zložiek protirakovinového džúsu
Ďalšou zložkou nášho receptu na protirakovinový džús je vňať petržlenu.
Petržlen je bylinka vhodná na posilňovanie imunitného systému, elimináciu toxínov z tela a predchádzanie poškodeniam spôsobovanými voľnými radikálmi.
Okrem toho má aj silné antioxidačné a protizápalové účinky.
Táto bylinka je plná silných zlúčenín flavonoidov, ktoré poskytujú širokú paletu zdravotných prínosov. Tu je zopár najznámejších:
- Apigenín a myricetín bránia vzniku nádorov u laboratórnych zvierat. Platí to zvlášť pre rakovinu pľúc.
- Imperatorín a isoimpinelín ponúkajú ochranné účinky pred chemoterapiou pri rakovine prsníka, pečene a pľúc.
Nezabúdajte na to, že pravidelná konzumácia nášho protirakovinového džúsu zabíja rakovinové bunky a regeneruje tkanivá bez nebezpečenstiev, ktoré so sebou prináša chemoterapia.
Ingrediencie
Na výrobu tohto džúsu budete potrebovať nasledovné suroviny:
- 1/2 zväzku petržlenovej vňate
- 5 stredne veľkých mrkiev
- 1 pomaranč
- 1 citrón
Príprava
Príprava je vskutku rýchla a jednoduchá:
1. Očistite petržlenovú vňať a mrkvu a odšťavte ich v odšťavovači.
2. Následne vytlačte šťavu z pomaranča a citróna a zmiešajte ju s ostatnou šťavou.
Užívanie
Pri prevencii rakoviny užívajte tento džús 1 krát denne v priebehu dňa, najlepšie 30 minút pred jedlom – raňajkami, obedom alebo večerou.
Pri liečbe rakoviny budete potrebovať zvýšiť dávkovanie na 3 krát denne. Vždy si vyrobte čerstvý džús. Pri jeho dlhšom skladovaní sa totiž z neho vytrácajú pri rakovine dôležité enzýmy.
Užívajte ho podľa potreby, až do úplného vyliečenia ochorenia.
viki
Dr. Igor Bukovský tvrdí, že ak má človek rakovinu, mrkva ju živí.
sonal
viki
Dr. Igor Bukovský je vedec…—žasnem nad ním…
Starý Somár
Dr. Igor Bukovský je BLBEC
Valentína
Konečne normálny pohľad na toho komerčného akože doktora.