Ako naši čitatelia dobre viete, že zdravotnícky priemysel, v tajnej dohode s Big Pharmou, už roky nadmerne predpisuje antibiotiká. To má potom za následok nové kmene rezistentných baktérií, ktoré je ťažké zabiť.
Pre zdôraznenie tejto skutočnosti je potrebné naznačiť, že naše nadmerné užívanie antibiotík môže mať v istom bode budúcnosti za následok baktérie, ktoré sa vyvinuli do tej miery, že ich už nezabije nič na Zemi.
No dávno predtým, ako boli v laboratóriách vyvinuté dnešné antibiotiká, bolo veľa potravín a liečivých rastlín, ktoré nás každodenne pomáhali chrániť pred infekciami a chorobami.
Vlastne, mnohí títo prírodní ochrancovia pred baktériami tu stále sú a využívajú ich holistickí liečitelia na celom svete. Naši predkovia mali na liečbu riešenia využívajúce antibiotiká z prírody a tie sú aj dnes rovnako platné ako boli vtedy.
1. Oregano a oreganový olej
Ak ste mali niekedy talianske jedlo, je celkom možné, že ste už oregano jedli a zrejme si ani neuvedomili jeho zdravotné prínosy. Okrem svojich antibakteriálnych vlastností pomáha oregano aj pri trávení a chudnutí.
Zistilo sa tiež, že pri potláčaní baktérií, ktoré môžu viesť k infekcii, pomáha látka nachádzajúca sa v oregane nazývaná karvakrol.
2. Surový jablčný ocot
Tento má ďalekosiahle účinky. Každodenný príjem jablčného octu má antibiotické a antiseptické prínosy a pritom prirodzene alkalizuje váš systém.
Tiež vám môže pomôcť udržiavať hmotnosť, znižovať cholesterol a vaše riziko vzniku rakoviny.
3. Med
Starí Rimania poznali antibakteriálne vlastnosti medu, používali ho na liečbu rán a predchádzanie následných infekcií.
Aj dnes je v krajinách celého sveta med stále považovaný za jeden z najlepších protimikrobiálnych, protizápalových a antiseptických prostriedkov a má aj antibakteriálne vlastnosti.
Zistilo sa vlastne, že med Manuka z Nového Zélandu má najvyššie hladiny antioxidantov a najvyššie liečivé schopnosti.
4. Kurkuma
Táto žiarivo sfarbená korenina je chutná, ale má aj skvelé ochranné vlastnosti pre telo. Navyše sa kurkuma môže konzumovať aj aplikovať zvonka, čo z nej robí skvelého a všestranného bojovníka proti baktériám.
Pre zvýšenú ochranu môžete kurkumu zmiešať s medom a vytvoriť pastu, ktorú si nanesiete na kožu.
5. Cesnak
Opäť ide o viac, než len o úžasnú koreninu. Rastlina cesnaku má veľmi mocné vlastnosti. Dokáže bojovať s prechladnutím, udržať na uzde choroboplodné zárodky skôr, ako majú šancu vás nakaziť.
Cesnaková zložka alicín chráni proti kvasinkám, parazitom, baktériám a podobne.
6. Extrakt z grapefruitových jadier
Podľa časopisu Journal of Alternative and Complementary Medicine jedna štúdia zistila, že jadrá grapefruitu sú účinné proti viac ako 800 známym vírusom a baktériám, ako aj proti viac než 100 kmeňom húb a parazitov.
Okrem zvyšovania ochrany proti baktériám tento extrakt tiež alkalizuje telo a zlepšuje črevnú mikroflóru.
7. Echinacea
Túto bylinka má úžasné antibakteriálne vlastnosti. Bolo dokázané, že znižuje množstvo prechladnutí, ktoré môže človek za svojho života zažiť.
Tiež bolo zistené, že echinacea skracuje čas prechladnutia, no najlepšie je užívať ju ako preventívny prostriedok.
8. Kapusta
Sírnaté zlúčeniny nachádzajúce sa v kapuste účinne bojujú s rakovinou. To platí aj pre kel a brokolicu, ďalších dvoch členov tej istej rodiny.
Kapusta však obsahuje aj veľké množstvo vitamínu C – 1 pohár zabezpečí až 75 percent vašej dennej odporúčanej dávky.
9. Extra panenský kokosový olej
Kokosového oleja by ste v každom prípade mali používať viac, pretože je pre vás oveľa lepší (lebo je prírodný) než chémiou poznačené rastlinné oleje na prípravu jedál.
No okrem toho má panenský kokosový olej antimikrobiálne a antifungicídne vlastnosti a je nabitý antioxidantmi. Používajte ho na podporu svojho imunitného systému.
10. Fermentované potraviny
Predstavte si nepasterizovanú kapustu, domácu nakladanú zeleninu, kefír a probiotické jogurt.
Všetky tieto potraviny obnovujú vašu črevnú flóru, ktorá nás zasa chráni pred rakovinou a dáva nám väčšiu schopnosť odrážať infekcie.
11. Koloidné striebro
Toto prírodné antibiotikum je zmes častíc striebra, ktoré boli rozptýlené v kvapaline a používa sa už celé stáročia. Koloidné striebro by sa však malo využívať len krátkodobo, pretože priveľké množstvo striebra, ťažkého kovu, môže byť aj toxické.
Koloidné striebro na základe zneškodnenia enzýmu, ktorý jednobunkové baktérie potrebujú k svojmu množeniu. Účinkuje aj proti vírusom.
Pridaj komentár