Domáca liečba

Všetko, čo potrebujete vedieť pre zdravie a krásu

Zlepšenie zraku
  • Hlavná stránka
  • O nás
  • Bylinky
  • Choroby
  • Krása
  • Strava
  • Kontakt

10 najčastejších chýb pri „zdravom stravovaní“ – ktoré z nich robíte?

28. apríla 2025 autor: redakcia Leave a Comment

        
  

10 najčastejších chýb pri "zdravom stravovaní" - ktoré z nich robíte?

Čo je to „deformované“ jedlo? Jedlo môže byť rôznymi spôsobmi deformované v laboratóriu, alebo sa deformovaným môže stať.

Keď vedci geneticky modifikujú jedlo, znamená to, že berú gény z rastliny alebo živočícha, ktorý prirodzene zabíjajú nejaké baktérie, červy a buriny a potom ich zapracujú do semien plodín a pestujú ich.


Výsledkom je často deformované jedlo, ktoré môže spôsobiť poškodenie zdravia tráviaceho traktu, vedúce k rakovine životne dôležitých orgánov, čo bolo dôkladne dokázané vedeckým výskumom.

Konzumácia geneticky modifikovaných organizmov je len začiatok zlých návykov (chýb v stravovaní), ktoré vedú k zlým dôsledkom z podvýživy a pokazeného jedla.

Kde sa teda mýli toľko „zdravo zmýšľajúcich“ ľudí?

Je také ťažké prísť na to, ako získať čisté živiny bez všetkých tých zmutovaných, frankensteinovských potravinových prísad? Chce to len trochu hľadať.

Geneticky modifikované organizmy (GMO) ničia nielen dobré črevné baktérie, ale deformujú aj ľudské bunky. Keď sa tieto deformované ľudské bunky začnú nekontrolovateľne množiť, nachádzajú oslabené tkanivo a útočia.

Bežnými formami rakoviny z geneticky modifikovaných organizmov sú rakovina prsníka, hrubého čreva, obličiek, močového mechúra a pankreasu.

Najsmrtiacejšia zo všetkých je rakovina pankreasu, zabíjajúca 90 percent svojich obetí.

Poďme si teraz pohovoriť o pančovaných potravinách. Pančovať znamená spraviť niečo menej kvalitným pridaním podradných látok, a keď hovoríme o jedle alebo lieku, pančované látky predstavujú často celý zoznam prísad produktu. To nie je dobré.

Milióny ľudí kupujú produkty obsahujúce dlhý zoznam ingrediencií, ktoré väčšina ľudí nevie ani vysloviť, tým menej využiť na zistenie, či vôbec pochádzajú z prírody. Dnes sa presadzujú „konzervanty“ ako niečo dobré, no zväčša ide o škodlivé prísady vyrábané z chemikálií.

Často presadzovaný je napríklad fluór ako „dobrý pre vaše zuby“ alebo na „boj so zubným kazom“, ale za akú cenu? Za cenu rakoviny a krehkých kostí.

Vráťme sa späť k základom a toto všetko zbúrajme, aby sme mohli začať zo svojej potravy vyraďovať to najbežnejšie jedlo, nápoje, vitamíny a medicínske jedy.

10 najčastejších stravovacích chýb, ktorých sa ľudia dopúšťajú každý deň jedlom, občerstveniami, nápojmi a tiež vitamínmi

1. Nazdávanie sa, že „bezlepkový“ automaticky znamená, že výrobok je zdravý.

2. Konzumovanie obvyklého „celozrnného“ namiesto vlákniny v bio kvalite.

3. Pitie vody z kohútika, ktorá v sebe stále obsahuje toxický chlór a fluór (fluór sa do vody pridáva len v niektorých krajinách – na Slovensku alebo v Česku našťastie nie).


4. Presvedčenie, že „lisovaný“ bio repkový olej predstavuje zdravú voľbu. Repkový, ale aj slnečnicový olej totiž obsahuje vysoký objem omega-6 mastných kyselín, ktoré v tele pri nedostatku omega-3 kyselín vyvolávajú chronické zápaly.

5. Konzumácia jogurtu na získanie probiotík (zvyčajne je mliečny a plný pridaného cukru).

6. Používanie mikrovlnky na zohrievanie jedál, najmä výrobkov živočíšneho pôvodu. Mikrovlnka nielenže nićí živiny, ale vytvára v potravinách toxické látky. Viac sme o tom písali v tomto článku.

7. Nazdávanie sa, že označenie „certifikovaný bio/organický“ automaticky znamená, že produkt je pre vás dobrý (aj tak môže byť plný toxínov ťažkých kovov a repkového oleja).

8. Nadmerné varenie jedla až do tej miery, že stratí väčšinu alebo všetku svoju výživovú hodnotu (napríklad hlbokomrazené, opekané, prepečené, atď.).

9. Nazdávanie sa, že lacný multivitamín je pre vás dobrý, hoci ide zväčša o chemický odpad z farmaceutickou spoločnosťou vlastneného chemického konglomerátu.

10. Podceňovanie sily vitamínov C, D a zinku počas období respiračných infekcií (a vlastne vždy).

Mikrovlnné rúry do niekoľkých minút ničia výživovú hodnotu v dôsledku prudkého rozkmitania molekúl vody, až kým sa jedlo nestane deformované

Vedeli ste, že mikrovlnky dokážu deformovať vaše jedlo a ničiť živiny?

Molekuly vody vibrujú veľmi rýchlo, vytvárajúc trenie – práve ono zohrieva vaše jedlo – čo je dôvod, prečo sa zvyčajne nezohrejú plastové či kartónové obaly (ak neobsahujú vodu).

Keď ale jedlo necháte v mikrovlnke pridlho, zistíte, že mäso a chlieb sa stanú veľmi ťahavé (nejedlé). Výskum ukazuje, že živočíšne a vedľajšie produkty strácajú výživovú hodnotu, čím dlhšie sú „ožarované“.

Mikrovlnné rúry využívajú molekulárne trenie (chaos), ktoré decimuje jemné molekuly vitamímov a fytonutrientov, čo sú prírodné lieky rastliny.

Jedna štúdia odhalila, že ohrievanie zeleniny v mikrovlnke zničí 97 percent nutričného obsahu, ničiac aj schopnosť jedla zlepšovať zdravie a posilňovať imunitu. To je dôvod, prečo toto jedlo volajú „ožarované“ , lebo úplne ničíte nutričnú hodnotu.





Súvisiace články:

  • 9 najčastejších chýb v stravovaní, kvôli ktorým zbytočne priberáte
  • Čo vám výživoví "experti" nikdy nepovedali o sóji a prečo nie je vhodná na ľudskú konzumáciu
  • 15 obľúbených návykov, ktoré vám môžu spôsobiť zdravotné problémy
  • 13 najväčších mýtov o výžive, ktoré spôsobujú choroby a priberanie


        
  

Kategória: Strava Značky: strava, zásady stravy, zdravé potraviny

Odoberajte zdarma naše články emailom!

Zaujíma vás domáca, prírodná a alternatívna liečba? Potom sa prihláste zdarma na odoberanie našich nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.


 



Upozornenie: Tento článok nenahrádza vyšetrenie lekárom ani konzultáciu iným odborným zdravotníckym pracovníkom. Príspevky môžu obsahovať informácie, ktoré sa nezhodujú s názormi redakcie.

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odoberajte naše články emailom!

Poznámka: Odoberanie je zdarma a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.


Odporúčame e-knihy o zdraví:

Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Zistiť viac o knihe Zistiť viac o knihe


Ďalšie zaujímavé články

  • Častá konzumácia instantných polievok môže mať pre vaše zdravie neblahé následky
  • Astrálna projekcia: Ako vyliečiť traumy prostredníctvom mimotelovej skúsenosti
  • Ako podporiť tvorbu žalúdočnej kyseliny pre lepšie trávenie, ale aj na prevenciu rakoviny

© Copyright 2018 Domáca, prírodná a alternatívna liečba · Všetky práva vyhradené · Ochrana osobných údajov (Privacy Policy)

 

Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Preberanie, kopírovanie a šírenie článkov alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.