Ide o jedno z najobľúbenejších a najviac využívaných korení v kulinárstve po celom svete.
Dnes sa začína ukazovať, že okrem výbornej chuti má aj silné medicínske využitie, pretože pomáha pri rôznych zdravotných ťažkostiach.
No a posledné výskumy potvrdzujú, že účinkuje do veľkej miery aj ako náhrada inzulínu pri cukrovke a to hlavne vtedy, ak sa konzumuje pravidelne na dennej báze.
Účinky škorice na cukrovku
Pri pravidelnej konzumácii má škorica na telo anti-diabetické efekty, kedy dochádza k prirodzenej úprave hladiny glukózy v krvi.
Vedci sa domnievajú, že látky obsiahnuté v škorici napodobňujú funkcie inzulínu, ktorý sa u zdravých ľudí v tele prirodzene tvorí.
Tieto zistenia pochádzajú od výskumníkov a Kalifornskej univerzity, ktorí poukazujú na substanciu obsiahnutú v škorici, známu pod názvom metylhydroxychalcón, ktorý má silné antidiabetické účinky a znižuje hladinu cukru v krvi.
Vysoká hladina krvného cukru je navyše aj hlavnou príčinou obezity a priberania. Ak chcete schudnúť a zvýšiť citlivosť tela na inzulín, mali by ste sa snažiť aj schudnúť.
Okrem toho, škorica je tiež silne protimykotická, čiže potláča rast húb a kvasiniek v tele.
Ako konzumovať škoricu
Odporúčaná denná dávka škorice pri cukrovke sú 2 čajové lyžičky denne, ktoré je vhodné si rozdeliť aspoň do 2 dávok v priebehu dňa.
Musí však isť o cejlónsku škoricu, nie čínsku, pretože tá neobsahuje kumarín (potenciálne škodlivá zlúčenina pre pečeň a obličky pri jej zvýšenej konzumácii).
Tuto je príklad jedného z možných receptov. Potrebovať naň budete:
- 1 čajovú lyžičku škorice
- 1 polievkovú lyžicu ovsených vločiek
- 1 pohár vody
Príprava a užívanie
V mixéri rozmixujte všetky suroviny a túto zmes potom skonzumujte. Robte si ju 2 krát denne, napríklad na desiatu a olovrant.
Konzumujte ju počas obdobia 15 dní. Potom si dajte týždeň pauzu, pretože to môže ovplyvniť vašu črevnú mikroflóru a následne prejdite na konzumáciu jedenkrát denne.
Záver
Tento článok samozrejme neznamená, že môžete hneď vysadiť inzulín. Počas užívania škorice sa musíte sledovať, merať si pravidelne hladinu krvného cukru a až keď budú výsledky pozitívne, potom pod dohľadom lekára sa môžete pokúsiť dávkovanie inzulínu postupne znižovať.
Mimochodom, o prírodnej liečbe cukrovky sme pred časom vydali aj samostatnú elektronickú knihu. Viac informácií o nej nájdete TU (o jej českej verzii TU).
V e-knihe sa dozviete všetko potrebné pre liečbu cukrovky 1. aj 2. typu, vrátane príčin ochorenia, odporúčanej stravy a doplnkov, byliniek, prevencie, príznakov rozvíjajúcej sa choroby, vplyvu životného štýlu a mnoho ďalších dôležitých informácií.
liečiteľ
Ako a čím si znížiť hladinu cukru a vyliečiť sa z cukrovky.
Strava ako liek,nikdy nie ako ded.
Jedla sú zdravé a nezdravé.
Niektoré jedla len liečia niektoré z nich viac, iné menej a nemajú žiadnu škodlivosť, niektoré jedla môžu zas škodiť, ale i liečiť a sú jedla ktoré absolútne nič neliečia len škodia.
Niektoré jedla ako je jedovatý rafinovaný cukor a všetky jeho výrobky dosahujú rekordnú škodlivosť prekyslením až 54% a pri tom nič nelieči.
Ďalším bielym jedom je rafinovaná soľ nad zlato nám so škodlivosťou 44% a len 4% lieči.
Bravčový vyprážaný rezeň škodí svojou karcinogenitou tiež až 42% a len 5% lieči.
Biela múka a jej všetky produkty nám poškodzujú zdravie známym prekyslením celého tela 29% a liečivým účinkom 3,5% sa tiež nemôže pochváliť a dalo by sa tak do nekonečná pokračovať.
Aby sme si udržali ako tak svoje zdravie a neničili si svoje organy jeden za druhým,vyhýbajme sa strave, ktorá nič nelieči a len poškodzuje zdravie.
Strava pol na pol, ktorá polovicu škodí aj zároveň ďalšiu polovicu lieči,nie je vhodná.
Preto si vyberáme stravu skôr, ktorá nič neškodí, alebo len s minimálnou škodlivosťou a čím vyšším liečivým účinkom.
Všetky endoktrinné žľazy v našom tele sú veľmi citlivé i na malé množstvo jedov z nevhodnej stravy a ak ich jedmi vystavujeme denne,pomaly a isto nám tie nenahraditeľné organy v tele vypovesdajú prejdením do chronicko – rakovinového stavu.
Ak nechceme dostať cukrovku a pre tých čo už ju majú stále tu platí zlaté pravidlo ,,strava ako liek ,nie ako jed.”,čo znamená, že každá strava môže byť pre nás liekom,ktorá nás môže vyliečiť i z tých najťažších chorôb a škodlivá nás môže aj zabiť.
Pri cukrovke to platí oveľa viac ak nechceme aby sa nám choroba ešte viac zhoršovala.
Pre tých čo ju už majú,je lepšie prejsť na organickú živú stravu veľa rozmanitej zeleniny hlavne listovej a menej sladkého ovocia a začať škrtať z jedálnička všetky cukry aj fruktózu a nahradiť ich zdravým sladidlom ,,stevia,, a zrieknuť sa bielej múky a jej výrobkov, purinových jedál,mastných,vyprážaných, pečených v trúbe či v mikrovlnke a koreniť len neškodlivými koreninami. Ťažké hovädzie a bravčové nahradiť darmi mora a menej hydinou.
V prekyslenom organizme sa žiadna choroba nikdy nevylieči!
Prekyslenie nevzniká len z cukrov,bielej múky a iných škodlivých jedál,ale najviac z leňošenia-nič nerobenia bez denného aktívneho pohybu, a niektorým hrozí aj vystavenie sa lektrosmogu a niektorým druhom zón zemského žiarenia najmä vodným spodným tokom.
Poniektorí neznášajú veľa zeleniny,nezvykli si na ňu a keď sa chcú nie len liečiť, ale aj vyliečiť z cukrovky musia siahnuť po prípravkoch a doplnkoch výživy,iná možnosť pre nich už neexistuje.
Prípravky a doplnky výživy na zníženie hladiny cukru a liečenie a vyliečenie z cukrovky:
Jablčný ocot a 2 vajíčka denne – znižujú hladinu cukru 45% a cukrovku liečia 26%.
Škorica – znižuje hladinu cukru 67% a lieči cukrovku 61%.
Čaj z lapacha – znižuje hladinu cukru 49% a lieči cukrovku 29%-ami.
Pau ď Arco – lapacho znižuje hladinu cukru 93% a lieči ju 95%
Kurkúma koreň – prášok znižuje hladinu cukru 93% a lieči ju 96%.
Kurkumín – znižuje hladinu cukru 92% a lieči ju 94%.
Moringu – znižuje hladinu cukru 95% a lieči cukrovku 94%.
Papaya 35 – znižuje hladinu cukru 96% a cukrovku lieči 96%.
Diaben – znižuje hladinu cukru 63% a lieči cukrovku 80%.
Karawila -znižuje hladinu cukru 96% a lieči cukrovku 94%.
Rotinal – znižuje hladinu cukru 91% a cukrovku lieči 93%.
Vitamín C – Megaskorbická liečba – znižuje hladinu cukru 95% a lcukrovku lieči 97%. ( Megaskorbická liečba je na tejto stránke vľavo)
MSM – prášok-metylsulfonylmetan – znižuje hladinu cukru 89% a cukrovku lieči 97%.
MMS/CDS -znížujú hladinu cukru 96% a cukorvku liečia 98%.
Uvedené prípravky pri správnom dávkovaní a diete vyliečia cukrovku diabedes 2.
Kurkúma ,kurkumín, Pau ď Arco, Moringu, Papaya, Vitamín C – Megaskorbická liečba, MSM – prášok-metylsulfonylmetan, MMS/CDS pri správnom dávkovaní a diete môžu vyliečiť cukrovku diabetes 1 ako je to potvrdené,vedou i mnohými ľuďmi zaoberajúcimi sa alternatívnou medicínou.
a hlavne vyliečenými z cukrovky.
Niektoré prípravky sa užívajú na vyliečenie 3 mesiace,MMS/CDS cukrovku vyliečil do 70 dní.
Pridajte správu do Bádateľa,net, ak ste sa vyliečili z cukrovky pomocou prírody,aby ste tak pomohli sa dostať aj iným chorým z nej,hlavne tým,ktorým takzvané lieky ešte viac zhoršili celkové zdravie okrem inzulínu a tým,ktorých doktori odsúdili na neúspech vyliečenia z cukrovky.
Imunitný systém nikdy nenapadne nielen beta bunky,ale i bunky všetkých organov tela a už vôbec nie žiadnym omylom a začne ich zabíjať.
Imunitný systém bojuje proti všetkým votrelcom napadnutým zvonku telo ako sú karcinogénne jedy ,vírusy, baktérie, hlísty a ich vajíčka a larvy, plesne, huby mykózy, rakovinové bunky a iné.
Slabšia imunita tiež s votrelcami bojuje hoci i z posledných sil,ale jednoducho to nezvládne,ale nikdy nenapadne bunky vlastného tela,ale vždy ich chráni za každých okolnosti.
Tá oslabená imunita na boj s patogenmi potrebuje posilniť jej obranú schopnosť na ich zničenie a preto imunite musíme pomôcť niečím silnejším od nej a to vitamínmi,minerálmi,prírodnými čajmi,extraktmi každopadne len a len prírodou.
AKO A ČÍM SI ZNÍŽIŤ HLADINU CUKRU A VYLIEČIŤ SA Z CUKROVKY:
Pre tých čo ju už majú,je lepšie prejsť na organickú živú stravu veľa rozmanitej zeleniny hlavne listovej a menej sladkého ovocia a začať škrtať z jedálnička všetky cukry aj fruktózu a nahradiť ich zdravým sladidlom ,,stevia,, a zrieknuť sa bielej múky a jej výrobkov, purinových jedál s následnou tvorbou krištalickej kyseliny močovej orbitujúcej v celom tele,mastných,vyprážaných, pečených v trúbe a už vôbec nie v mikrovlnke a koreniť len neškodlivými koreninami. Ťažké hovädzie a bravčové nahradiť darmi mora a menej hydinou.
V prekyslenom organizme sa žiadna choroba nikdy nevylieči.
Prekyslenie nevzniká len z cukrov,bielej múky a iných škodlivých jedál,ale najviac z leňošenia bez denného aktívneho pohybu, a niektorým aj z denného vystavenia negatívnym vplyvom elektrosmogu a zemského žiarenia.
Prípravky a doplnky výživy na zníženie hladiny cukru a liečenie a vyliečenie z cukrovky:
Jablčný ocot a 2 vajíčka denne – znižujú hladinu cukru 45% a cukrovku liečia 26%.
Škorica – znižuje hladinu cukru 67% a lieči cukrovku 61%.
Čaj z lapacha – znižuje hladinu cukru 49% a lieči cukrovku 29%-ami.
Pau ď Arco – lapacho znižuje hladinu cukru 93% a lieči ju 95%
Kurkúma koreň – prášok znižuje hladinu cukru 93% a lieči ju 96%.
Kurkumín – znižuje hladinu cukru 92% a lieči ju 94%.
Moringu – znižuje hladinu cukru 95% a lieči cukrovku 94%.
Papaya 35 – znižuje hladinu cukru 96% a cukrovku lieči 96%.
Diaben – znižuje hladinu cukru 63% a lieči cukrovku 80%.
Karawila -znižuje hladinu cukru 96% a lieči cukrovku 94%.
Rotinal – znižuje hladinu cukru 91% a cukrovku lieči 93%.
Vitamín C – Megaskorbická liečba – znižuje hladinu cukru 95% a lcukrovku lieči 97%. ( Megaskorbická liečba je na tejto stránke vľavo)
MSM – prášok-metylsulfonylmetan – znižuje hladinu cukru 89% a cukrovku lieči 97%.
MMS/CDS -znížujú hladinu cukru 96% a cukorvku liečia 98%.
Uvedené prípravky pri správnom dávkovaní a diete vyliečia cukrovku diabedes 2.
Kurkúma ,kurkumín, Pau ď Arco, Moringu, Papaya 35,Vitamín C – Megaskorbická liečba, MSM – prášok-metylsulfonylmetan, MMS/CDS pri správnom dávkovaní a diete môžu vyliečiť cukrovku diabetes 1.
a hlavne vyliečenými z cukrovky.
Niektoré prípravky sa užívajú denne pravidelne na vyliečenie z cukrovky 3 mesiace,MMS/CDS cukrovku vyliečia do 70 dní.
VÝŽIVOVÉ DOPLNKY PRI CUKROVKE,ktoré by nemali chýbať.
• Chróm: 200–400 mcg denne
• Vitamín C: 1000 mg 5 x denne (najlepšie s postupným uvoľňovaním)
• Vitamín B50 komplex 1 tbl 2 i viac denne podľa štádia choroby
• Vitamín B3 (Niacín) 500 mg 3 x denne
• Vitamín E: 900 IU denne (600 mg)
• Selén: 200 mcg denne
• Magnézium (horčík): 300–500 mg denne
• Mangán: 30 mg denne
• Zinok (glukonát alebo chelát): 30 mg denne
• Vláknina
Všetko to je nastavené pre cca 70 kg, osoby s výšou hmotnosťou musia brať viac a nižšou menej.
Ako kurkumín lieči cukrovku typu 2:
Na úžas vedcov, štúdie na ľudských bunkách a zvieracích došli k záveru, že kurkumín dokáže zlepšiť i vyliečiť cukrovku typu 2 a to až prostredníctvom 10 rôznych mechanizmov:
1. Znížením produkcie glukózy v pečeni.
2. Stimuláciou metabolizmu glukózy (zvyšovaním expresie génov GLUT4, GLUT2 a GLUT3).
3. Zvýšenou aktiváciou AMP kynázy.
4. Podporou aktivity viazania PPAR-Y ligandu.
5. Potláčaním zápalov spôsobených hyperglykémiou.
6. Stimuláciu vylučovania inzulínu z pankreasu.
7. Zlepšením funkcie panreatických buniek.
8. Zvýšením fosforylácie AKT.
9. Zvýšením počtu inzulínových beta receptorov a znížením inzulínovej rezistencie.
I
liečiteľ
SLADKÉ PEKLO – BIELY JED – najväčšia pohroma pre mrzačenie nášho zdravia. Ako sa zbaviť 49% závislosti od cukru?
Rafinovaný cukor má za úlohu poškodiť naše zdravie prekysľovaním celého tela 53%, fruktózový cukor 45%.
Zdravé bunky, aby naozaj boli zdravé pre svoju činnosť a dlhú
životnosť si žiadajú iba 5% cukrov, versus rakovinové bunky pre vznik a bujnenie si žiadajú až 80% cukrov,teda len kyslé prostredie,v zásaditom hynú.
Kyslé prostredie je rajom pre všetky baktérie,vírusy,plesne, ,huby,hlísty a ich larvy,ktoré sú často i v mozgu aj ďalšie patogeny a a iných votrelcov.
I keby sme zdravým bunkám nedodali žiadny cukor, telo si ho výrobí z múky,zemiakov ryže a z iných látok.
Sypete si ho do čaju a kávy. Pridávate do koláčov, konzumujete v sladkostiach. Cukor sa však pridáva aj do mliečnych a mäsových výrobkov, omáčok, či do horčice. Je to tajná ingrediencia takmer všetkých technologicky spracovaných potravín.
Naše telo zaobchádza s cukrom rovnako ako s alkoholom a inými toxínmi, preto môže takisto poškodiť pečeň a iné orgány,“ tvrdí nekompromisne odborník na detskú obezitu Robert Lustig z Kalifornskej univerzity v San Franciscu. O tom, že rafinovaný cukor je spoluzodpovedný za celý rad chorôb, nemusíme polemizovať. Biely jed vyživujú rakovinové nádory,ktoré pre svoje bujnenie potrebujú až 80% cukrov,naproti zdravým bunkám s postačujúcou spotrebou cukrov len 5%. Cukor ma na svedomí nádmerným prekysľovaním epidémiu obezity, problémy so zubami, cukrovku, srdcovo-cievne choroby, či osteoporózu,reumu,ulceróznu kolitídu,crohnovu chorobu,nebezpečné plesne v celom organizme kožné,vaginalné mikózy a ďalšie choroby s prekyslenia. Rafinovaný cukor rýchlo preniká žalúdočnou stenou, stimuluje pankreas k nadmernej sekrécii inzulínu a narúša metabolickú rovnováhu. Aké jednoduché by bolo len tak sa ho vzdať a by sme spustili uzdravovací proces bez cukru zásaditou stravou.
Kyslé prostredie v organizme vytvorené z cukrov je ideálnou živnou pôdou pre všetky parazity,rakovinové bunky, vajíčka a larvy,vírusy,baktérie,mykózy a plesne v celom organizme,ktoré sa horšie liečia ako rakovina. V zásaditom prostredí všetky tieto mikroorganizmy hynú.
Sme závislí?
Sme závislí od sladkého? „V pravom slova zmysle nie. Ak ste si však na nadmerný prijem cukrov, sladkosti zvykli, pri jeho postupnom odvykaní očakávajme prejav abstinencie. Môže za to nielen cukor, ale jeho kombinácia s tukom, vďaka ktorej sa z mozgu vyplavuje serotonín, opiáty a dopamín, ktoré vyvolávajú pocit blaha,“
Vysvetľuje odborníčka na výživu PhDr. Bc Ľubica Trnková.
Spotreba cukru na osobu počas posledných rokov neúmerne vzrástla. Priemer kazia Američania, ale aj niektoré krajiny Európy, ako Luxembursko, ktoré sa dostalo až na 50,3 kilogramu cukru ročne. Podľa údajov Štatistického úradu sa na Slovensku dokonca ročná spotreba cukru znižuje. Priemerný Slovák v roku 2008 skonzumoval 34,5 kilogramu cukru, v roku 2012 to bolo 29,5, čo je menej, ako je odporúčaná dávka. Ako je potom možné, že počet diabetikov sa odvtedy zdvojnásobil a výskyt civilizačných ochorení rapídne stúpa?
Je to preto, že cukor prijímate aj v iných potravinách. V zemiakoch, v ovocí, biela múka a výrobky z nej, či biela ryža sa v tele správajú ako jednoduchý cukor a do niekoľkých minút ich organizmus premieňa na glukózu. Cukor sa pridáva aj do mliečnych a mäsových výrobkov, omáčok, či do horčice. Je to tajná ingrediencia takmer všetkých technologicky spracovaných potravín. K najhorším patria sladené nápoje. Z pohára koly dostanete do tela via ako päť kociek cukru. Lepšie na tom nie sú ani ovocné džúsy. Pohár vás nadopuje až šiestimi kockami cukru.
Nebezpečná fruktóza
U nás sa cukor najčastejšie získava z cukrovej repy. Tvorí ho 99,9 percenta sacharózy, ktorá sa pri trávení v tenkom čreve štiepi na glukózu a fruktózu. Každá bunka v ľudskom tele využíva glukózu ako zdroj energie. Metabolizuje sa v každom orgáne vášho tela a len 20 percent v pečeni. S fruktózou, ovocným cukrom, je to iné. Dokáže ju metabolizovať len pečeň. Hoci fruktóza s nízkym glykemickým indexom takmer nezvyšuje hladinu cukru v krvi, poškodzuje pečeň takisto ako alkohol a iné toxíny a metabolizuje sa priamo na tuk. Až 80 percent obéznych a 40 percent ľudí s normálnou hmotnosťou trpí metabolickou dysfunkciou spôsobenou nadmerným príjmom cukrov, najmä fruktózy. Metabolická dysfunkcia sa spája s takmer všetkými civilizačnými ochoreniami – cukrovkou 2. typu, vysokým krvným tlakom, srdcovo-cievnymi ochoreniami, steatózou, syndrómom polycystických vaječníkov, rakovinou aj demenciou. Fruktóza ovplyvňuje aj metabolizmus tráviaceho systému, tukového tkaniva a mozgu, zvyšuje hladinu kyseliny močovej a tak poškodzuje kĺby a kryštalizáciou vyvoláva dnu.
Ak chcete zistiť, či konzumujete priveľa fruktózy, nechajte si odmerať hladinu kyseliny močovej. Ak bude vyššia, vaše telo prijíma pravdepodobne nadmerné množstvo fruktózy. Zvýšená hladina kyseliny močovej sprevádza aj kardiovaskulárne ochorenia, vysoký krvný tlak.a obezitu a poškodenie chrbtice a kĺbov.
Odkiaľ sa berie?
Aj v obyčajnom cukre, sacharóze, nájdete 44% fruktózy a takmer raz toľko glukózy. Fruktózu obsahuje med 95%,trstinový cukor 97%, javorový sirup 94%, melasa 57%, sucanat – prírodný trstinový cukor s obsahom melasy 74%, turbinado – málo rafinovaný trstinový cukor 71% a najzdravšie sladidlo stevia iba 1,5%. Vyhýbajte sa všetkým sladeným nápojom, pretože väčšina z nich obsahuje fruktózu. Fruktóza sa nachádza aj tam, kde by ste ju nečakali – v kečupoch, šalátových dresingoch, v chlebe, v cereáliách, v keksoch a čipsoch. Paradoxne, tiež v dia výrobkoch. Dôvodom je nižší glykemický index, ktorý o čosi menej rozkolíše hladinu krvného cukru.
Sofistikovanejším zdrojom je glukózovo-fruktózový sirup, alebo HFCS (high fructose corn syrup). Vynašli ho v sedemdesiatych rokoch v Japonsku a potravinársky priemysel si ho rýchlo obľúbil. Je totiž dvadsaťkrát sladší ako sacharóza, a asi trikrát lacnejší. Na rozdiel od cukru je v ňom až 70 percent fruktózy. Žiaľ, molekuly fruktózy a glukózy sa v ňom neviažu na seba, ako v prípade sacharózy. Preto ho organizmus nemusí rozkladať a fruktózu okamžite transportuje do pečene. Lacné sladidlo je takmer vo všetkých spracovaných potravinách, najmä v sladených nápojoch. A keďže ich spotreba za posledných desať rokov vzrástla trojnásobne, záhada s narastajúcou obezitou dostáva jasnejšie kontúry.
Fruktózy, ovocného cukru je prirodzene najviac v ovocí. Znamená to, že sa ho musíte vzdať? Určite nie. Aj tu je však dôležitá striedmosť. Ak prijmete fruktózu iba zo zeleniny alebo ovocia, ako to robili vaši predkovia, skonzumujete asi 15 gramov denne. To sú dva banány alebo tri mandarínky. Ešte stále ostáva rezerva 10 gramov, aby ste sa dostali na hodnotu 25, čo je odporúčaný denný príjem. Navyše zelenina a ovocie obsahuje vlákninu, vitamíny, minerálne látky, enzýmy, antioxidanty, ktoré zmierňujú negatívne vplyvy fruktózy.
Bez cukru?
Úplne obmedziť cukor je nereálne a nezdravé. Telo a jeho bunky cukor potrebujú z celodennej celkovej výživy všetkých látok len 5% . Je hlavným zdrojom energie pre mozog, organizmu dodá približne 50 percent energie. Ak počas hladovky pri spaľovaní mastných kyselín nie sú dostupné metabolity cukrov, organizmus sa prekysľuje a vzniká acidóza. „Ak si chcete osladiť život, siahnite po nerafinovanom cukre, ovocí, horkej čokoláde, neškodnej stevii odporúča odborníčka na výživu. Žiadne umelé sladidlá vás nezachránia. Neurologička Susan E. Swithers z Purdueovej univerzity tvrdí: „Ak svoje telo oklamete sladkou náhradou, z ktorej nedostane nijakú energiu, čiže kalórie, zareaguje presne tak, ako vy po zistení, že vás podviedli. Vzbúri sa, prepadne vás vlčí hlad po kalóriách, o ktoré ste boli ukrátení.“ A návyk na sladké ostáva…
Repný, hnedý, xylitol, sorbitol, stévia…
Biely cukor sa vyrába z repy a z cukrovej trstiny. Z 99,9 percenta ho tvorí sacharóza. Rafinácia ho zbaví vitamínov, minerálov, enzýmov aj aminokyselín. Nahradenie bieleho cukru hnedým n Hnedým je prakticky to isté, cukor sa vyrába z bieleho, pridáva sa k nemu melasa, ktorá ho zafarbí. Keďže neprechádza rafináciou, obsahuje aj minerály a vitamíny. Je o čosi zdravší, avšak nie až tak, ako celozrnná múka a hnedá ryža v porovnaní s ich rafinovanými proťajškami. Hnedý cukor tvorí 97 percent sacharózy, 2 percentá vody a 1 percento iných látok. Kaloricky sú na tom oba cukry podobne.
Sladkú chuť majú aj niektoré deriváty, napríklad alkoholické cukry, ako xylitol, glycerol, sorbitol, manitol. A mnoho syntetických látok, ktoré s cukrom nemajú nič spoločné. Keďže nízkokalorické sladidlá sa nezúčastňujú na biochemických pochodoch v organizme ako cukry, hoci ich sladivosť je oveľa vyššia ako sacharózy, neposkytujú organizmu žiadnu alebo len veľmi malú energiu. Vhodné sú pre ľudí s cukrovkou. O bezpečnosti umelých sladidiel sa vedú búrlivé debaty. Faktom ostáva, že neprospievajú deťom ani tehotným ženám a niektoré stiahli z trhu.
K prírodným a bezpečným sladidlám patrí stevia, ktorá sa získava z listov rovnomennej rastliny.
Sacharóza je organická zlúčenina bežne známa ako stolový cukor. V čistom stave je sacharóza biela kryštalická látka sladkej chuti. Molekula je disacharid, skladá sa z jednej molekuly glukózy a jednej molekuly fruktózy.
Jej molekulový vzorec je C12H22O11. Vyrába sa jej okolo 150 000 000 ton ročne.
***Cukor – ako biela smrť.***
Cukor Narkotikom? Áno cukor je narkotikum – neprírodná hmota produkovaná priemyselnými procesmi (najviac z cukrovej trstiny, alebo cukrovej repy) s prekyslením celého organizmu astronomických 53% naproti bielej múke s polovičnou hodnotou.
Vedeli ste, že v súčasnosti sa vo vedeckej sfére v súvislosti s cukrom používa označenie silné narkotikum? Často krát totiž za našim podráždením, nervozitou, depresiou, agresivitou, nesústredenosťou, či nekontrolovateľné emocionálne prejavy môže práve on. Sladučký biely prášok, ktorého užívanie, môže mať pre náš organizmus priam fatálne následky. Táto umelá chemikália, ktorá je procesom rafinácie zbavená akýchkoľvek živín, minerálov, či vitamínov, sa stáva ideálnou podstielkou pre vznik vážnych chorôb ako je cukrovka, obezita, hemeroidy, žalúdočné vredy, ľadvinové kamene, srdcovo-cievne ochorenia, či Alzheimer, nehovoriac o nikdy nekončiacich dentálnych problémoch a ťažkostiach s cholesterolom.
Viete koľko bieleho cukru denne spotrebujete?
Aj keď si necukrujete kávu či čaj, nachádza sa v dochucovaných minerálkach, malinovkách, prirodzene sladkostiach, ale aj rôznych dressingoch, omáčkach, pekárenských výrobkoch,…
Vysoký príjem cukru je záťažou pre vaše trávenie. Telo pri ňom potrebuje vyššie dávky vitamínov skupiny B a minerály – vápnik, horčík, chróm a zinok. Okrem toho má zvýšené nároky na vlákninu i iné živiny.
Nevyvážená strava tak vedie k neprimeranému zaťažovaniu trávenia, telo sa demineralizuje, organizmus je oslabený, trpí imunitný systém. To následne vedie k únave, malátnosti, precitlivenosti, neurózam,nádmernému poteniu a iným zdravotným problémom. Biely cukor svojim prekyslením navyše spomaľuje prechod potravy tráviacim systémom, iste ste si neraz všimli bolestivé stavy či problémy s trávením práve po dňoch s viacerými sladkými chodmi
Nie ej potrebné dodať, že za tým všetkým sú
peniaze- nenásytnosť za ziskami a zámerný, nemilosrdný program Židov k úplnej
deštrukcii Bielej Rasy.
Cukor. Je ešte jedno narkotikum, ktoré každý z nás užíval v ohromnom množstve
už od čias kedy sme boli len bábätkami a ktoré zas posledných tristo rokov
neodškriepiteľne napáchalo Bielej Rase viac škody ako alkohol, tabak, heroín,
a ostatné “tvrdé drogy” dohromady okrem liečivej marihuany,ale nie jej fajčenia. Je to niečo zamaskované za chuťou
najpríjemnejšie jedlo, ktoré by vám (tak ako kresťanstvo) aj vaša sladká, milujúca
matka podala v bušeloch. To narkotikum je cukor – obyčajný, rafinovaný, kryštálový,
biely cukor, ktorý si kupujete v potravinách.Cukor Narkotikom? Áno cukor je narkotikum – neprírodná hmota produkovaná
priemyselnými procesmi (najviac z cukrovej trstiny, alebo cukrovej repy) rafináciou
čistej sacharózy, po odstránení všetkých vitamínov, minerálnych látok, enzýmov,
proteínov a ostatných užitočných výživných látok. To čo ostane, je koncentrované
neprírodné narkotikum, ktoré ľudské telo nemôže zvládnuť, aspoň nie v takých
množstvách, v akých je hltaný pri dnešnom zažitom životnom štýle. Cukor Je návykový viac než maihuana a menej než fajčenie tabakových cigariet. Priemerný Američan dnes (1981) konzumuje približne 115
libier cukru za rok. To platí i pre mužov, ženy i deti. Najväčší dôvod prečo cukor
pácha viac škody ako ktorýkoľvek iný jed, liek, či droga je dvojnásobný: I. je
označovaný za “jedlo” a používaný v obrovskom množstve a II. Jeho ničiace efekty
začínajú súčasne, už od čias kedy sa dieťa narodí a je kŕmené cukrom v jeho rôznej
podobe. Dokonca aj materinské mlieko je ním kontaminované. III. Prakticky 100%
našich civilizovaných Bielych Rasových Druhov je naň navyknutých počas života od
kolísky až po hrob. Jedinými výnimkami sú tí (a je ich stále viac), ktorí sa stali
uvedomelými pred tým, akým smrteľným jedom je obyčajný domáci cukor. My
Tvorcovia, zamýšľame odhaliť toto škodlivé narkotikum a túto informáciu vštiepiť
každému dieťaťu od času kedy sa učia hovoriť.História. Aj keď tu cukor bol v maličkých množstvách po tisíce rokov, bol
prakticky neznámym a tvoril len nevýznamnú časť stravy Bieleho Človeka v klasických civilizáciách Egyptu, Grécka a Ríma. Gréci (ktorý majú slovo pre takmer
všetko!) preň nemajú slovo. Dokonca aj v starovekej Európe bol prakticky neznámym
a neskôr klen zriedkavou delikatesou na kráľovskom dvore. Až počas poslednej
krížovej výpravy, končiacej v roku 1204, bol niektorým kresťanským križiakom
predstavený cukor, moslimmi voľne používaný. Keď Mauri napádali a kolonizovali
južnú časť Španielska, pestovali na španielskej pôde cukrovú trstinu a rafinovali z nej
cukor. Keď Španielsko vyhnalo Maurov, zostali po nich nejaké trstinové plantáže. Tak
ako keď krstenie po prvý krát okúsilo zo zakázaného ovocia aj to sa im zapáčilo. Bol
to počiatočný zákus, ktorý viedol k závislosti, nenásytnosti a pomalej a istej
degenerácii Bielej Rasy, degenerácii, ktorá sa dnes stala epidemickou. Taktiež
zanechal stopu otroctva, genocídy a organizovaného zločinu, ktorý vyniesol nesmierne
bohatstvo, špeciálne parazitom ľudskej rasy riadiacim celý súčastný svet psychopatom oligarchom.
NÁVYKY SPôSOBUJÚCE ZÁVISLOSŤ NIEKTORÝCH LÁTOK !
Rafinovaný cukor sacharóza-fruktóza a jeho všetky produkty spôsobujú návyk a závislosť až 49%,
nikotín čistý napr. v žuvačke je návykový 44 %, fajčenie marihuany 65%, fajčenie tabakových cigariet 82%,alkohol 63%, kokain 43%, pervitín až 95%, konopa-marihuana výťažok – priškyrica- olej -THC/CBD 31%, káva kofeín je návykový 35%, alkohol-červené víno návykové 44%, tvrdý alkohol je návykový 59% a pivo je návykové 58%.
Milan
A čo nerafinovaný trstinový cukor ?
J.J.
Život je boj 😉
Jozeft
Pozorne som si prečítal text komentárov, je tam len čiastočné riešenie….podľa môjho názoru musíme riešiť podstatu života, zdravia, starnutia aj smrti človeka na báze optimalizácie mozgovej homeostázy vrátane riešenia…
poruchy acidobazickej rovnováhy metabolickým prekyslením …….
Systémové jadro týchto procesov je epifýza v jej energeticko-endokrinnom fenoméne zdravia človeka,
ale je to na dlhšiu reč pre zainteresovaných v oblasti kvantovej kognitívnej biologie a kvantovej informatiky……
Malá rada: Škorica s prírodnými prímesami si vyžaduje pred konzumáciou primárnu impulznú ionizáciu na báze poznatkov zo symbiózy hexagonálnych štruktúr, SAturn, včelie plásty a GPS v mozgu……..