Domáca liečba

Všetko, čo potrebujete vedieť pre zdravie a krásu

Cievy a cholesterol
  • Hlavná stránka
  • O nás
  • Bylinky
  • Choroby
  • Krása
  • Strava
  • Kontakt

Ako med a zázvor v teste hubili super-rezistentné baktérie lepšie než antibiotiká

23. novembra 2022 autor: redakcia 3 komentáre

        
  

Ako med a zázvor v teste hubili super-rezistentné baktérie lepšie než antibiotiká

Baktérie sa už pretransformovali to odolných super-baktérií, voči ktorým sú farmaceutické spoločnosti bezmocné.

Ale… Skupinka výskumníkov istej Etiópskej zdravotníckej vysokej školy potvrdila, že nie je vôbec potrebné obracať sa na veľké farmaceutické spoločnosti s očakávaním, že nám pomôžu bojovať proti ochoreniam, ktoré vlastne samé spôsobili.


Kombinácia extraktu zo zázvoru s medom bráni rastu takých typov super-baktérií, akými sú MRSA, E-coli či baktéria spôsobujúca zápal pľúc.

MRSA (methicillin-resistant Staphylococcus aureus), Escherichia coli a Klebsiella pneumoniae nie sú všetky baktérie, ktoré získavajú rezistenciu, ale sú z najnebezpečnejších.

Test medu, zázvoru a 3 silných antibiotík

Skupina výskumníkov porovnávala medovo-zázvorovú kombináciu a tri rôzne typy antibiotík. Z hľadiska zahubenia baktérií bola prírodná kombinácia jednoznačným víťazom. (Výskumníci testovali aj zázvorový roztok).

V abstrakte ich štúdie uvádzajú, že v závere sa ukázalo ako zmes medu a extraktu zo zázvoru má potenciál fungovať ako lacnejší zdroj antibakteriálnych zložiek.

Platí to obzvlášť v prípade výskytu baktérií rezistentných na antibiotiká.

V štúdii boli super-baktérie vystavené uvedenému „odvaru“. Vývoj každej z nich sa sledoval po dobu 20-24 hodín.

Vedci potom na baktériách testovali tie najsilnejšie antibiotiká, ktoré sa vo farmaceutickom priemysle vyrábajú: meticilín, amoxicilín a penicilín.

Vytvorili 5 typov testov pre liečbu každého zo spomenutých typov baktérií – Staphylococcus aureus (MRSA a non-MRSA), Escherichia coli (dva rôzne kmene) a Klebsiella pneumoniae.


Medovo-zázvorová zmes sa ukázala byť pri zabraňovaní rastu a rozvoja týchto baktérií účinnejšia ako ktorékoľvek z antibiotík. Amoxicilín bol jediným antibiotikom, ktoré sa výsledkami najviac priblížil tým, ktoré priniesla prírodná zmes.

Dvojica medu a zázvoru dosiahla na škále merania schopnosti brániť rozvoju super-baktérií v rozpätí 19-30 priemernú hodnotu 25,62. Výsledok teda predčil všetky farmaceutické spôsoby liečby.

Aká forma zázvoru je najúčinnejšia?

Zázvorový extrakt si nevyžadoval žiaden komplexný proces spracovania. Výskumníci nechali vysušiť zopár plátkov koreňového zázvoru pri teplote 37 stupňov Celzia za 24 hodín.

Tieto kúsky sa neskôr podrvili a rozmiešali s liehom, čoho výsledkom bol 50% roztok. Uvedený roztok sa potom rozmiešal s rovnakým množstvom medu.

Vodný roztok zo zázvoru nemal na baktérie výrazný účinok.

Ukázalo sa, že práve alkohol má schopnosť extrahovať zo zázvoru presne tie látky, ktoré pôsobia ako silné antibiotikum.

Záver

Výber je samozrejme na vás. Môžete naďalej pokračovať v užívaní život ohrozujúcich antibiotík, ktoré ničia vašu prirodzenú imunitu.

Alebo presedláte na túto medovo-zázvorovú kombináciu, ktorá podporí vaše zdravie. Pre mňa osobne je rozhodnutie veľmi jednoduché.





Súvisiace články:

  • Čo sa udeje s vaším telom, ak začnete pred jedlom piť zázvorovú vodu
  • Táto rastlina zabíja 14 druhov rakoviny a 13 typov infekcie. Prečo ju lekári nepredpisujú?
  • Podomácke tehotenské testy + spôsob ako a kedy si ich urobiť
  • Na aké choroby má nábeh vaša krvná skupina a aké čaje sú pre vás vhodné


        
  

Kategória: Ostatné Značky: antibiotiká, med, zázvor

Odoberajte zdarma naše články emailom!

Zaujíma vás domáca, prírodná a alternatívna liečba? Potom sa prihláste zdarma na odoberanie našich nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.


 



Upozornenie: Tento článok nenahrádza vyšetrenie lekárom ani konzultáciu iným odborným zdravotníckym pracovníkom. Príspevky môžu obsahovať informácie, ktoré sa nezhodujú s názormi redakcie.

Komentáre

  1. Alojz Cheben

    Dobrý deň, chcel by som sa len opýtať, asi v akom pomere sa mieša zázvor s liehom a s akým druhom liehu a s koľko percentným liehom.
    Ďakujem za informácie.

    Odpovedať
    • redakcia

      Liehové extrakty sa klasicky robia so 70% potravinárskym liehom, ale dá sa použiť aj obyčajná vodka 40% – funguje rovnako dobre. Koncentráciu si môžete prispôsobiť podľa potreby, zvyčajte 1/4 až 1/2 nádoby sa zaplní postrúhaným alebo natenko nakrájaným zázvorom (prípadne inou bylinkou, ak robíte iný extrakt), to sa zaleje alkoholom a nechá niekoľko dní až týždňov vylúhovať. Potom to môžete (ale nemusíte) scediť.

      Odpovedať
  2. Ivana

    Mam len suseny mlety zazvor — nestacilo by jednoducho zmiesat ho s medom, pripadne nechat ho vyluhovat v alkohole?

    Odpovedať

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odoberajte naše články emailom!

Poznámka: Odoberanie je zdarma a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.


Odporúčame e-knihy o zdraví:

Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Ďalšie zaujímavé články

  • Vďaka tomuto tibetskému elixíru mladosti nikdy nezostarnete
  • Dnes večer prevarte banán, vypite tekutinu a sledujte, čo to spraví s vaším spánkom
  • Pomáha 19 ľuďom z 20: Prirodzený spôsob proti bolestiam chrbta a krížov

© Copyright 2018 Domáca, prírodná a alternatívna liečba · Všetky práva vyhradené · Ochrana osobných údajov (Privacy Policy)

 

Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Preberanie, kopírovanie a šírenie článkov alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.

Pre zlepšenie kvality našich služieb používame súbory cookies, ktoré môžete prijať alebo odmietnuť. Prijať Odmietnuť
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy zapnuté
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
ULOŽIŤ A PRIJAŤ